dutch

ALAN WATT BLURB

"TRUTH vs. EGO"

11 OKTOBER 2006

 

Dialoog Copyright Alan Watt – 11 oktober 2006

(Uitgezonderd Muziek- en Literaire Citaten) 

 

WWW.CUTTINGTHROUGHTHEMATRIX.COM


www.alanwattsentientsentinel.eu

 


 

Hi, dit is Alan en het is elf oktober alweer, 2006 en ik zal waarschijnlijk meer van deze blurbs doen zoals ik ze noem aangezien het erop lijkt dat mijn brug achter me verbrand is.

 

Ik kom erachter dat veel van de christelijke radiostations, nu ze weten waar ik sta, me niet meer teruggebeld hebben en dat is goed want je moet eerlijk tegen jezelf zijn en je kunt jezelf niet toestaan gebruikt te worden door andere mensen die hun eigen agenda´s hebben, en echt, dat is wat velen van hen hebben. Ze brengen iemand op de radio, die gasten meebrengt om te luisteren en ze proberen je het eens te laten zijn met hun speciale “formats” of geloofssysteem waarin God de leiding heeft en nadat ze het publiek voor een half uur of een uur angst aangejaagd hebben vertellen ze je dat God de leiding heeft en dus ga achterover zitten en laat het gebeuren.

 

Aan de andere kant heb je de zeer New Age-achtige shows die welbewust opgezet zijn, waarschijnlijk door de CIA wiens werk het is om de mensen in een fantasiewereld te laten leven waar niets echt meer is en maak je geen zorgen over wat er in je leven gebeurt of om je heen of met jou zelfs. Het maakt niet uit. Probeer het gewoon en krijg buitenlichamelijke ervaringen en laten we zoeken naar een gezicht op Mars misschien, et cetera, et cetera.

 

En het wordt monotoon in zekere zin als je gedwongen wordt opzettelijke agenda´s te voeden. Sommige natuurlijk, willen gewoon geld verdienen en fascinatie zal altijd mensen aantrekken. We gebruiken allemaal fantasie, dat is deel van leven. Fantasie is een deel van creativiteit en het is ook een deel van een ontspanning, een natuurlijke rustgever, of je nu een boek leest of eigenlijk gewoon je geest op onbekende plekken laat rondzwerven, dat is goed voor je af en toe, maar je kunt er niet altijd in leven en je kunt een hoop stof waar ze over praten niet serieus nemen omdat ze letterlijk proberen je bewuste geest uit te schakelen van kritisch te zijn in diens analyse van wat er omheen gebeurt.

 

In vorige shows heb ik een krantenbericht genoemd dat in de meeste Amerikaanse kranten stond en het was ook in de Boston Globe geloof ik dat het was, en het was door een adviseur van President Bush, pratend met journalisten en hij zegt: “wij geven jullie je realiteit”. Dat betekent de denktanks en de adviseurs die voor hen werken en werken voor presidenten. Wij geven jullie de realiteit en dat wordt je realiteit omdat je erover schrijft. Je bespreekt het en als je die realiteit geaccepteerd hebt geven we je een andere realiteit en die zal ook je realiteit worden. Ik omschrijf het hier, maar dat is basaal gezien wat hij zei, en hij vertelde een waarheid want de meeste berichten van de media van vandaag dragen bij aan het drama voor het publiek. Het is drama. Het is een voortdurende soap opera.

En zeer zeker zoals Brzezinski zei: “binnenkort zal het publiek niet in staat zijn te redeneren en na te denken voor zichzelf. Al waar ze toe in staat zullen zijn is de download napraten van het vorige avondnieuws”, en hij zei dat jaren geleden en het is gebeurd, het is waar geworden.

 

Zij geven ons de schandalen. Ze geven ons de onderwerpen om bezorgd over te zijn terwijl de echte onderwerpen zoals de “ECHTE AGENDA” nooit, ooit ook maar in de buurt van de mainstream media komen. Dat is niet hun werk. Hun werk is om je af te leiden, zoals Shakespeare zei en hij behoorde tot een bepaalde klasse, hij zei: “de hele wereld is een podium en wij zijn maar de acteurs” en natuurlijk, hij vertelde de waarheid.

 

Mainstream heeft ALTIJD bestaan voor controledoeleinden, een controlefactor en het is nooit veranderd want hersenspoeling (“mindcontrol”) werkt op die manier. Maatschappelijke controle werkt door creatie van culturen, de cultuur te verstevigen, zelfs als je het verandert vermoedt de bevolking zelfs niet dat het gebeurt. Dus ze geven je al dit drama en natuurlijk wanneer ze grote veranderingen maken, vergéet niet, aan hun eigen systeem,  geven de grote jongens je een hoop angst, een hoop terreur om bezorgd over te zijn, komende plagen, globale opwarming, oorlogen in het buitenland, alles dat gedaan kan worden door de wetenschap vandaag kunnen ze echt doen, maar ze jagen met angst het leven uit het publiek en dat houdt hen in gespannen toestand. Wij zwalken neurotisch door van de ene fase naar de volgende. Het is een standaardtechniek. Dus, het volgende lied somt het aardig op en dat was vele jaren geleden gemaakt:


 

Song:

Het is goed nieuws week

Iemand heeft ergens een bom gegooid

De atmosfeer besmet

En de hemel verduisterd

Het is goed nieuws week

Iemand heeft een manier gevonden om

de rottende doden een wil te geven om te leven

Ga door en ga nooit dood

 

Heb je het nieuws gehoord?

Wat zei het?

Wie heeft die race gewonnen?

Hoe is het weer vandaag?

 

Het is goed nieuws week

Families schudden met de behoefte aan goud

Door het stimuleren van geboortebeperking

We willen minder te eten

 

Het is goed nieuws week

Doktoren vinden vele manieren

Om hersenen in metaal te wikkelen

Om ons van de hitte weg te houden

 

Het is goed nieuws week

Iemand heeft ergens een bom gegooid

De atmosfeer besmet

En de lucht verduisterd

Het is goed nieuws week

Iemand heeft een manier gevonden om

de rottende doden een wil te geven om te leven

Ga door en ga nooit dood

 

Heb je het nieuws gehoord?

Wat zei het?

Wie heeft die race gewonnen?

Hoe is het weer vandaag?

Hoe is het weer vandaag?

 

Het is goed nieuws week

Families schudden met de behoefte aan goud

Door het stimuleren van geboortebeperking

We willen minder te eten

 

Het is goed nieuws week

Doktoren vinden vele manieren

Om hersenen in metaal te wikkelen

Om ons van de hitte weg te houden

Om ons van de hitte weg te houden

Om ons van de hitte weg te houden.

Om ons van de hitte weg te houden.


 

Alan:  “Kijk niet naar de toekomst, de toekomst is hier”, zijn een paar zinnen uit een ander oud liedje en dat is zó waar. De veranderingen van een vorige generatie naar de volgende zijn overal om ons heen. De grootschalige aanleg voor snelwegen, voor NAFTA, ze zijn niet pas recent gestart. Ze zijn al jaren bezig met het maken van omleggings-projecten, regelrecht door en voorbij Mexico in feite. Alles wat ze nu moeten doen is ze met elkaar verbinden en dat zien we gebeuren.

 

Feitelijk zijn wíj het niet die de bewegingen starten om te proberen het te stoppen, want je kunt iets niet stoppen dat gepland was voordat je geboren werd, bureaucratisch op touw gezet en al het andere en alle plannen klaargelegd. Je kunt het gewoon niet stoppen wanneer het paard eenmaal op hol geslagen is. Het is uit de stal. Dat is altijd het probleem met deze dingen.

 

Wij zijn de laatste om feitelijk te weten wat er gebeurt.

 

En toch, voor degene die de waarheid hebben gezocht en er is een groot verschil tussen het zoeken naar waarheid en gelijk willen hebben. Zij die de waarheid hebben gezocht hebben hun eigen onderzoek gedaan. Ze hebben de statements van de spelers in het verleden gevonden die deze gebeurtenissen bespraken, de dingen die nu over ons komen, globale overheden is een oud idee, heel oud.

 

Er is geen verschil tussen een fascistische of een communistische globale regering. Het is één en hetzelfde. Het fascistische systeem dat een vorm van socialisme is – socialistische controle over een samenleving door een elite en communisme is precies hetzelfde. Een geplande samenleving is eigenlijk een betere manier om het te beschrijven. Een geplande samenleving waar net genoeg mensen zullen bestaan om, basaal, de economie te voeden zodat deze door kan blijven gaan.

 

Onder de economische regels van vandaag, de reden voor de economie -hoewel het altijd dezelfde is geweest, ze hebben de leugen veranderd-  de leugen was vroeger dat de economie er was om het publiek te dienen net zoals de regering verondersteld werd er te zijn om het publiek te dienen. Het was nooit ooit waar en nu geven ze dit toe in colleges op de universiteit. Het is andersom. Het publiek is HIer om de economie te dienen en ze willen geen inefficiëntie. Ze willen een georganiseerd systeem, een georganiseerde planeet waar alleen genoeg zal leven om de economie zelf te dienen om door te blijven gaan, om een kleine elite aan de macht te houden, omgeven door technocraten die voornamelijk technici en wetenschappers zullen zijn en zo. Dus je hebt een dominante minderheid die een dominante elite dient en een paar werkers onder hen in dit lange termijnplan.

 

Dit WORDT vooruitgang genoemd.

 

We hebben werkelijk geen stem in de zaak omdat er geen klachtenafdeling is voor niets van dit. Voor niets ervan. We telden niet mee in de grote bijeenkomsten terug in de jaren ´30, ´40, ´50 en ´60 toen ze de globale overheden bespraken. Toen ze met het Royal Institute of International Affairs spraken over een Europese Unie onder een Europees Parlement en een Pacific Rim Parlement en een Amerikaans Parlement. We werden niet toegelaten, begrijp je. Het publiek werd afgeleid met andere gebeurtenissen in die tijd. Ze waren bezig met de hoelahoep en de twist en al dit soort dingen en met het kijken naar drama op televisie. Dat is waar hun hoofden mee bezig waren en natuurlijk met de almachtige sporten.

 

We worden werkelijk op een wetenschappelijke manier geleid. Religie is hierin altijd een groot onderdeel geweest en in het boek “Towards a New Civilization”, praatte Gorbatsjov zelf over de creatie van een nieuwe religie die essentieel zou zijn voor een déel van het plan waar ze doorheen gaan en het is een religie die we tegenwoordig New Age zouden noemen en het heeft alle standaard religies geïnfiltreerd en de Christelijke kerken ook. En het begon jaren geleden waar de eerste stap was “positief denken”. Denk gewoon positief en je zult krijgen wat je wilt en nu noemen ze het “motivatie-curcussen” voor het zakenleven et cetera, maar het is vermengd met alle New Age filosofie. Het maakt niet uit welke specifieke New Age filosofie het lijkt te zijn want ze zijn allemaal éen. Ze worden allemaal betaald en gesponsord door de top, hetzelfde hoofd van de inktvis en ze zeggen je: “sta niet te lang stil bij het negatieve”. Sta niet te lang stil bij het negatieve want alles is toch een illusie en het doet geen goed bij het negatieve stil te staan.

 

Dus wanneer iemand in een bedrijf probeert te spreken en zegt: “hé, de keizer heeft geen kleren, we stevenen af op de hel”, keren zij zich massaal af omdat ze getraind zijn naar de positieve kant te kijken van dingen en niet naar het negatieve te luisteren, tot hun eigen schade natuurlijk want er is nooit een betere manier geweest om mensen hun hersenen te laten sluiten en helemaal geen verdedigingsmechanismen meer te hebben.

 

Ze hebben fantastisch werk op het publiek verricht. Niets is echt en interessant genoeg doorlopen al de New Agers hun programma´s en betalen ze ervoor om ze te doorlopen en een programma of  cursus vanzelfsprekend is als een theaterprogramma. Het vertelt je stap voor stap wat er gaat komen. Onderwijs is soortgelijk. Onderwijs kan positief of negatief zijn, afhankelijk van het doel en afhankelijk van de uitkomst. Indoctrinatie betekent niet noodzakelijk dat het slecht is. Het betekent het onderwijzen van een doctrine. Kijk hier zijn de definities van woorden en het is het doel en de uitkomst die het goed of slecht kan maken, afhankelijk van het doel.

 

Maar je zult er achterkomen dat mensen door verschillende cursussen heengaan om hun geloofssystemen te kopen en in het algemeen streelt het het ego. Het geeft je aan dat degene die uit hun eigen religie zijn gevallen waarin ze opgegroeid zijn - en die opzij gezet is, het is ter ziele. Het is overbodig. Het werkt niet meer voor hen in deze specifieke tred of leeftijd.-  Ze lopen nog steeds in het zelfde paradigma in de volgende religie, zoekend naar antwoorden van een vertrouwd type die gelijk zijn aan degene die ze juist hebben verlaten. Dat is waar ze naar zoeken. Ze zoeken naar een doel in het leven. Ze zoeken naar de regels en de voorschriften die moeten samengaan met een orde omdat ze verschrikkelijk bang zijn voor een leven zonder orde. En degene voorkwam uit wat voorheen Christendom was, is vol van regels en voorschriften en dogma en we denken dat het natuurlijk is omdat we erin opgegroeid zijn.

 

Het is feitelijk voor sociale controle dat al die regels en voorschriften in de eerste plaats gegeven zijn.

 

Dus zoals ik zeg, deze spontaan opkomende organisaties die meditatie leerden en technieken van on-realiteit en hoe je in de on-realiteit komt door het ontkennen van de aanwezigheid van zelfs de mensen om je heen als echt en daarover mantras te moeten opdreunen, leerden dezelfde mensen ook dat niets echt was, niets deed er werkelijk toe en kijk niet naar de negatieve dingen. Ze willen voortdurend iets positiefs horen en daarin zit niets nieuws zoals dit oude lied je zal vertellen


Song:

Je moet het positieve benadrukken

Elimineer het negatieve

Klamp je vast aan wat bevestigt

Bemoei je niet met Meneer-ertussen in

 

Je moet vreugde verspreiden tot het maximum

Breng somberheid terug tot het minimum

Heb geloof of grote verwarring

Geneigd om op het toneel te verschijnen.

 

(om deze laatste opmerking te illustreren

Jona in de walvis, Noah in de ark,

wat deden zij

juist toen alles er zo duister uitzag)

 

Man, ze zeiden dat we beter

Het positieve (kunnen) benadrukken

Het negatieve elimineren

Klamp je vast aan wat bevestigt

Bemoei je niet met Meneer-ertussen in

Nee, bemoei je niet met Meneer-ertussen in

Hoor je me, hmm?


 

Alan: Dit wil echter niet zeggen dat persoonlijke ervaring irrelevant is. In feite is het  tegenovergesteld. Persoonlijke ervaring, in tegenstelling tot groepservaring misschien, is het ultieme omdat het alles is waar je je door hoeft te laten leiden en het hoeft niet te passen in de ruimte of het begrip van iemand anders.

 

Het is interessant dat de Katholieke kerk bijvoorbeeld door al het dogma vele, vele, vele waarheden voor het individuele leven heeft gegeven en één ervan had zelfs te maken met een geest. Ze probeerden het niet uit te leggen – en ze noemden het niet noodzakelijk demonisch. Ze zouden zeggen dat het de ontvanger is waar het naartoe gestuurd was en alleen de ontvanger zou het doel begrijpen. En het was aan de ontvanger van de ontmoeting. Het was niet zomaar een plotselinge gebeurtenis. Het paranormale is zeker nooit uitgesloten.

 

Het probleem met de Katholieke kerk is, zij hebben het paranormale, op zijn minst de angst voor dingen, vooral door verbeelding en herhaling gebruikt om de mensen te besturen zoals alle religies doen, inclusief wat de New Age beweging is. De New Age beweging was opgezet door degene aan de hoogste, hoogste top van de pyramide van Vrijmetselarij en hun magazine heette: “The New Age” en zij praatten erover om een nieuwe aarde-religie te brengen die alle oude religies zou bevatten. Degene die hadden gewerkt onder tijden van totalitarisme in voorbijgaande eeuwen en millennia zelfs, want dat wat de mensheid duizenden jaren geleden fascineerde, fascineert hen vandaag nog steeds. En omdat zij het begrijpen en zij hebben de wetenschappen en de geschiedenis van de studie van de menselijke populaties voor duizenden jaren in archieven, de bijenkorf van de ark zou je kunnen zeggen, tegengesteld aan wat zij je geven, dat een publieke bibliotheek is.

 

Ze begrijpen dat wat je fascineert je altijd kan fascineren en vooral tieners worden gefascineerd door dat wat ze vooral ervaren als voorbíj hen. Het is dichtbij hen. Het is voorbij hen. Het is om hen heen en het is geen toeval dat poltergeist-activiteiten bijvoorbeeld, vooral gebeuren met kinderen die dichtbij of in de puberteit zijn en daarna gewoonlijk vervagen en weggaan. Veel speculatie is rondgegaan over wat de oorzaak hiervan is.

 

Heeft het iets te maken met delen van het brein, het stille gebied, het grote deel van de hersenen waarvan zij ogenschijnlijk, zo vertellen ze ons, het doel niet kunnen vinden. Daarom wordt dit het stille gebied genoemd. Er is in die periode iets in werking gezet en het maakt niet uit hoeveel wetenschappers je vertellen dat het onmogelijk is. Dat soort dingen kunnen niet echt bestaan en zeer zeker voor iedereen die waarachtig is zijn er waarschijnlijk een paar honderd voorbeelden van bedrog te vinden. Het maakt het niet minder waar voor het individu die het ervaart.

 

Ik zou persoonlijk willen geloven dat alles wetenschappelijk is en je moet accepteren dat dingen tegenwoordig wetenschappelijk gedaan kunnen worden en dat kan dus niet buiten beschouwing gelaten worden. Maar je persoonlijke ervaring in het leven moet ook een geaccepteerde betekenis hebben. Want mensen hebben betekenis nodig.

 

Mensen zeggen altijd dat ze waarheid willen maar ze willen niet echt waarheid. Ze willen iets dat vertrouwd is. Ze willen een garantie dat als ze in de volgende fase van wakker worden komen, hen gegarandeerd wordt om in staat zijn het aan te kunnen en dat is niet het geval. Niet iedereen kan echt wakker worden. Veel mensen kunnen wakker worden tot de eerste stap, dat is eenvoudig begrijpen wat er in de wereld om hen heen gebeurt en met hen gebeurt en waar het heengaat en ze kunnen de speeches volgen, die door verschillende mensen in de laatste honderd jaar gegeven zijn en het begint allemaal logisch te worden, maar dat is maar één niveau van dit hele proces.

 

Er zijn andere veel diepere niveaus, die verder gaan dan de media, het nieuws, de bijeenkomsten en de statements die gemaakt zijn want er zit een echt occulte kant aan. Een werkelijk verborgen kant en dat is wat “occult” betekent. Een verborgen kant en een verborgen religie, dat is de enige wijze waardoor ze in staat zijn geweest macht te houden over de doelen en het te leiden door vele, vele, vele eeuwen heen, vanaf de antieke tijd.

 

Het gezegde in Vrijmetselarij is: “het perfectioneren van dat wat imperfect achtergelaten was. Het is geen nieuw gezegde. Het is duizenden jaren geleden gezegd en wat ze daarmee bedoelen is het perfectioneren van nummer één, “man/mensheid”, in hoofdzaak. Maak de mens opnieuw naar een superieur beeld, niet op een toevallige gevarieerde. Wetenschappelijk. Je zou kunnen zeggen op het doel gemaakt. Een ontworpen man voor een ontworpen functie en al het andere in de natuur zou herontworpen en geperfectioneerd worden want de natuur is aan één kant een groot obstakel voor de elite.

 

Wat waar is dat natuur ook níet je vriend kan zijn. Het kan en het kan niet. Het hangt af van de tijd van het jaar en de seizoenen en waar je toevallig terecht bent en de omstandigheden waarin  je op het moment zit. Laten we hier eerlijk over zijn.

 

Als we in een comfortabel warm huis zitten is het gemakkelijk om in de vallen te lopen van de propaganda die constant naar buiten gebracht wordt en alle media die zeggen “dat we van de natuur moeten houden, we moeten de natuur respecteren en liefhebben en er zorg voor dragen”. Het klinkt allemaal geweldig en natuurlijk et cetera, maar vanaf de vroegste tijd moesten we de natuur ook bevechten.

 

Als je het koud hebt en je hebt honger en het sneeuwt of het giet van de regen, bomen vallen naar beneden met bliksem om je heen, weet je dat de natuur ook een eigen geest heeft en jij bent als het erop aankomt irrelevant in het complot van de natuur. Net zo onbelangrijk als een hert dat geveld wordt door een wolf. Dat we mensen zijn maakt geen verschil voor de natuur. Dus de natuur is geweldig bestudeerd en door de geheimen van de natuur, de wetenschappen -dat is wat ze bedoelen met de geheimen van de natuur- die ze besloten hadden een lange tijd geleden, eerst te begrijpen en dan te veranderen en zoals met alles in deze specifieke religie die alles leidt, ze zullen het beheersen.

 

Zij willen de natuur beheersen. Alles dat vandaag gebeurt op elk gebied gaat over “geplande leiding”.

 

De control freaks zijn hier inderdaad en ze hebben geen tolerantie voor verschillende gezichtspunten over wat naar buiten wordt gebracht als zijnde politiek correct op het moment.

 

En in feite, ze zouden liever proberen een vierkante pin in een rond gat te wringen dan toe te geven dat ze fout zaten. Dat zal niet gebeuren, we zagen dat in de Sovjet Unie toen er mensen waren die gewoon niet pasten in het Sovjet Systeem, wiens gedachten niet meegevormd waren met de Sovjet agenda. Die de juiste zinnen niet automatisch napraatten of zichzelf dwongen het te geloven en die mensen werden ernstig gestraft want ideologie is een enorme, enorme vijand van de mensheid. Ideologie is een angstaanjagend iets in alle tijden. Ideologie is de verwoester.

 

In deze wereld moet je verschillen hebben. Ik heb tijdens mijn leven mensen ontmoet waarmee ik dacht een vriendelijke discussie te hebben, en als je dan zegt: ”goed, daar laten we het bij. We kunnen het erover eens zijn dat we het oneens zijn” en naar huis gaan en er niet meer over denken om er achter te komen dat ze dat niet kunnen. Ze kunnen niet stoppen. Hun taak, voor hén, is dat jij het met hen eens word, en ik heb dit soort mensen tijdens mijn leven ontmoet en dat houdt in dat ze in potentie een control freak zijn.

 

Dus degene aan de top hebben dezelfde eigenschappen van vele mensen op de bodem. Het is een menselijke eigenschap van veel mensen. Niet allemaal, maar veel mensen. Je moet de verschillen in de samenleving accepteren om vrede te hebben. Het moet op die manier. Anders is het uniform. Daarin is geen vrije gedachte. Daarin is geen vrije mening over wat dan ook. Er is niet eens een vrije discussie over iets omdat mensen simpelweg tegen je samen spannen en je vermoorden omdat je anders bent en dit is een droevige stelling over de samenleving.

 

Je moet weten, religie zit vol met zeer, zeer ware allegorieën. Daarom zijn ze aan ons gegeven en de brenger van slecht nieuws bijvoorbeeld, wordt vaak vermoord door de massa die er in de eerste plaats om vroeg het te horen. En dat is deels waar, ook voor wat er met mij op het moment gebeurt. Ik onderwijs geen mensen die niet zeker zijn of tenminste waar ik niet zeker van ben of ze wakker gemaakt willen worden.

 

Wat ze werkelijk willen is de waarheid waarover ze al een besluit hebben genomen. Met andere woorden, ze willen jou vertellen wat ze al geloven. Dat is helemaal geen zoeken naar waarheid en als je afwijkt van waar zij willen waar je naartoe gaat- met andere woorden, je geeft hen geen antwoorden die ze willen horen- zullen zij zich tegen jou keren en dat is waarom traditioneel, door alle religies heen, alle brengers van waarheid of Messiassen of wie dan ook, noem ze hoe je wilt, de massa die hen volgt is dezelfde die hen beschimpt wanneer ze sterven.

 

En die mensen worden de profanen genoemd. Zij die in de duisternis leven. Waarom zijn ze in de duisternis? Omdat ze daar willen zijn. Ze zouden alleen uit de duisternis weggaan als ze de garantie kregen dat het in hun reeds bestaande paradigma zou passen – hun idee van wat het zou moeten zijn.

 

Dus als mensen me vragen hoe word ik wakker, hoe ga ik verder, geef ik hen niet ´n één maat past allen antwoord. Je moet eerst zeker zijn dat de persoon serieus is. Je moet in hun hoofdruimte kijken om uit te vinden waar zij in hun hoofd zijn. Hoeveel begrijpen ze werkelijk? Wat kunnen ze begrijpen? Wat zijn ze bereid op te geven teneinde te begrijpen en echt, de meeste zijn niet bereid om vele vele van hun geliefde geloofsovertuigingen op te geven. Dus ben je terug bij het uitgangspunt. Ze zoeken de waarheid helemaal niet. Ze zoeken naar een garantie. Ze zoeken naar iemand om te zeggen, hé daar maak je geen zorgen. Het zal goed komen voor je.

 

Anderen denken dat ze waarheid kunnen kopen en dus gaan ze in organisaties waar het programma en ik gebruik het woord programma omdat hen een programma gegeven wordt. Dit is wat je onderwezen krijgt. Deze fase, die fase en zo verder en ze betalen om geprogrammeerd te worden en zoals ik zeg, programma is een neutrale term. Het hangt af van de intentie en het eindproduct ervan. Het is net als onderwijs. Onderwijs kan ook één van beide zijn.

 

Als je betaalt om geprogrammeerd te worden en werkelijk wat ze gedaan hebben is de religie uitgekozen waar ze al in geloofden, degene waarover ze al besloten hebben zodat ze kunnen gaan “religie winkelen” en de New Age beweging heeft meer boeken uitgebracht in de laatste 30 jaar dan misschien alle boeken over Christendom en dàt is moelijk te overtreffen. En iedere week is er een nieuwe toevoer. Een nieuwe super-prater die superdingen zegt wat in werkelijkheid het opnieuw opdissen van het oude is en ze komen steeds met het gebruikelijke. Het is astronomie of astrologie, tarot kaarten, theekopjes lezen - dat is niet echt trendy vandaag want het is te vaag voor mensen - en regelrecht zelfs tot het gebruiken van pendulums.

 

Er zijn mensen die door de fase van het pendelen van de New Age zijn gegaan die geen beslissing kunnen nemen zonder het pendelen om erachter te komen of het de weg is die ze moeten gaan. Dit is krankzinnig. Het is krankzinnig. Mensen vandaag de dag zijn bang voor alles. Ze willen iets anders om ze gerust te stellen dat het wel goed komt zonder dat ze aan zichzelf willen werken.

 

De New Age beweging moedigt je niet aan om dagelijks naar jezelf te kijken. Wat het doet is je trainen om iedereen om je heen te negeren omdat jij en jijzelf – jij bent echt een goed persoon. In feite ben jij alles dat belangrijk is.

 

Iedere waarheid, iedere hoge waarheid die ooit tot mensen is gekomen, is gekomen door zelf-reflectie want je kunt degene die om je heen zijn niet veranderen door dwang, maar je kunt zeker aan jezelf werken, jij bent het materiaal en je kunt aan jezelf werken en dat is een plek waar veel mensen niet heen willen gaan.

 

Zelfreflectie is wat je naar verschillende niveaus van begrijpen brengt.

 

Degenen die het onderwijs niet kunnen begrijpen of aannemen of niet bereid zijn ermee door te gaan, zullen zich tegen de leraar keren. Dat is standaard. Dat is standaard door alle tijden heen.

 

In de film “the Matrix” belooft Morpheus aan Neo alleen de waarheid. Dat is alles. Hij bood hem geen aangename antwoorden, een aangename uitleg, een aangenaam eind van iets, maar gedomesticeerde mensen  in deze “beschaving”, waar ze getraind zijn vanaf  geboorte om geleid te worden en die leiding te accepteren – en dat is een meer recent fenomeen eigenlijk. Tenminste, opener in zijn manifestatie.

 

We hebben geleerd dat we goed geleid worden maar mensen willen garanties om goed geleid te worden ongeacht in welke “hoofdruimte” ze naar binnen gaan. Ze willen gerustgesteld worden dat er geen lijden bij komt kijken. Geen pijn. Mensen zijn ego-gevoelig. Ze willen pijn uit de weg gaan en zoeken plezier. Dat wat ons bestendig geleerd is vanaf de jaren 50 en verder. Dit is een geweldige manier om mensen te beheersen omdat alleen door het wakker worden en om je heen kijken en het aannemen van de pijn ben je in staat waar te nemen wat er gebeurt.

 

Cultuurcreatie wordt zo goed begrepen en is altijd goed begrepen geweest, waar iedere realiteit aan het publiek gegeven kan worden. Het moeilijke deel is het opstarten, vanaf het begin. Als het eenmaal loopt verander je het simpelweg onderweg, zoals Plato zei: “de generatie die de veranderingen ervaren, die tegengestelde waarden krijgen, zijn de laatste die het opmerken”. Het is empirische waarheid weet je. Getest, opnieuw en opnieuw.

 

Goed kan slecht worden. Slecht kan goed worden en het publiek dat gehypnotiseerd door hun leven gaat merkt het nooit en vragen niet naar het waarom. Het gebeurt gewoon niet. Mensen weten wat ze willen omdat ze weten wat andere mensen willen. Dat is de mentaliteit van de massa. Ze willen niet anders zijn en wanneer er morgen een nieuwe rage is en alle mensen die er vóór zijn , de incrowd die erop af stormt, zal iedereen het voorbeeld volgen omdat ze niet anders willen zijn. Ze willen hetzelfde zijn.

 

Het is een droevige stelling, maar het is een ware stelling begrijp je. Cultuur zit vol met bijgelovige verering, dat aan de mensen gegeven wordt en zij regeren het bijgeloof, zou je kunnen zeggen. Dit alles is gedaan, opnieuw en opnieuw en opnieuw. Geprobeerd en getest als een laboratorium. Zoals een klinisch laboratorium waar alles wordt geobserveerd en herhaald, opnieuw en opnieuw. Cultuur is het gemakkelijkste om te creëren en de mensen worden gedownload en accepteren het zo gemakkelijk.

 

Het grootste deel van de realiteit waarin we leven is in de ware zin van het woord een “illusie”, in tegenstelling tot de betekenis van het woord illusie in New Age. Het grootste deel van de cultuur is illusie. Het meeste wat er gebeurt is illusie. Een illusie is een verstoring van iets dat echt is zoals de reflectie van een spiegel met zonlicht dat erop valt. Het kan een illusie in een kamer creëren. Het is echt maar het is niet de hoofdoorzaak, in tegenstelling tot een hallucinatie waar er niets is maar je wel iets ziet. Dat is het verschil. In de New Age beweging past een illusie echt meer bij de term hallucinatie. Je probeert mensen te vertellen dat niets echt is, en ze trainen hen om dit te geloven en ze betalen geld om dit onderwezen te krijgen.


Song Beatles – Strawberry Fields

 

Laat me je mee naar beneden nemen

want ik ga naar velden met aardbeien

Niets is echt

en niets om je hoofd over te breken

Aardbeienvelden voor altijd

 

Leven is makkelijk met gesloten ogen,

Verkeerd begrijpen van alles wat je ziet

Het wordt moeilijk om iemand te zijn

Maar het zal allemaal verwezenlijkt worden

Het maakt me niet veel uit

 

Laat me je mee naar beneden nemen

want ik ga naar velden met aardbeien

Niets is echt

en niets om je hoofd over te breken

Aardbeienvelden voor altijd

 

Niemand denk ik is in mijn boom

Ik bedoel het moet hoog zijn of laag

Dat is, je kunt niet afstemmen maar het is goed,

Dat is, ik denk het is niet zo erg

 

Laat me je mee naar beneden nemen

want ik ga naar velden met aardbeien

Niets is echt

en niets om je hoofd over te breken

Aardbeienvelden voor altijd


 

Alan: en het werkt goed voor degene die extra angst zijn aangejaagd want zij kunnen de realiteit sowieso niet aan. Ze zouden liever willen dat iemand ze vertelt: “hé jij daar, maak je geen zorgen, niets is sowieso echt”. Het is heel kalmerend als je wilt leven in een onbewuste psychose en het leven is te angstaanjagend geworden voor veel mensen. Opnieuw, dat is deel van het Systeem.

 

Aldous Huxley in zijn toespraak op Berkeley die je kunt zien op deze site en naar kunt luisteren beschrijft dat proces. Hij zei: “de meeste mensen zijn sowieso niet gelukkig”. Wel, hij kon het weten want hij maakte deel uit van een heersende elite van zijn tijd en hij stamde af van families die zich specialiseerden in het creëren van het soort samenleving waar zij in leefden. Zij creëerden de angst, de terreur, de armoede, de zorgen, de onnatuurlijkheid van dit alles. Inderdaad kun je met overtuiging zeggen, dat de meeste mensen ongelukkig waren want zij leefden in een onnatuurlijke levensstijl. Zij leefden werkelijk in een gefixeerd type economie in Engeland en in andere delen van Europa, dat zo geperfectioneerd was met het geldsysteem en het overheidssysteem en door volkstellingen.

 

Zij wisten wat iedereen ongeveer gemiddeld verdiende. Zij wisten hoeveel je nodig had om te leven en huur te betalen en de meeste mensen betaalden huur in die tijd, terug in de jaren ´60 en ´70 in Engeland en in de meeste delen van Europa. Zij wisten wat het zou kosten om een familie te voeden of misschien hooguit twee en de mensen konden helemaal niet vooruitkomen. En krediet werd niet naar hen toegegooid, zoals de creditcards tegenwoordig naar mensen gegooid worden.

 

Dus mensen holden en maakten zich zorgen over basisdingen, de eerste levensbehoeften in het leven, nog niet zo lang geleden. Dat was hun hoofdzorg, de eerste levensbehoeften. Tegenwoordig piekeren ze over de dingen die ze willen maar niet echt nodig hebben omdat ze geleerd hebben zichzelf te belonen aan het einde van de maand. Dat is je beloning voor het doorstaan van je saaie leven. Getraind zoals dieren begrijp je.

 

Dus om terug te gaan naar de vraag: “wat is realiteit?”, wat zou realiteit moeten zijn? Wat definieert een realiteit?”.

 

En voordat je zelfs die reis kunt beginnen moet je werkelijk over al die dingen reflecteren die in je eigen leven zijn gebeurd, je eigen ervaringen en ik bedoel kritisch. Je kunt gebeurtenissen in je eigen leven niet witwassen, waar je niet trots op was of wat je gedaan hebt, gezegd of wat dan ook, want we beïnvloeden iedereen om ons heen terwijl we door het leven gaan. Dat geldt voor iedereen.

 

Het kleine vreemde dingetje van gehaast bij een winkel stoppen en geen gedag zeggen op een bepaalde dag tegen iemand, kan gevolgen voor hen hebben omdat ze dat kleine hallo nodig hadden op die bepaalde dag en nog, we kunnen niet neurotisch door het leven gaan en daar voortdurend zorgen om hebben, maar het is verbazingwekkend hoeveel mensen we beïnvloeden op dagelijkse basis. Dit betekent niet dat we door het leven moeten gaan en mensen moeten vertroetelen om de vrede te bewaren.

 

De waarheid moet altijd gezegd worden, anders beheerst iemand een ander. En mensen zouden zich niet aangevallen moeten voelen door verschillen van mening en mensen zouden er ook niet dogmatisch over moeten zijn want dan wordt dat een gevecht van de wil, het ego.

 

En mensen die gelijk moeten krijgen liever dan naar waarheid te zoeken zijn helemaal niet op zoek naar de waarheid, blijkbaar.

 

De reis voor persoonlijke zin kan een lange zijn en duurt voort en iedere keer als je tot één begrip komt besef je dat er meer te gaan is. Het lijkt op het bereiken van de top van een berg, alleen kun je een hogere erachter zien en soms kom je in die valleien en zeg je “mijn God, er gebeurt niets, ik ben statisch, mijn geest werkt niet goed, niets komt tot me”.

 

Maar in realiteit ontleed je alle kennis die je tot dat moment verkregen hebt en je moet het echt onthullen tot in het detail en als dat gedaan is zit je plotseling op het spoor naar de volgende berg. Zo gebeurt het. En het betekent niet dat iedere ervaring die je hebt hhfd over te brekenainst the teachter. er herinneren

 zeker zijn en dan eindig je altijd in tirannetzelfde zal zijn voor iemand anders en noch zou je dat ooit aan hen kunnen beloven omdat veel mensen niet kunnen gaan waar jij bent gegaan.

 

Andrew Lloyd Webber, misschien onwetend, schreef een lied voor “Evita” de musical en in het lied beschrijft hij echt waar mensen zijn. De mensen waarvan je denkt dat ze zeker zijn, om je heen, die alles lijken te hebben, want mensen doen alsof in het leven. Ze willen helemaal niet toegeven dat ze pijn hebben. We houden naar mensen een façade op en omdat we niet echt kunnen zijn naar mensen dan kunnen we nergens komen in de veranderingen die gemaakt moeten worden. We laten toe dat mensen die zeker lijken om over ons te heersen over hen die niet zo zeker zijn en dan eindig je altijd in tirannie omdat psychopaten het overnemen.

 

Dus ik verlaat je vanavond met deze geïmproviseerde blurb - zoals altijd is er niets voorbereid - met het lied geschreven door Andrew Lloyd Webber. Good Night.


Song:

Ik verwacht niet dat mijn liefdesaffaires lang duren

Houd nooit mezelf voor de gek dat mijn dromen uit zullen komen

Gewend aan de moeilijkheden, anticipeer ik er op

Maar toch haat ik het, zou jij niet?

Dus wat gebeurt er nu?

Een andere koffer in een andere hal

Dus wat gebeurt er nu?

Neem je foto van een andere muur

Waar ga ik naartoe?

Je zult het wel doorkomen, zoals je altijd hebt gedaan

Waar ga ik naartoe?

 

Telkens en telkens weer heb ik gezegd het doet me niets

Dat ik immuun ben voor somberheid

Dat ik hard ben door en door

Maar iedere keer doet het ertoe en mijn woorden verlaten me

Dus iedereen kan me pijn doen – en dat doen ze

Dus wat gebeurt er nu?

Een andere koffer in een andere hal

Dus wat gebeurt er nu?

Neem je foto van een andere muur

Waar ga ik naartoe?

Je zult het wel doorkomen, zoals je altijd hebt gedaan

Waar ga ik naartoe?

 

Bel me over drie maanden en het gaat goed ik weet het

Nou, misschien niet zo goed maar ik overleef het toch wel

Ik zal de namen en plekken van iedere treurige gebeurtenis niet meer herinneren

Maar dat is geen troost – hier en nu

Dus wat gebeurt er nu?

Een andere koffer in een andere hal

Dus wat gebeurt er nu?

Neem je foto van een andere muur

Waar ga ik naartoe?

Je zult het wel doorkomen, zoals je altijd hebt gedaan

Waar ga ik naartoe?

Vraag het niet meer.