Alan Watt blurb

“De zon is gerezen”

27 december 2006

 

Dialoog Copyrighted Alan Watt -  27 december 2006 ( behalve muziek en literaire quotes )

 

WWW.CUTTINGTHROUGHTHEMATRIX.COM

www.alanwattsentientsentinel.eu

Hallo mensen. Dit is Alan Watt van Cuttingthroughthematrix.com en het is vandaag 27 december 2006.

California dromen”
Door Mamas en Papas

Alle bladeren zijn bruin
En de lucht is grijs
Ik ging voor een wandeling
Op een winterdag
Ik zou veilig en warm zijn
Als ik in L.A. zou zijn
California dromen
Op zo een winterdag

Ik stopte in een kerk
Die ik tegenkwam onderweg
Nou, ik ging op mijn knieën ( ging op mijn knieën )
En ik deed alsof ik bad ( ik deed alsof ik bad )
Oh, de priester houd van de kilte
Hij weet dat ik zal blijven ( weet dat ik zal blijven )
Oh, California dromen (  California dromen )
Op zo een winterdag

We zien het einde van het jaar, de laatste paar dagen van het jaar, met de laatste commerciële hordes en al de speciale kerstmis aanbiedingen in de grote steden waar massa’s mensen over elkaar heen vallen om de spullen te krijgen waar ze op hebben gewacht de afgelopen maanden, buiten wachtend en kamperend voor een goedkope video of DVD speler of iets dat binnen een paar maanden uit elkaar valt.

Het is altijd interessant om buiten de stad te leven omdat je nog, op deze antieke manier, je vuilnis naar de vuilnisbelt brengt en sommige van de betere, een paar hoge klasse vuilnisbelten weet je, zoals bijvoorbeeld die net buiten Sudbury, daar is een soort van loket  waar de betere spullen worden opgeslagen die zijn weggegooid. Er staan tafels waar je bedden of wat je ook nodig hebt kunt vinden voor 2 of 3 Dollar. Soms zie je er ook videospelers. Ik heb er nooit een gekocht in jaren. Ik denk dat ik er 5 heb liggen beneden die kosten 1 Dollar per stuk. De meeste ervan moeten alleen even schoongemaakt worden bij de koppen en dan heb je een goede speler, zo goed alsof hij net nieuw is, maar goed, dit is waar je alles vind waar zo hard voor gewerkt is en waar veel geld en hoop is ingestoken, deze beloningen komen uiteindelijk hier terecht omdat ze oud zijn of men er gewoon verveeld mee is.

Het is een lachwekkend iets om te horen dat mensen zeggen dat ze verveeld zijn ergens mee. Dat was iets voor vrouwen en hun kleren. Ze verveelde zich ermee of ze had ze zovaak gedragen dat ze bang was voor kritiek van haar gelijken, op zijn minst in de hogere klassen.. Nu worden mensen verveeld als ze hetzelfde zien – hoe word je verveeld als je elke dag naar de TV kijkt? Je zou denken dat je verveeld word door de programma’s op TV, of misschien is dat de functie ervan. Misschien vernietigd het deel van je hersenen zodat je wat meer stimulans nodig hebt of iets, een hogere resolutie ome je resoluut te maken over de ideeën die in je geprogrammeerd worden.

Maar ik denk ook dat er veel mensen zijn die blij zijn dat het voorbij is, de familiebijeenkomsten met aangetrouwde familie en dezelfde oude verhalen herhaald keer op keer, en mensen verzwelgen zich. Het zou niet zo slecht zijn in de tijd waarin voedsel, speciaal goed voedsel, een schaarste was voor de meeste mensen, het had misschien een functie toen, maar vandaag de dag met alles in overvloed lijkt het niet veel zin te hebben. We zijn blij dat het voorbij is en Orion’s riem, de drie wijzen van, zijn hun kleine ster gevolgd in de horens van de maan op de langste nacht van de winter.

De nachten zouden langer moeten worden,.. de zon bedoel ik, stukje bij stukje, dag voor dag. Halleluja komt natuurlijk van Hal de zon, dezelfde naam als die van de computer in “2001” en het betekent letterlijk – Halleluja betekent de zon is gerezen; en dank de goden ervoor want anders zouden we nog een stuk langer vriezen en we zouden allen ontwijd zijn, hetgeen betekent dat wij in het duister zijn.

Vanavond wil ik een beetje vertellen over wat ik vorige week zei. Ik had het over dat we meer en meer kleine berichten zouden zien in de verschillende landen op hetzelfde thema van het hersenchippen van de bevolking als een soort van conditionering inde onontkoombaarheid en misschien wensbaarheid ervan. In Engeland, omdat ze daar een stukje arroganter zijn, de oude scholen, diegenen die gaan naar de oude granieten steen universiteiten zoals ze die graag noemen, in tegenstelling tot de rode steen universiteiten voor de werkende klasse. Het is de granieten steen scholen waar ze hun contacten opdoen voor de rest van hun leven omdat ze allen zich belangen hebben in hoge financiën en politiek en bureaucratie. Ik heb nooit getwijfeld dat deze specifieke journalist van "The Guardian" er waarschijnlijk was omdat hij de arrogantie bezat die erbij paste. Hij is ook erg kortzichtig want het komt niet bij hem op dat waneer wij allemaal gechipped zijn er ook geen journalisten nodig zijn. In feite hebben we dan geen enkel nieuws meer nodig, of propaganda, want dat is wat het is, en hij zou zonder werk zitten; maar zoals de meeste hogere Vrijmetselaars is hij erg kortzichtig. Ze kijken niet voorbij hun eigen leven naar de effecten op hun kinderen, een zeer zelfzuchtige houding, De “met mij alles OK jack’’ komt uit Engeland.

Dit specifieke artikel verscheen op 24 december 2006 en dit heb ik ven een email van een van onze luisteraars. De journalist is Will Hutton en het stond in "The Observer" van London zonder twijfel en dit is wat hij zegt, en luister nar de manier waarop hij het zegt. Het is de arrogantie van Huxley en de kortzichtigheid ook, zoals ik zeg van mensen die het einde van het verhaal niet zien.

Hij begint hier:

“Als woorden vervagen, het zijn de grote ideeën en argumenten die de wereld voorwaarts doen schrijden. John Maynard Keynes kon de “praktische” mens, die de economie maakte en gemeenschappen door hun handen te gebruiken en de denkers te bespotten, niet uitstaan. Iedereen,zo zei hij, was in werkelijkheid slaafs aan een intellectueel, theoreticus of filosoof (vaak dood) die hen hun tekst had gegeven. Hij had gelijk. We hebben een intellectuele kompas nodig om de wereld om ons heen te begrijpen.”  

Alan: Je kunt hier luisteren naar de vrijmetselaar termen overal in deze blurb hier en John Maynard Keynes was geen genie. Hij is daar neergezet door de grote jongens omdat ze hem daar wilden hebben. Dat was zijn werk, en niets word geautoriseerd in het systeem of veranderd zonder toestemming van de top, en Maynard Keynes, als je zijn teksten leest, was een van de meest arrogante mensen die je kunt ontmoeten. Hij zei dat hij alle traditie haatte. Hij haatte alle vormen die geschreven werden door cultuur en zijn baan was het ze te breken en vernietigen en neerstampen. Een man komt hier niet mee weg tenzij hem verteld word wat te zeggen en hij volgde hen.

Om verder te gaan:

“En toch zijn de ideeën die onze levens illumineren en veranderen moeilijk te vinden onder kalkoenen. Argumenten moeten niet allen inzicht brengen maar ook bruikbaar zijn. Na een jaar van lezen, kijken en luisteren, zijn hier vijf ideeën die aan deze criteria voldoen, allemaal gemaakt door mensen die springlevend rondlopen. Dit zijn vijf ideeën waarvan ik denk dat ze de mensheid voortgang hebben gebracht in 2006.

Youtube en de nieuwe internet gemeenschap

Voorspelling dat het internet alles zou veranderen zijn uitgebleven – tot nu toe. Dit volgens invloedrijk internet goeroe Tim O’Reilly. Web 1.0 was de eerste fase wat we als iets meer gebruikten dan een uitgebreide bibliotheek en efficiënt bericht verzend systeem. We surften van webpagina naar webpagina en we verzonden emails naar elkaar.

Maar nu zijn we in het tijdperk van web 2.0. Een nieuwe architectuur komt tevoorschijn die mensen op een revolutionaire manier met elkaar in verbinding laat komen. Zie Bloggers en Youtube, waar mensen hun eigen video’s tentoon stellen en uitwisselen. Het omhoogschieten van participerende en mogelijk makende sites als MySpace, Wikipedia, Skype, Flickr, Facebook, Second Life en zo verder zijn een deel van dezelfde trend.

Dit is slechts de voorloper van web 3.0, wanneer de architectuur nog geraffineerder word. Zoekmachines geven niet langer een lijst van data maar geven antwoord op je vraag. Web 3.0 wil zeggen dat het internet een permanent deel uitmaakt van ons bewustzijn, conversatie en cognitie. Uiteindelijk zal een chip in onze hersenen ons direct in verbinding stellen met het hele internet, een onmetelijke toevoeging aan de kracht van het geheugen.

Alan: Dit is het verkooppraatje voor de klootzakken.

“Onsterflijkheid komt eraan

Als web 3.0 de limieten van het mogelijke verschuift, begeeft uitvinder, ondernemer en auteur Ray Kurzweil zich in de wereld van blijkbare fantasie. Moore’s wet ( genaamd naar George Moore, medeoprichter van Intel ) voorspelt dat de kracht van de computer elk jaar verdubbeld. Kurzweil drukt de logica naar zijn conclusie; de kracht van de chip groeit zo exponentieel dat tegen het einde van de jaren 20 (2020) er genoeg goedkope computerkracht is die in staat is om elke functie van het menselijk brein, hoe klein ook, te kunnen reproduceren. Kurzweil klinkt gek maar zijn voorspellingen voor 20 jaar zijn erg accuraat gebleken.”

Alan: Misschien is dat omdat hij behoort tot de denktank waar al deze auteurs hun opdrachten van krijgen, want precies zo gaat dat.

“Machines en mensen, zo zegt hij, zijn op een convergerende weg. Machines zullen steeds meer menselijke karakteristieken aannemen en mensen de faciliteiten van de machines. Kurzweil gaat zelfs zo ver dat hij gelooft dat via drie “ ibridges “ – bio-machinewerken, artificiële intelligentie en nieuw voedsel – mensen de dood van zich af kunnen houden. Chips in onze hersenen en lichaam zal het ouderwordingsproces bevriezen en via de opvolger van web 3.0 zal iedereen het aan kennisniet ontbreken.

Alan: Dit alles is echt gericht op de “Lawnmower Man” film generatie die zijn opgegroeid met tekenfilms waarin hun helden chips in hun hoofd hebben en superkrachten bezitten. Je geeft altijd een verkooppraatje over wat die klootzakken willen hebben. Dat is het met een opgezette val. Het slachtoffer, diegene die in de maling is genomen, moet volledig meewerken en moet als het ware in de maling genomen willen worden. We hebben dezelfde mensen aan de top. Diezelfde mensen aan de top die het hebben over het overschot aan mensen dat weg moet tot er een efficiënt aantal is bereikt en hier geef ze de verkooppraatjes die ons moet doen geloven dat we onsterfelijk kunnen worden, ik hoop dat niemand hier voor valt.

Nu gaat hij verder met zijn huxleyaans verkooppraatje.

“gelukkig zijn,.. daar gaat het om

In de laatste twintig of dertig jaar hebben economen en filosofen zich afgevraagd of technologie en stijgende welvaart ook bijdraagt tot een groter welzijn.”

Alan: Ze doen het voor ons zie je. Wij doen niet mee. We hebben filosofen en economen die dit voor ons doen. Wat doet de econoom hier? Dat is meteen je sleutel. Wat heeft economie hiermee te maken?

“In 2006 kwamen we er eindelijk achter dat we niet genoeg lette op wat ons gelukkig maakt, een cruciale stap voorwaarts.”

Alan: Jeetje. Ik vraag me af hoeveel ze betaald hebben gekregen om deze repeterende conclusie tot ons te brengen, die er al is vanaf 1950.

Gelukkig zijn heeft te maken met het verdienen van andermans waardering, ethisch gedrag, zonder zelfzucht bijdragen aan verbetering van mensen en het bevredigen van de wens om ergens bij te horen. We hebben nu eindelijk begrepen dat het niet economische groei is maar de manier waarop wij ons gedragen.

Alan: Interessant, zelfs de koningin,.. kijk in de landen van het Britse rijk krijgen we nog steeds op kerstmis het praatje van de koningin, en in de voor haar geschreven teksten staan verspreid de sleutelwoorden en “ethiek” was er ook bij, dacht ik, en “gedrag” en nog een paar woorden. Je kunt zien hoe deze kleine praatjes gecoördineerd worden in de kranten, op de media, allemaal samenwerken. Ze komen allemaal van dezelfde bron want die bepaald ons denken voor ons. Het is al bepaald voor ons, onze onderwerpen. Onze conclusies worden zelfs aan ons gegeven en hij zegt, “Gelukkig zijn heeft te maken met het verdienen van andermans waardering.” Is dat zo? Echt?

Misschien is dat zo in bepaalde klassen, en ethisch handelen. “ethisch” is erg vaag want ethiek veranderd constant. We hebben de bio-ethiek commissies die omhoog sprongen toen de lichaamsonderdelen industrie op kwam en plots waren ze daar. Ze moesten specialisten hebben in bio-ethiek en genetica die voor ons zouden beslissen hoe ver dit alles te laten gaan en hoe het publiek ermee akkoord te laten gaan zonder veel te zeggen. Dat was niet te moeilijk, weet je.

En de behoefte om ergens bij te horen – nou, waar bij te horen? Kijk, deels hebben ze gelijk hier, want is een stam willen mensen instinctief bij elkaar horen en dezelfde zijn als de rest van de stam, voor zover het gaat om klederdracht en kleren en zo. Maar vandaag de dag hebben we een kleine groep, die ook gegroeid is, van mensen die zich veel meer bewust zijn van de management technieken waar we in ons leven allemaal aan gewend zijn en we weten waar het heen gaat.

We weten dat we worden gemanipuleerd en willen willen niet behoren tot diegenen die we hebben verlaten en we kunnen niet tot hen behoren in feite. Wij zijn vreemden voor hen, maar we willen ook niet met de elite meegaan.

De elites hebben altijd geleerd over zichzelf eeuwig leven geven, zie je. Dat is allemaal deel van hun “Grote Werk” zoals zij dat noemen, voor henzelf. In hun eeuwenoude religies, in boeken die werden gepubliceerd in de jaren 1700 voor elkaar, want zij waren de enigen die konden lezen toen ( buiten het priesterschap om ), Ze praatten erg veel over deze religie en hoe zij spiritueel anders waren dan de gewone burgers, je weet wel, de gewone ziel. Wij zijn slechts zielen. Jullie zijn simpele zielen in feite.

Ik heb hier zulke boeken en ze gaan over hoe zij een spirituele kracht bezitten en hoe zij een superieur type zijn die min of meer opgesloten zitten hier, neergezet hier, en hoe zij hun eerste menselijke lichamen maakten om in te wonen door de aardse materie met pure wilskracht te vormen die nog steeds de krachten bezaten, maar door gemeenschap met die gewone mens begonnen zij die krachten te verliezen, vandaar de behoefte aan genealogie en inteelt weer. Dat is wat ze ons vertelden als hun verhaal, zonder twijfel om indruk op ons te maken zodat we zouden zeggen “wow”, want als ze zeggen dat ze speciaal zijn, al is dat op een negatieve manier, dan zetten we onszelf in een ondergeschikte positie. Ze hebben deze technieken sinds de oudheid toegepast.

Je vind bijvoorbeeld de Ptolemiers – Ptolemy die een generaal was onder Alexander erfde zo te zeggen, dit deel van de roof, de buit, of  plundering zouden ze het kunnen noemen, uit Egypte. Traditioneel moest je van de farao afstammen om de baan te krijgen, en zo kreeg hij een droom met toestemming van de omgekochte priesters en toen hij de priesters vertelde van de droom hield hij zich precies aan de woorden, las zijn zinnen goed, en zo kwam de geest van de vorige farao bij hem in een droom en zei:”het is goed, ouwe jongen. Je hoort echt bij ons,” en dat was genoeg om de baan als farao te krijgen.

Ze verkopen deze ideeën aan het publiek dat ze speciaal zijn en anders en na een paar generaties geloven mensen echt dat ze goden zijn, snap je, en ze vertellen ons allerlei fantastische verhalen om het ons te laten geloven. Raar genoeg, hoe gekker het verhaal, heb ik altijd gemerkt, hoe meer mensen erin willen geloven, zoals reptielachtige wezens en spul.

Ik ga nu verder met dit Guardian stuk 

”David Cameron maakte de sfeer door te zeggen dat het doel van de volgende Tory regering.. “

Alan: Tory is conservatief daar.

“.. het groter welzijn zou zijn. De Observer publiceerde Professor Richard Laylard’s Depressie Raport, wat redeneert dat omdat 1 op de 6 mensen lijd aan ongerustheid of depressie..”

Alan: zo erg is het, he?

“ .. de regering de beste contributie zou kunnen geven aan de promotie van welzijn door de verbetering in geestelijk welzijn de meeste aandacht te geven.”

Alan: Dit is je mishandelaar die je welzijn gaat promoten – de regering. De meeste mensen in Engeland werden erin gebracht – het socialistisch bureaucratische systeem van Engeland is niet te geloven. Het was “Grote Broer” tot in het extreme en nu maken ze zich zorgen over ons welzijn. Als het grootste deel van de regering zou verdwijnen, zouden mensen plotseling gezond worden omdat ze niet zo ongerust zouden zijn omdat ze dan zich geen zorgen hoeven te maken over geld dat afgestaan moet worden aan de regering om een ongelooflijke bureaucratie in een levenstandaard te houden ver boven die van de rest van de bevolking.

Weet je, Hamilton ( Hamilton van de tij van Wahington en kort erna ) krijgt een klap om zijn oren voor het maken van een uitspraak. Hij behoorde toto de bankjongens en hij zei dat het soms beter is om 1 koning te hebben in plaats van een hele regering met kleine koningen. Betekenend dat je maar 1 hoefde te voeden met zijn extravaganties en zijn familie, en soms krijg je een slechte in een generatie maar de volgende is misschien beter en zo gaat dat heen en weer, ten opzichte van regeringen die we hebben waar alle haaien aan de top buit maken van de honingpot, de grote pot, van de belastingbetaler. Het is de grootste pot die er is op de planeet.

Het is de grootste lotto en ze willen allemaal hun deel ervan, dus het trekt mensen aan die zichzelf een enorme loonverhoging geven elk jaar. Dit is regering voor je, totaal corrupt en geen gevoel meer met de – nou, ze weten precies wat ze doen. En ze hebben het over ongerustheid en depressie.

Huxley deed hetzelfde. Dit komt bijna letterlijk van Huxley. Je kunt zien dat het dezelfde mensen zijn die consistent dit deel van de agenda runnen die deze jongen hebben verteld wat hij in zijn Gaurdian rapport moest zeggen want het is niet veranderd;  maar wat huxley ook niet meldde was dat dit systeem de oorzaak is van ongerustheid en depressie want er is geen enkele zekerheid in dit systeem te vinden. Het is niet bedoeld om je zekerheid te geven. Het is er om je te controleren en van je te profiteren.

Dus, als regeringen de verbetering van geestelijk welzijn de meeste aandacht gaan geven, betekent dat in dubbelspraak dat iedereen continu getest gaat worden. Dat is precies wat de president van de V.S. zei een paar jaar geleden, ze wilden dat iedereen psychologische testen onderging. Dan weten ze alles over je, snap je.

“We zijn onafhankelijk, gekkie” is het volgende deel van dezelfde blurb

“We zijn onafhankelijk, gekkie

Voor meer dan 10 jaar hebben neoconservatieven en Eurosceptici hebben elke inperking op nationale soevereiniteit afgewezen;”

Alan: “Neoconservatief” is een interessante term want het is bijna geschreven voor de V.S., die term. Toen Margaret Thatcher erin kwam waren ze de “progressieve conservatieven.” Dat was de eerste keer dat je het hoorde en later kroop neoconservatief in de V.S. want het komt allemaal samen. In feite is het allemaal dezelfde groep.

… en Eurosceptici  hebben elke inperking op nationale soevereiniteit afgewezen, 2006 was het jaar waarin zij hun zelfvertrouwen verloren. Deel van het verhaal was de zich ontvouwende ramp in Irak; zelfs de V.S. begonnen te accepteren dat de coalitie problemen had. Het nieuws dat de oorlog in Irak de Amerikaanse belastingbetaler 2 biljoen dollar  zou kosten met niemand die helpt de last te dragen was een intens verhelderend.

Alan: hier gaan we, economie weer, maar alle oorlogen komen op hetzelfde neer.

“Een van de centrale doctrines van de Irak Studie Groep, Opgezet door President Bush om de opties van de V.S. in Irak te herzien, was dat de V.S. zou moeten gaan praten met Iran en Syrië als het in goede orde wil vertrekken uit Irak. In Engeland begonnen zelfs Eurosceptici zoals het Tory leiderschap en acolieten van Gordon Brown sussende woorden te spreken over de EU. Globalisatie maakt landen meer afhankelijk van elkaar.”

Alan: Hier zijn dezelfde termen keer op keer. Was het niet Lenin die zei “we zullen winnen met slogans”? Gewoon herhaling. Dat is alles wat het is, weet je.

“Misschien na tien jaar inmenging, komt er een grote sprong voorwaarts”

Alan: Oh, hier is je vrijmetselaars term weer, “de grote sprong voorwaarts,” bruggen bouwen en zo.

“Niets van dit alles maakt wat uit als wij verbranden”

Alan: Oh erg, erg slim. Hoe gewiekst. Ik kan me voorstellen hoe ze giechelden in het Ivy League college waar hij heen ging.

“Er is tientallen jaren dapper en vasthoudend is er campagne gevoerd, dat de explosie in koolstofdeeltjes in de atmosfeer samenhangt met de stijging in temperatuur. Maar de combinatie van het warmste jaar in 2006 en een serie epische rapporten, met name Al Gore’s boek “…

Alan: Zijn boek is geschreven voor hem, Al gore die nu verantwoordelijk is voor de V.N. in dit hele vervuiling verhaal.

“’… en de film An Inconvenient Truth, betekende dat alleen complotdenkers”…

Alan: Oh, complotdenkers. Iedereen die het niet eens is zie je, is nu een “complotdenkers” ik vind het deel leuk met cons ( neppers ) – piracy ( piraterij ) – “neppers,” de priesters, en “piraterij.” Ze zijn verzot op deze terminologie “deo”.

“… konden blijven geloven dat de aarde niet aan het opwarmen is.”

Alan: Er word geen enkele melding gemaakt van het sprayen wat enorm teogenomen is op een globale schaal het laatste jaar. Er is nog nooit zoveel smog naar beneden gekomen uit de lucht, die polymeer spul, en ik krijg berichten uit de hele wereld en de foto’s en die zijn precies zo als ik ze hier neem.

“Het was het mooi gepresenteerde argument wat het denken van de Amerikaan veranderde. Dit waren argumenten die een donker beeld gaven in 2006, waaronder een algemene angst voor de buitenlandse ander, maar ik denk dat de kracht van de ideeën hierboven ons voorwaarts zullen brengen. En dat is reden genoeg voor een feestje”

Alan: Nou, ik hoop dat hij als eerste vooraan staat om zijn chip te krijgen; want zoals ze zeggen in Engeland, als je het eenmaal gedaan hebt, dan heb je je chips wel gehad. Toen ik opgroeide was dat vis en gebakken aardappels, en natuurlijk word de chip zo genoemd omdat het een vrijmetselaars term is, “een chip van het oude blok”, en het oude blok is dat ding in de tempel waar ze allemaal in een cirkel om heen draaien – en je hoort ze tegen elkaar zeggen, “ik ben een blokje om geweest,” en heel veel van de expressies als je goed luistert.

Daar is het dan, dezelfde oude mantra, repetitie, repetitie. Het is dezelfde mantra sinds ik leef en voor ik geboren was want ze wisten altijd al waar dit heen zou gaan. Repetitie is alles wat nodig is, zodat je vader zijn opinies kreeg van dezelfde bron gerepeteerd kreeg en hij ze doorgaf aan jou, en dan hoor je dat in de wereld om je heen en het word jouw opinie en je denkt, “zo dat is mooi. We zijn allemaal zo ongerust en maken ons zorgen over dingen. Laten we gewoon een hersenchip nemen. Waarom hebben we daar niet eerder aan gedacht?”

Verbazend, of niet soms? In plaats van te zeggen wat is het dat mensen zo ongerust maakt? Wat is er mis me het systeem? In plaats van te kijken naar de economie en het regeringssysteem. Ze brengen de economen naar voren om voor ons te beslissen. Hoe gewiekst he? Het is alsof de massamoordenaar word gebruikt om te kijken waarom anderen mensen moord plegen. Helemaal geen verschil maar dat is de wereld waarin we leven.

Het is een TOTAAL GEMANAGED ECONOMISCH SYSTEEM. Is altijd zo geweest, in feite, op zijn minst sinds het BEGIN VAN CIVILISATIE – wat HUN CODE TERM IS VOOR HUN SYSTEEM – wanneer zij op welke manier dan ook de mensen aangemoedigd hebben om er een paar ten dienste te zijn en hen in een standaard en levensstijl te houden ver boven die van de massa. Engeland, zoals ik zeg, is het klassieke voorbeeld van dit feudale systeem. Het kwam nog steeds van het feudale systeem, het hele klasse systeem van wat goed en fout is en ken je plaats; en terwijl ik opgroeide hoorde je termen zoals,”weet waar je staat”. Dat is wat ze gelijkheid noemen en door het hele industriële tijdperk heen stierven mensen als vliegen en en werden van het land naar de steden gedreven door wetten die ingevoerd werden en het dumpen van graan uit het buitenland, door weer een wet van Lord Rothchild in die tijd, waardoor alle kleine boeren het onderspit delfden.

Toen gingen ze naar de steden en de grote producerende steden die omhoogkwamen met allemaal bijna aan holbewoners gelijkende woningen voor de mensen om in te leven, als je dat leven kan noemen. Dit is de massaverhuizing van mensen naar de steden en de LONEN WAREN ERG LAAG. Dat is deel van de reden dat mensen in de steden moesten, niet alleen om de fabrieken te bemannen maar ook door een overvloed aan mankracht de lonen omlaag te krijgen en de winsten omhoog.

De karren die werden gebruikt voor het afvoeren van de doden gevallen door de plaag werden elke dag gebruikt in die grote steden rond de werkgebieden, in de dagen van Benjamin Franklin en na hem toen hij in Engeland op bezoek was. Ze dumpten de lijken gewoon omdat ze 16 uur per dag minimaal werkten, mannen, vrouwen en kinderen.

Om dingen te maken, zoals Franklin zelf zei, bijvoorbeeld schoenen die de mensen zelf niet konden betalen en hij keek hoe de schoenfabriek leegliep, en zie daar, ze liepen allemaal op blote voeten. Dit was het grote industriële tijdperk van de Britten en ze wisten precies hoelang het zou duren. We hebben hier te maken met mensen die eeuwen vooruit werken, en direct na wereldoorlog II werd er een bureaucratie opgezet om de vereniging van europa te managen. Dat is nu toegeven, en voor 50 jaar hebben ze gelogen tegen het publiek erover. Ontken, ontken, ontken, en ze hebben ook bureaucratie gemaakt voor deïndustrialisatie en voor de massale verzorgingsstaat die de mensen net levend hield terwijl fabriek na fabriek sloot en verhuisde.

We zagen hetzelfde gebeuren in de Verenigde Staten en Canada in de jaren 80 en 90, voor het grootste deel door GATT, de algemene overeenkomst over toltarief en handel, die gemanaged werd door de “star chamber”, (star chamber: een private justituele rechtbank opgezet door James de eerste van Engeland, waar geen publiek bij kon, geen jury, met een rechter een misschien 4 adviseurs. Alle beslissingen zijn bindend en kunnen niet worden herroepen )

De belastingbetalers van Noord-Amerika betaalden voor de verhuizing van elke coöperatie met een grote naam naar China en onder ditzelfde verdrag  betaalde de belastingbetaler ook de veronderstelde verliezen tot ze helemaal klaar waren en de productie op volle toeren liep. Is dat niet fantastisch? En zo zag de gemiddelde Amerikaan die door die periode leefde plotseling overal dingen zoals “gemaakt in China” in de schappen verschijnen en omdat de media eer totaal geen aandacht aan gaf, het niet eens meldde, net zoals de strepen in de lucht, ze vragen nooit waarom dit allemaal gebeurt. Waarom worden de dingen nu in China gemaakt?

Jaren geleden merkte ik op dat de universiteiten in Canada vol zaten met buitenlandse studenten, vooral Chinese, en ik dacht – en ik vroeg ernaar uit nieuwsgierigheid. Ik heb nieuwsgierigheid over dingen. Ik zei waarom trainen we communistische studenten die teruggaan naar China, onze zogenaamde aartsvijand die ons zou vernietigen volgens al de propaganda die over ons heen kwam gedurende de koude oorlog. Na het lezen van de boeken van de communistische leiders, op zijn minst onder door anderen voor hen geschreven, net als Al Gore´s boek over de opwarming van de aarde, en het viel me op dat de meeste van de studenten, de Chinese studenten, naar ingenieur lessen gingen. Ik vroeg me af waarom omdat ze in China niet de grote fabrieken hadden – en ze deden dit voor 20 tot 30 jaar. Dit had alles te maken met de preparatie om hen over te laten nemen, omdat iemand ergens wist dat op een dag alle fabrieken naar China zouden verhuizen. Het was slechts het suffe bevolking die niet op de hoogte was en niemand zou het hun vertellen.

Als je een klein beetje aan informatie inwinnen doet is het verbazingwekkend hoe je tot de juiste conclusie kunt komen lang voordat iemand anders dat doet, helemaal als je voor jezelf kunt denken en niet zit te wachten op de media om je je gedachten te geven

Ik heb al vaak gezegd dat gedomesticeerde dieren zo geteeld en gedomesticeerd  zijn - het betekent dat ze niet reageren met een overlevings mechanisme op veranderingen in hun omgeving. Dat is het verschil tussen wilde dieren en gedomesticeerde dieren. Ze nemen dingen waar. Ze kijken – Wat er veranderd is op hun pad dat ze gaan elke nacht op hun reis, op hun rondes, wat er ook in de weg staat of veranderd is, daar word gestopt en ze staren ernaar van honderd hoeken voor ze verder gaan, als ze verder gaan. De mens heeft echter de mogelijkheid verloren om te bepalen wat belangrijk is voor hun eigen bestaan, en het is niet tot je Arthur Koestler en anderen hoort praten over chemische lobotomie, door biologische oorlogsvoering, voor iedereen behalve de elite, er bij betrekt. Zij die het schip moeten sturen moeten hun overlevings mechanisme in stand houden, terwijl het publiek ze niet meer nodig heeft omdat de staat alles voor hen geregeld heeft. Dat is gebeurd met veel mensen, met de meeste mensen.

Als je constant word gewaarschuwd over grote veranderingen te doen met je primaire behoeften, dan zou je echt bezorgd moeten zijn, erg bezorg, en actief, niet springend in de klaarstaande oppositie, die er altijd is op het schaakbord, maar ga je eigen weg en volg geen leiders die je voorgeschoteld krijgt.

Als je naar de grote gebouwen van de Grieken kijkt zie je dat als je 1 pilaar wegneemt die het dak draagt dan is elke andere proportioneel verzakt, zo werden ze gemaakt.. Neem twee pilaren weg en het word nog erger, en dat is het spel van het schaakbord, zelfde verhaal.

Lang voordat de eerste film gemaakt word in een bepaald gebied van de agenda, gaan denktanks door alle mogelijke reacties van het publiek heen en welke type groepen er een natuurlijke vorm van verzet zouden hebben, en ze trainen mensen van te voren om ze klaar te krijgen om jullie leiders te zijn, dan maken ze hun slag, dan komen de reacties, en plotseling zijn daar de goed gefundeerde en getrainde sprekers die voor jullie spreken. Deze leiders nemen je altijd mee in een dans, en waanzinnige dans van terreur, angst, en tegelijkertijd zeggen ze de dingen die je wil horen, en beetje bij beetje leiden ze je naar een compromis. Met compromissen is er geen remise. Wanneer je je hebt gecompromiseerd op een groot principe dan heb je dat eigenlijk weggegeven en dat is de eerste pilaar die verzwakt is. Dat maakt het makkelijker om de volgende neer te halen en de volgende ,enz.

Oeroude kennis, wel verstaan, met de wetenschap bewaard in archieven waar sommige werkers voor dit Grote Werk worden toegelaten voor een specifieke functie, een taak, dat die persoon moet volbrengen. Elke nacht ( Alan zegt hier night wat hetzelfde klinkt als knight ) heeft zo zijn taak, snap je.

Toen Brzezinski voor de eerste het over het internet had, lang voordat het publiek ervan wist of zelfs maar verwachte dat et kwam, sprak hij over een communicatie netwerk dat iedereen aan elkaar linkte en hij zei ook dat het veel makkelijker zou zijn voor de machthebbers om iedereen in de gaten te houden, en dan door de overname of de creatie van de grote steden, zoals de media eerder gedaan had, konden ze je mening bepalen en ze brengen je in dezelfde nieuwe cultuur die je gegeven is. ZE MAKEN CULTUUR zie je. Het is niet zomoeilijk om te doen als je de enige groep bent die de toekomst plannen omdat de gewone burger het niet doet.

Gemeenschappen die nog in stammen leven maken gene plannen voor de toekomst, over het algemeen, maar hier hebben we te maken met mensen die wel de toekomst uitstippen en ze veranderen de cultuur door deze te vernietigen en een nieuwe te bouwen. Ze noemden het ‘t ‘’web’’ voor een goede reden, omdat je verstrikt raakt in het web. Interessant is de lelijke massieve spin die voor de hoofdingang staat van de V.N. in Den Haag, je loopt eronderdoor, het is een zwarte weduwe, echt een symbool voor deze gasten. Ze zijn erg vreemd met hun symbolen. Het laat je iets van binnen zien, als je het een ‘’geest’’ zou kunnen noemen wat anders is dan dat van een gewoon mens, en misschien is dat het wel. Als je de menselijkheid uit de mens haalt, wat heb je dan?

Onder deze spin, deze metalen, zwarte, met ijzige blik getooide structuur liggen nog eitjes ook – omdat ze gaat leggen, snap je. Het is een web en het is ook een net. Nu kun je een net in het water gooien en trek je aan de draad als je genoeg vist hebt en ze worden gevangen in een fuik van het net. Wat doe jij als je vis vangt? Nou, je eet ze. Wat doet een spin als je vast zit op haar web? Deze termen worden niet zomaar gekozen. Ze worden zeer precies gekozen. Net als taal is gecreëerd om het makkelijker te maken voor hen om onze gedachten te vormen, dus je hebt het web; en voor de Amerikanen was de belangrijkste taal veranderaar zou je kunnen zeggen ‘’Webster’’ Websters Woordenboek .

De precisie van het systeem verbluft je, tot je je realiseert dat met ongelimiteerde geldbronnen en denktanks, ontelbare veel denktanks die altijd samenwerken aan de toekomst met hun eigen kleine schaakbord in hun eigen kleine veld, dan is het niet zo moeilijk meer – helemaal wanner ze generaties hebben gemaakt die geloven in experts. Je kunt niet voor jezelf denken. De expert weet het.

De experts overtuigden vrouwen dat poedermelk wat je koopt voor de baby’s in flesjes veel beter was dan moeder natuur. Niet alleen dat, en hier is de ijdel, zie je, en ze wisten dat het werken zou, “het zou hangende borsten helpen voorkomen”, en mensen geloofden het omdat het herhaald werd door dokters en experts, al heeft een baby moedermelk nodig om te helpen met de vorming van het immuunsysteem, een zeer belangrijk deel. Aan de top werd natuurlijk gezegd dat ze een vergissing hadden gemaakt. Het is wel raar dat ze deze fout maakten nadat ze hebben gepraat over het vermoorden van mensen en ze hadden er vergaderingen over, en ze zouden mensen makkelijker ten prooi laten vallen aan ziektes en hoe ze mogelijk de structuur van de mens konden veranderen om ze eerder ziek te laten worden. Dit werd allemaal besproken.

De echte wereld. Deze ene reporter die ik net noemde sprak zijn tekst tot ons van een script gemaakt door dezelfde oude school, de specialisten in dat bepaalde gebied, week totaal niet af van Huxley’s praatje; en zoals ik zeg, melde niets over de oorzaak van ongerustheid in de maatschappij. Omdat ze in deze maatschappij zijn aangekomen waar ze willen door de afbraak van de familiebanden en zelfs dorpseenheden die erg sterk waren – en dat is wanneer de regering direct tot jou kan spreken zonder dat iemand er tussen staat. Er is ook niemand in de buurt om je te helpen als het verkeerd gaat. Ze willen geen interferentie. Ze willen dat je aan hen overgeleverd bent.

Er was een tijd waarin steden en dorpen elkaar steunden en hielpen. Dat was het menselijke om te doen, altijd al, door de eeuwen heen, en toch zagen we toen de orkaan New Orleans bereikte – sommigen zeggen gestuurd wat ik waarschijnlijker acht – en er mensen van de daken vielen FEMA ERVOOR ZORGDE dat ze niet konden helpen. Het is onwaarachtig dat ze hier mee weg komen en mensen missen het punt. Wanner jou verboden word anderen te helpen omdat de experts eraan komen zit je in grote problemen. Grote problemen. De monsters aan de top creëren de onrust. Ze creëren een systeem waar je je niet veilig voelt, hulpeloos en vooral alleen. Dat is zo bedoeld.

Dit is hoogstaande psychologische oorlogsvoering, allemaal ontworpen, besproken, en nu toegepast. Als je het nu zwaar hebt komen je buren waarschijnlijk niet om je te helpen; ze zullen je naar de instanties verwijzen, waar je een nummertje pakt om kompleet gedehumaniseerd en vernederd te worden in het proces.

In Engeland kwam het uiteindelijk naar buiten. Dit is in de tijd van de jaren 70 toen ze echt deïndustrialiseerden en later kwam Margaret Thatcher en vertelde over het welvaart systeem ( verzorgingsmaatschappij ) en hoe er een generatie geen werk zou vinden dus wen er maar aan. Het werd bekend dat de grijze gebouwen, ook van binnen militair grijs, met beambten erin die niet bepaald civiel waren en je naam riepen nadat je een nummer had, en je wachtte er zo lang, je depressief maakten en ook dat is geen toeval.

Het is niet erg genoeg dat je bij de pakken neer zit. Ze hadden liever niet dat je het claimde om je in leven te houden, deze aalmoezen die ze gaven in die tijd. Ze probeerden je buiten te houden; zoveel hielden ze van je, die mensen die geestelijk welzijn verzorgen in ieders leven om je te managen. Zijn ze soms van gedachten veranderd? Misschien komt er een nieuwjaarsresolutie en veranderen ze plots en worden menselijk. Maar dat betwijfel ik. Dat betwijfel ik.

De “Agenda voor de 21ste eeuw”, van de V.N., moet gelezen worden die iedereen die bewust is en wie nog een overlevingsinstinct heeft, want de hele agenda zit er in – de leefgebieden, de gecontroleerde maatschappij, geen privé bezit, geen auto’s, geen vervoersmiddelen – een meer geavanceerd type Sovjet systeem.

Je hebt pasjes nodig om ergens heen te gaan. Denk eraan, met je hersenchip, zou je geen pas nodig hebben. Ze programmeren je gewoon. Als dat eenmaal gebeurd is ben je jezelf niet meer. Het zal verkocht worden als het meest ongelooflijke ding sinds gesneden brood en alle jongeren willen het hebben, omdat iedereen ze heeft, of genoeg hebben het, en dan word de knop omgezet en de echte functie begint te werken.

De hele gemeenschap door dit civilisatie systeem heen word gerund door rituelen. Rituelen voor alles want als je de stammen bekijkt in willekeurige geschiedenis, zie je dat ze een natuurlijk ritueel hebben gevormd, en zij die ons controleren weten dat en ze geven ons rituelen en ze bleven praten over “virtuele werkelijkheid”. De vijf punten overgaand in de zes punten – VI – 6. Wat je overhoud is een ritueel, VIrtueel. De zes zal compleet zijn geen problemen hebben.

Is het niet verbazend dat er zelfs geen politie meer nodig is uiteindelijk omdat niemand iets verkeerds kan doen, zelfs als wilden ze het of waren ook maar in staat om erover te denken, wat niet zal gaan, dus zelfs de politie zit zonder werk. Ze zullen gechipped worden net als iedereen in een stap voor stap proces, maar ze zullen ons eerst wondertjes laten zien om het attractief te maken en hoe Jan Steen hier zelfmoordneigingen had en hoe hij nu vrolijk rondfluit terwijl hij op de boerderij werkt, werkend voor een koper, zo blij als en jeweetwel wat in wat, want hij is “maanreiziger”. Hij is ergens in de ruimte en doet fantastische dingen en zo zal het worden voorgespiegeld aan het publiek en de controle freaks zullen allen aan boord zijn van het piratenschip om hun kinderen te controleren, totdat genoeg mensen de chip hebben en dan zet de echte werking in.

Kun je je de lange,lange intergenarationele planning die hiervoor nodig is geweest?

Net als het bouwen van oeroude kathedralen of die uit de middeleeuwen van de ”grote bouwers” omdat waar de civilisatie ook heen gat daar hadden ze hun massieve bouwprojecten en dan de introductie van geld en belasting om alles te betalen, om je werk van je terug te nemen, en die kathedralen in Europa waren pas klaar na vele generaties. Soms 5 tot 7 generaties van metselaars die bezig waren aan de constructie en dat dwars door oorlogen hongersnood en alles heen. Op een of andere manier werd er altijd geld gevonden want ze veranderen nooit hun plannen. Ze hebben hun prioriteiten in elk era en elke tijd. Net als dat het niet uit maakt of het 3 biljoen dollar kost om het midden oosten over te nemen of op zijn minst Irak. Het maakt niet uit want ze drukken het gewoon en de belastingbetaler betaald en krijgen het van jullie terug door werk. Dat is alles wat het is. Het zou niet uit maken al was het 20 biljoen en ik wet zeker dat 3 biljoen een fractie is van wat halliburton’s deel is. Dat is Hal weer – tjonge, die zonnige jongen.

We leven in een wereld die veel dieper is dan waar ik nu over praat – vele lagen, wetenschappelijk ontworpen, en de enige wetenschap die je echt nodig hebt om mensen te controleren, tot nu toe in ieder geval, is simpelweg de wetenschap van de geest. De wetenschappen waar zelfs de oude Grieken over praatten als het ging om controle van de mensen, het manipuleren van mensen, gebruiken van mensen, die de kleine padvinder Freud terug in de schoolbanken zou zetten omdat ze veel verder zijn in het begrip van de menselijke natuur, veel verder. Iets ervan kwam naar buiten. Iets ervan want ze konden niet alles grijpen en in hun archieven stoppen voor hun eigen kleine geheime agenda’s, maar mensen zouden het moeten onderzoeken en uitvinden hoeveel ze eigenlijk precies wisten.

Ze weten dat ze erop kunnen rekenen dat elk jongen en meisje door dezelfde fases heen gaan. Kijk naar de marketing industrie en zie – dit word hen ook geleerd natuurlijk. Ze exploiteren kinderen van elke leeftijdsgroep. Het is een multi, multi miljarden dollar zakenindustrie elk jaar weer over de gehele wereld. Zelfs de manipulatie van peuters om ze te laten eisen wat ze willen en het is hetzelfde het hele leven door in elke leeftijdgroep omdat ze weten wat je zult voelen als je 20 bent, wat je wilt als je 25,30 40,50 en 60, enz. Gemaakt voor zowel man als vrouw en die ertussen – een wetenschappelijk ontworpen totalitair systeem.

Tot op de dag van vandaag zijn er altijd leraren van wijsheid geweest die je op persoonlijke basis onderwees en dat is misschien de rede dat er nu kennis beschikbaar is, al gaan we naar een tijd toe van de grote finale van deze fase ervan en er is geen tijd voor een 1 op 1 gesprek omdat de tijd loopt voor de volgende generatie.

We zullen hierover en over andere dingen praten in de komende radio-uitzendingen. Ik hoop dat ik je niet te lang bezig houd vanavond omdat ik zeker weet dat jullie over het excessieve eten heen moeten komen en wat feestjes ook, voor sommigen, en we gaan in de reflectie tijd omdat we meegaan met de seizoenen en het oude jaar gaat voorbij met alles wat erin gebeurde – de goede en de slechte dingen.

Ik wens jullie al het beste, en van mij en Hamish mijn hond, een goede avond gewenst en moge je god of je goden met je gaan.

“gedichten, bidden en beloftes”
Door John Denver

Ik dacht laatst na over de tijd van mijn leven
Alles wat ik heb gedaan en hoe het is geweest
En ik kan er niets aan doen in mijn eigen geest te geloven
Ik weet dat ik het ga haten om het te zien eindigen

Ik heb veel zon gezien, in de regen geslapen
Ben een nacht of wat alleen geweest
Liggend bij het vuur de avond voorbij zien gaan
Terwijl al mijn vrienden en mijn ma er zitten en een pijp rond laten gaan.

En praten over gedichten en bidden en beloftes
En dingen waar we in geloven
Hoe zoet het is om van iemand te houden
hoe correct het is om ergens om te geven
Hoe lang het geleden is sinds gisteren
Hoe zit dat met morgen en onze dromen
En alle herinneringen die we delen

Translated by Solvinur.