ALAN WATT BLURB (i.e. Educatief Gesprek):

 

 

"SYNCHRONICITIES, PSYCHOTRONICS

AND

BEHAVIOUR MODIFICATION — BY ENVIRONMENTAL STIMULI"

 

 

 In Nederlandse vertaling:

“Synchroniciteiten, psychotronica en

gedragsverandering door omgevingsstimuli”

 

 30 augustus 2007

 

Dialoog Copyright Alan Watt 30 augustus 2007

(Uitgezonderd Muziek en Literaire Citaten)

WWW.CUTTINGTHROUGHTHEMATRIX.COM  en www.alanwattsentientsentinel.eu

 

Hallo mensen, ik ben Alan Watt en dit is cuttingthroughthematrix.com. Je kunt me ook vinden op alanwattsentientsentinel.eu. Het is 30 augustus 2007.

 

Af en toe gebeuren er vreemde dingen in ons leven, dingen die tot een bepaalde hoogte onverklaarbaar zijn. Vandaag was zo’n dag voor mij. Toen ik opstond, me over het sprayen verwonderde en de effecten die het op het publiek heeft, met de psychotronische oorlogsvoering, de scalar weaponry (onvertaald), dat ook gebruikt wordt bovenop het sprayen, of in combinatie met het sprayen, om de stemmingen en de reacties van het publiek te veranderen.

 

En op het postkantoor vandaag keek ik hoe een vrouw probeerde de bedragen op te tellen voor een paar dingen die ik moest posten en het kwam uit op $ 202, wat ongeveer $100 meer was dan het zou moeten zijn. Zo’n soort dag is het vandaag geweest, overal waar ik heenging een lichte verwarring. Toen ik naar de bank ging, vielen, zodra ik bij de toonbank kwam, de computers uit en zij moesten terug naar de rekenmachines. En wederom verwarring toen de vrouw dezelfde bedragen optelde en op vier verschillende bedragen uitkwam. Het was geen ingewikkeld project waarvoor een grote verbeelding nodig was, maar ik keek, zoals ik zei, naar de reacties van de mensen om me heen.

Hetzelfde gebeurde toen ik naar de kruidenierszaak ging en daar stond een vrouw voor me, die haar gebruikelijke boodschappen had en ze had twee tassen, die ze met dingen gevuld had waar ze geen prijs of sticker op had geplakt, en ze hield mij, die precies achter haar stond, ongeveer 20 minuten op omdat ze terug moest om ze te vinden en het nummer en de BIN enzo te krijgen.

 

Zo’n soort dag is het geweest en het gekke is, ik wist dat het een van dat soort dagen zou worden voordat ik eraan begon. Je krijgt die kleine vooruitblik, een klein beetje een deja-vu en je weet gewoon wat er gaat gebeuren en dus is het geen verrassing voor je als het gebeurt. Ongeveer zoals de “Matrix” film, waarin de programma’s elkaar overlappen en er een tijdverloop is en je iets twee keer ziet. Dat is ongeveer het gevoel dat je krijgt als je één van dat soort dagen hebt. En ik zou niet verbaasd zijn als de verwarring in mensen die we zien, niet alleen door het inademen van het sprayen komt, dat drugs kan bevatten, maar ook dat de metalen substanties, die aangetroffen zijn, met de HAARP erbovenop, een effect hebben op het publiek op manieren die zij niet begrijpen. Zij reageren op situaties in hun eigen omgeving of op de wereldsituatie zeker niet zoals mensen eigenlijk zouden moeten reageren.

 

De bankkassier noemde het feit dat de Amerikaanse dollar zo goed als gelijk is aan de Canadese dollar. En ik zei tegen haar “Wel, dat is omdat we in 2010 samengaan, begrijp je”, en ze zei: “Dat zal nooit gebeuren”. Waarom zou het nooit gebeuren? Omdat in haar kleine geest, haar wereld, haar conditionering, het nooit zou kúnnen gebeuren. Er is geen vooruitziende blik. Er is geen gedachte. Er is geen herinnering aan de handelsovereenkomsten die getekend zijn. Er was helemaal niets behalve haar idee dat dát nooit zou kunnen gebeuren. Haar opmerking daarna was interessant, onvoorbereid, bijna afwezig, toen ze zei: “Wel, de culturen zijn nu toch allemaal hetzelfde”. Ik zei “dat klopt”. We hebben al jarenlang dezelfde cultuur, dezelfde indoctrinatie, dezelfde televisie gehad. We spreken dezelfde taal, we doen dezelfde dingen, kopen dezelfde dingen van dezelfde winkels, die gewoon ketens (chains) zijn, van noord tot zuid, oost tot west. Dus werkelijk, het is geen grote zaak, we staan al in de rij om samen te gaan. Dat is het hele idee achter de grote corporations en hun winkelketens.

 

Zoals Professor Carroll Quigley zei: “De nieuwe corporate executive officers (CEO’s) zullen de feodale overheren zijn met hun internationale corporations”.

 

En we zien dat dat gebeurd is. In werkelijkheid is er aan de top geen concurrentie. Want deze CEO’s springen in en uit de politiek. Zij gaan de grote bedrijven binnen, daarna verhuizen ze naar hun positie bij de concurrent. Ze veranderen van stoel als in een stoelendans en dat zou je niet kunnen doen in een wereld van concurrentie. Want de CEO’s zouden hun zakelijke projectplannen, de plannen voor de komende 50 tot 100 jaar, met zich meenemen en dat zou inhouden dat er geweldige gevechten zouden plaatsvinden. Je zou al je geheimen van investeringen en plannen enzovoort kwijtraken. Derhalve vertelt dat je dat er aan de top geen concurrentie is.

 

De grote CEO’s zijn niet de topsteen van het gebouw, maar ze zijn wel daarboven aan de top. Zij weten alles wat zij voor hun positie moeten weten. En dat is de schoonheid van een piramide. Iedere laag van de piramide hoeft alleen te weten wat het moet weten en daarmee zijn ze heel gelukkig. In feite, om daarboven te komen, is dat een van de voorwaarden, te weten welke vragen je niet moet stellen, heel belangrijk. Het is zelfs hetzelfde met de politiemacht, welke vragen niet te stellen. Hetzelfde in het leger, als je een promotie wilt. Ze zeggen: “Dat is een goede man”, zo noemen ze je. Je bent een goede man, want je stelt geen vragen die een voelend persoon zou stellen.

 

Deze week ben ik op mijn Cutting Through The Matrix show op RBN radio ingegaan op perceptie en hoe perceptie gewijzigd wordt en hoe conditionering gewijzigd wordt door middel van de aanpassing van de directe omgeving rondom een persoon. Het is zo slim, begrijp je. De wetenschappers die probeerden uit te vinden hoe de geest werkte, realiseerden zich dat er zoveel facetten waren die bestudeerd moesten worden en met de ongelimiteerde budgetten die zij van de grote denktanks en de grote geheime overheidsorganisaties krijgen, van de parallelle regering werkelijk, besloten zij om zich in specialisaties op te delen.

 

Skinner, die het Behaviorisme en de gedragswetenschap inging, was van mening dat het simpelweg veranderen van de omgeving om personen heen, de beste manier was om hun gedrag te wijzigen. Je realiseert je niet hoe gemakkelijk het is om je door middel van lichte veranderingen in jouw omgeving over een periode te conditioneren. De Pavloviaanse training die je kreeg, zelfs om een autogordel te dragen, was heel simpel. Zij stopten een buzzer in de auto; als de gordel niet vast zat, ging de buzzer af en je reageerde op het geluid, heel simpel. Zij doen dit met dieren in laboratoria, totdat je een populatie en een wereldpopulatie hebt die automatisch gehoorzaamt en niet eens denkt dat die machine hen letterlijk aan het programmeren is om iets te doen. Een machine werkelijk, die zich in hun omgeving bevindt en geen onderdeel van hen is, het is óm hen heen.

 

Hetzelfde conditioneringsproces is nu gaande in winkelcentra in Engeland en binnenkort in die bij jou in de buurt, waar grote schermen geïnstalleerd worden en als je toevallig een snoeppapiertje neergooit of iets sociaal onacceptabels doet -en dat zouden heel veel dingen kunnen zijn, die gewoon blijven uitbreiden; wat is acceptabel en wat niet? - zul je jezelf op het scherm zien en het hele winkelcentrum zal jou zien en je zult je verschrikkelijk klein voelen en onder een microscoop gelegd. En je zult blozen en misschien nog wel ergere dingen doen, afhankelijk van hoe sterk je blaas. Maar het heeft allemaal te maken met het trainen van het publiek door veranderingen in de omgeving, om te gehoorzamen, gehoorzamen, gehoorzamen.

 

Je hebt jarenlang gehoord dat de strijd ging over law enforcement  (met dwang  uitvoeren van de wetgeving). Het met dwang uitvoeren van de wetgeving, begrijp je, moet door zijn eigen mandaat en eigen onderwijs de hele weg gaan om er absoluut zeker van te zijn dat iedereen zal gehoorzamen. Het heeft geen keus, want als je de manier ziet waarop ze getraind worden, en de specialisten nu, en de multi-specialisten en de specialismen met vele lagen, die  er in law enforcement zitten, dan wordt duidelijk: dat is hun mandaat. Iedereen moet volledig voorspelbaar zijn om hen volledig te kunnen beheersen. Het kan geen enkele andere weg opgaan. En ongeacht welke belachelijke wetten er ook langskomen die het publiek niet begrijpt, zij zullen afgedwongen worden, want deze wetten hebben in werkelijkheid niets te maken met het jou als een mens behandelen. Je bent simpelweg een proefkonijn dat getraind wordt om een goed dier te zijn, getraind door zijn “beteren”, overeenkomstig de wet. Zo zien zij hun positie werkelijk.

 

Het is hetzelfde in het leger. Het leger heeft cursussen voor de officieren, waar zij zeggen: “De enige oplossing voor wereldvrede is het uitbannen van oorlog”, het elimineren van oorlog. Zij nemen al de oorzaken van oorlog door, - alleen de kunstmatige - en opnieuw, zij krijgen verteld wat zij moeten weten. En daarom is het zo gemakkelijk te geloven, als je alles wat je moet weten onderwezen krijgt en meer niet. Zij geloven werkelijk dat de eliminatie van naties een einde aan oorlog zal maken. Echter, niemand van hen wil zonder werk zitten. En dat is waarom zij, sinds je geboren werd, werkelijk sinds het eind van de Tweede Wereldoorlog, de glinstering van een verenigde planeet zagen, waar ze nieuwe vijanden zouden moeten vinden en tegen wie ze zich zouden keren. Wel, het is het lid van Jan Publiek, begrijp je, er is geen ander doelwit over.

 

Een wereldmaatschappij die als dieren van Pavlov getraind zal moeten worden voor nieuwe manieren van gedrag, door middel van traditionele methoden van de dreiging van dwang en uiteindelijk het gebruik van dwang als dat nodig is. Dit is waarheen wetenschap ons heeft gebracht. Wetenschap waarvan de elite heeft besloten dat het de wereld zou veroveren, wetenschappen die zij voor het publiek verborgen hebben gehouden, niet alleen het materiaal dat je op de universiteit krijgt, maar ook de onderwijsniveaus die veel hoger liggen dan het universitaire niveau, dat over de zeer geavanceerde wetenschappen handelt. Het materiaal dat zij op universiteitsniveau krijgen is letterlijk kinderspel. Het  is freudiaans en het is van laag niveau. En de Behavioristen ook, zij herhalen dezelfde testen en routines op dieren als de klas van vorig jaar, steeds weer opnieuw. Zij realiseren zich niet dat er takken vér boven hen zijn, die over de grens tussen observatie en inmenging (coercionof directe stimulatie zijn gegaan. Want zij hebben de middelen, die openbaar zijn als je de juiste boeken leest, die over psychotronische oorlogsvoering gaan.

 

Zbigniew Brzezinski sprak hierover in het boek “Between Two Ages”. Het is onontbeerlijk voor iedereen die echt in de agenda wil duiken. Want Brzezinski was niet een of andere sciencefiction schrijver die bij de Futurist Society in dienst was om je simpelweg voorspellend programmeren te geven. Deze man is hoog aan de top en hij geeft heel veel presidenten advies, nog steeds. En zijn specialiteit ging over de beheersing van het gedrag van omvangrijke samenlevingen. Toen Brzezinski gevraagd werd of hij dacht dat het publiek ooit zou rebelleren als zij te ver gedreven werden, zei hij spottend: “ Wat bedoel je, je kunt hen slaan, je kunt hen pushen, je kunt hen uithongeren tot ze sterven, en wat doen ze?”. - hij bedoelde, zouden ze zich omkeren en in opstand komen? - Hij zei: “Nee, zij keren zich om en eten hun doden”. Zo denkt hij over de algemene bevolking en dat is typisch voor de elitisten die de leiding hebben, de psychopathische elitisten.

 

Nu, hij heeft niet helemaal ongelijk in wat hij zegt, want zij hebben hier door de geschiedenis heen studies naar verricht. Er moet afschuwelijk veel gebeuren voordat Jan Publiek in opstand komt en zelfs dan gebeurt het sporadisch. Het is een laatste wanhopige poging om het leven in stand te houden, voedsel te krijgen, om voor hun familie een dak boven het hoofd te hebben.

 

Als er geen familie meer over is, is er niets over om voor te vechten. Dat is een andere reden waarom zij de familie willen vernietigen. Want de vrouw, zoals Adolf Hitler zei, zal de grootste propagandist volgen, degene die haar veiligheid en bescherming biedt als zij gewoon gehoorzaamt. En hij zei: ”We moeten al onze propaganda op haar richten, zij zal komen. Het kind zal de moeder volgen en daarmee moet de man volgen”.  En hij citeerde alleen Nero en andere tirannen uit het verleden die dezelfde formule gebruikten. Als de familie vernietigd is, is er geen man over om iets te verdedigen, dus de regering kan direct tegen jou, het individu praten en eisen stellen, je laten gehoorzamen zonder dat er iemand in de weg staat of om je heen is om je te helpen. Zo simpel is dat.

 

Brzezinski sprak in het boek "Between Two Ages" over psychotronische oorlogsvoering. Hij zei dat het binnen korte tijd op het publiek gebruikt zou gaan worden. Dat zul je erin vinden, in het hoofdstuk "The Technetronic Era" (het technotronische tijdperk).  Er zou  een enorm grote  klasse va technici zijn, daarboven, onder de Wachters”(“The  Guardians”), zoals Plato hen noemde, die voor de Wachters werken, de dominante minderheid van Aldous Huxley. Verschillende namen voor dezelfde mensen, dezelfde families en zij zullen deze  pyschotronische   oorlogsvoering inzetten.

 

Psychotronica is het vermogen dat een computer heeft om letterlijk de elektrische impulsen, die een taal vormen, op te pakken. Iedere impuls is een taal die naar verschillende zenuwen gaat, je ogen, je oren en verschillende centra van het lichaam. Het kan het onmiddellijk opvangen terwijl je uitzend. Het versterkt het signaal. Het kan het ontcijferen. En als zij denken dat je de verkeerde gedachten hebt, kunnen zij deze aanpassen en  direct naar je terugseinen, zodat je in het midden van iets plotseling van gedachten zult wisselen of je mening zult veranderen. Of het simpelweg helemaal uit je brein wissen. Deze technologie bestaat werkelijk.

 

De schoonheid van dit systeem is dat zij deze wetenschappen zo goed als geheim houden voor het algemene publiek. Je zult er op het nieuws niets over horen. Het nieuws is bedoeld om je in één fase van realiteit te houden en dat is het laagste niveau. Wetenschapstijdschriften en onthullingen zijn bedoeld om hetzelfde te doen als zij naar buiten komen en zeggen:  Dit is het beste dat we hebben. Dat is alles wat er is, we werken eraan, misschien, op een dag, kunnen we…” yah-de-yah-de-yah.

 

Op die manier word je in onwetendheid gehouden, terwijl zij in werkelijkheid geavanceerde technologie en psychotronica op het publiek toepassen. Dit werd gedemonstreerd op de Canadese televisie toen Nick Begich op een of andere manier deze verouderde apparatuur van de CIA uit de jaren ’50  te pakken had gekregen en liet zien. Apparatuur die je als een pakje sigaretten in je zak kon stoppen, iets waarmee je op iemands hoofd kon richten en hen letterlijk gedachten of stemmen of muziek in hun schedel kon geven. Oud materiaal, verouderd, en je vraagt je af hoeveel mensen psychotische instortingen hebben gehad terwijl zij dachten dat ze gek werden, terwijl zij getest werden met apparatuur, waarschijnlijk op wereldniveau. Ik denk om eerlijk te zijn, dat ieder land dezelfde technologie heeft en dat al lange tijd heeft. Hoeveel mensen werden hiermee in psychiatrische inrichtingen opgesloten terwijl al de studies doorgingen?

 

Er is een film die iedereen moet proberen te bemachtigen. Het heet “Control Factor”. In zekere zin lijkt hij veel op “They Live”, in dat het een lowbudget film was, maar het is ingepakt met feitelijk materiaal. Echte informatie over psychotronica, geschreven in verhaalvorm, waar complete steden onder de microscoop liggen. En individuen in de samenleving zitten onder een andere microscoop en worden getest en getest en getest. Want, begrijp je, als iets in jouw omgeving verandert, of in jezelf, zo lijkt het, denk je misschien dat je een beetje gek begint te worden, en zij willen je bestuderen terwijl jij denkt dat je gek word, terwijl je probeert aan je gezondheid vast te houden met alle vreemde dingen die je overkomen of om je heen gebeuren.

 

Zij willen in staat zijn jouw gedrag te voorspellen terwijl je jouw logica gebruikt en probeert uit te vinden wat er met je gebeurt. Dit is op het publiek gedaan, op wat voor schaal zullen we nooit weten, maar ik geloof dat de HAARP technologie mensen in een veel kalmere staat brengt dan ze zouden moeten zijn. Hoewel je, als je hen in dorpen en steden ziet, ziet dat ze zeer, zeer gespannen zijn. Want de zorgen in de samenleving bouwen zich op. Al de lijm die het bij elkaar hield, verbrokkelt, het breekt af en versnippert. Dus er is een spanning. Maar er is iets anders dat hen in een bijna mistige staat houdt, of een “fuguish state” (onvertaald), zoals ze het in de psychiatrie noemen.

 

Nu, ik weet niet waar Nick Begich die apparatuur vandaan had die hij demonstreerde op de BBC, op de Wendy Mesley Show. In de dumpstore voor kampeerspullen en benodigdheden kun je het niet vinden. Niettemin, die apparatuur was solid-state (onvertaald). Het moesten micro-elektrische schakelingen (micro-circuitry) zijn. En dat was in de jaren ’50.

 

Hoever vooruit zijn zij in het verleden geweest en hoe ver vooruit zijn ze vandaag? Ze zijn ongelooflijk ver vooruit. Ze gebruiken de psychotronica op grote schaal. De mensen die ’s nachts opblijven en de hemel bekijken wanneer je deze nieuwe onweersbuien hebt. We krijgen altijd nieuwe normalen. Het moet normaal zijn, want het weerbericht noemt het nooit of maakt nooit opmerkingen over de vreemde bizarheid van de pianorimpelingen die nu door de hele lucht gaan, en stroboscoopachtige effecten, die waargenomen worden zelfs over delen van Ontario, door verschillende mensen, die contact met me opnemen. Dat helpt om te verifiëren dat jij het niet alleen bent die aangevallen wordt, het is een gehele bevolking die zich aan het wegslapen is.

 

De “stem-tot-schedel” technologie is heel oud. De vader van Alexander Bell werkte daaraan voordat Bell zelf met de telefoon beroemd werd en het overnam. Zij zijn allemaal heel hoog in bepaalde genootschappen en zij hadden hun mandaten. Je zult erachter komen dat intergenerationele families hun bepaalde specialiteit hebben die zij aan hun kinderen overdragen die het daarna overnemen. En er is geen twijfel, als je je in hun familielijnen verdiept, vind je dat zij verbonden zijn aan zeer belangrijke mensen in de geschiedenis.

 

Ik vraag me af of mensen zich werkelijk bewust zijn van de veranderingen waarover we allemaal vaag gehoord hebben, over de televisies bijvoorbeeld en de flikkeringgraad, het patroon en al de verschillende namen die zij gebruikt hebben voor het verbeteren van de televisie tot “high-definition” en al dit soort dingen. En jij denkt dat het gewoon voor je eigen vermaak en plezier en voor een beter beeld is. Maar voordat de televisie uitgebracht werd, was het algemeen bekend dat specifieke flikkeringgraden, die niet echt zichtbaar zijn voor de bewuste geest, je in epileptische aanvallen kunnen brengen als het nodig is. En dit is uitgetest in Japan in een grote test die zij op kinderen deden met een van de meer populaire spellen, toen zij het voor het eerst uitbrachten. Velen van hen kregen epileptische aanvallen.

 

Deze soort technologie, dit soort dingen, opnieuw, een verandering in je omgeving, iets buiten jouzelf, kan bepaalde effecten teweegbrengen, want dat is wat het doet. Het programmeert jouw brein, want het kan op bepaalde frequenties intappen, waarop jouw hersenen daarna proberen af te stemmen. Het is een “simpathetische resonantie” zoals zij het noemen. Zij kunnen het doen met iedere zenuw in je lichaam, want al de verschillende zenuwsystemen, de zenuwsystemen naar je ogen, je oren enzovoort, hebben verschillende vibratieniveaus en dat geldt ook voor de voedingswaarden (nutrients) die erin meekomen. Dat is de manier waarop zij de specifieke voedingswaarden opnemen die zij nodig hebben. Deze groeien en vibreren op dezelfde frequentie als de zenuwen zelf en het trekt hen tot zich, door osmose wordt het opgenomen. Opnieuw, oud materiaal.

 

Oud materiaal dat nu in het werkelijke leven gebruikt wordt. Want als ze je knalwapens geven, die zij vuurwapens noemen, houden ze jou in de duisternis. Ze zijn zover voorbij dat alles. Het is zelfs een grap dat zij voor de normale troepen nog steeds vuurwapens gebruiken. Het houdt jou denkend in het oude denken, “dat is het beste dat we hebben”. Hoewel zij de stijl steeds veranderen is het nog steeds hetzelfde materiaal, kruit en kogels. En het laat je blijven denken dat dát het beste is wat we kunnen. Terwijl de grote tijdschriften in de jaren ’70 voor het leger het feit publiceerden, dat zij wapens ter grootte van een potlood hadden. Als een soldaat ermee op het strijdveld rondzwaaide, een kleine punt van een pen, een flitslicht op een pen, zou iedereen die in zijn richting kwam permanent verblind worden. Daar heb ik het over, de stille technologie, de zeer, zeer stille technologie die zwaar gefinancierd is. Want de wereld die we binnentreden, moet een wereld van veranderingen zijn, grote veranderingen, snelle veranderingen.

 

Zo snel, dat het Departement van Defensie, de grootste denktank, die zij bezit, zijn eigen rapport in de "The Guardian Newspaper" publiceerde, althans 9 pagina’s ervan, maar in totaal waren het 90 pagina’s. Kijk in de archiefafdeling op mijn website en daar zul je het vinden. Zij voorzien een nachtmerrie voor de komende 30 jaar. En dit sluit aan bij de toespraak die Donald Rumsfeld gaf na 11 september, waarin hij zei: “Deze oorlog gaat misschien 100 jaar duren”. Jan Modaal, tussen zijn vaccinaties, zijn gemodificeerde voedsel en zijn hamburgers en zijn genetisch gemodificeerde aardappelen, Franse frietjes en al het andere dat hij eet in, denkt vagelijk, opnieuw, door deze waas, deze toestand, en vraagt zich hier en daar, af en toe, misschien af, één van hen zal denken: “waarom zou het zo lang duren, 100 jaar, om het Midden Oosten af te maken?

 

Wel, het is niet het Midden Oosten, mensen, het is de hele planeet. Het is de hele planeet die door de dramatische verandering moet gaan, van de oude wereld naar de nieuwe wereld, inclusief de New Age, het tijdperk van Huxley’s "Brave New World". 

 

Brave New World” was een term van de Antieke Grieken, de antieke filosofen, die hier ook over hebben geschreven. Een “Brave New World”, waar je diegenen had die het vermogen en de brutaliteit hadden, zoals de ridders, begrijp je. Een ridder is stoutmoedig, hij is brutaal. Diegenen die de teugels van het leven konden grijpen, zouden de moed hebben de leiding te nemen, en de natuur overwinnen en al de bindingen met het verleden verbreken; de wereld hervormen, het in een nieuw beter efficiënter systeem gieten dat diegenen, die de moed hadden de teugels te hanteren, zou dienen, de psychopathische ingefokte persoonlijkheden, die deze wereld een lange, lange tijd geleid hebben.

 

Charles Darwin kwam niet zelf met het idee van "Origin of the Species", dat over selectieve voortplanting gaat. Zijn grootvader schreef erover omdat zij zelf al bezig waren met infokken en zij specifieke partners voor bepaalde eigenschappen kozen, altijd van dezelfde andere familie, met het idee om hybriden uit de paren te verkrijgen en daarna met de hybriden te kweken. Daar gaat het over, een oud idee van een wetenschap die door de tijden heen door de zeer machtige, rijke families gebruikt is.

 

Voor lagere orden van geheime genootschappen (onder hun vele namen), gold, dat de diegenen die de hint begrepen en met een persoon die zij geadviseerd kregen trouwden, na de derde generatie een zoon konden krijgen, die hoger kon gaan en uiteindelijk misschien geridderd kon worden en huwbaar gemaakt kon worden voor een huwelijk in deze specifieke families. Daar ging het allemaal over. Al de geheimhouding op de bodem van het zich aansluiten bij een klein broederschap, zodat zij kleine voordelen van de samenleving te krijgen, waren alleen dat, het is een dekmantel voor de bodem. Het is ook een dekmantel van liefdadigheid voor het publiek die nooit voorbij de liefdadigheid kan zien en voorbij de clowns, die voorop in parades in kleine autootjes rijden en ballonnen uitdelen en je aan het lachen maken. Terwijl er een meer onheilspellend aspect aan alles zit.

 

Want de meer intelligente, de wijze mannen aan de top, klimmen naar de top, zij zijn betere psychopaten, en zij kijken neer op de profanen beneden, inclusíef de lage Vrijmetselaars. Als je een van de hogere vrijmetselaars spreekt, zie je dat zij door de wol geverfd zijn. Ze kijken automatisch door ieder bedrog heen en lachen erom. Ik herinner me dat een van hen me vertelde, hij zei: “O ja, ik geloof dat de politie er is om ons te helpen en zij geven om onze veiligheid als zij ons plastic bumpers geven, nadat zij de metalen bumpers hebben weggedaan”. Direct, begrijp je, directe straatwijsheid en herkenning van de bedrieglijkheden die het publiek worden opgedrongen. En hij wist ook dat het erom ging de verkopen van onderdelen te verhogen, want deze plastic dingen verkreukelen als een gek en de voor-en achterbumpers in de meeste auto ongelukken zijn simpel. Nu kost het afschuwelijk meer geld om dat alles te repareren en de after sales (onvertaald) gaan dus heel, heel goed. Dat is de manier waarop Vrijmetselaars dingen zien. Zij doorzien hoe het publiek bedrogen wordt, iedere keer opnieuw, zij zien er zo gemakkelijk doorheen. Dit zijn de “wijze mannen”. Dit zijn de mannen die er geen probleem mee hebben hun “graft” in te zetten, nog een betekenis van “G”, er zijn vele betekenissen van “G”, maar een methode om diegenen in de duisternis, de profanen, de kudde, te gebruiken in deze samenleving van winnaars en verliezers, die we beschaving en vooruitgang noemen.

 

Teruggaand naar de televisie en de overschakeling. Ik heb me vaak afgevraagd, de overgang van analoog naar digitaal. Digitaal is heel interessant, als je het “DIGT, weet je het; een uitspraak die zij in de jaren ’60 gebruikten toen de stereo enzo op grote schaal uitkwam. Dig-it-man. En iedereen deed het na en gaf het elkaar als groet in feite.

 

Christenen, aan de andere kant, en andere streng gelovigen gaan terug naar hun heilige boeken voor antwoorden en kunnen nooit doorgronden dat het voorspellend programmeren in hun boeken, voornamelijk in het christendom, toen “Openbaringen” eraan vastgemaakt werd, de bedoeling had hen tot het uiterste eind te programmeren en te misleiden. Zo veroorzaken zij geen probleem. Zij zijn heel conformistisch aan de machtsstructuur, het maakt niet uit hoe slecht de structuur is. Zij volgen het na en gedragen zich ernaar en zij willen graag middenklasse zijn en schone overhemden en dassen en pakken dragen en auto’s hebben die niet roesten, want daar houdt God blijkbaar niet van. In feite, je zou een mislukking in jouw systeem kunnen zijn als je niet al die nieuwe kleren en nieuwe auto’s hebt. Het betekent dat je een zonde inhoud (you are holding back a sin). Zij hebben een antwoord voor alles. Het is heel interessant, zij hebben geen boze God nodig die oordelend zal zijn en zij hebben al deze mensen die voornamelijk grijpen naar het Oude Testament, dat uiteindelijk het nieuwe moest overheersen. Want de meeste mensen houden van wetten en regels en daar is het Oude Testament vol van en daarom oordelen zij voortdurend. En zij zijn ook geprogrammeerd dat het God’s wil is. Je kunt niet tegen God vechten, waarom zou je zelfs klagen? Want als het God’s wil is, is het God’s agenda. Zij zitten in dubbeldenk. Ze zijn vreselijk bang voor het einde. Ze zijn zo vreselijk bang dat ze hun kleine individuele levens verliezen, maar je kunt wat er gebeurt niet stoppen, want als ze dat proberen ga je tegen God’s wil in. Daar heb je je misbruik.

 

We zijn getraind om te geloven dat de wetenschappen simpelweg door de nieuwsgierigheid van de mens ontdekt zijn om uit te zoeken hoe dingen werken zodat al onze levens beter worden. Wij hadden moeten vragen wat zij bedoelden met “beter” en wie het definieerde, wie definieerde vooruitgang? Want werkelijk, we zijn gekomen van een tijd, een tijdperk dat een kort leven beschoren was. En dat was de tijd van het ontluikende individu, een redelijk recent fenomeen uit de Middeleeuwen. In de Middeleeuwen kreeg de massamens verteld wat hij moest weten. Al zijn antwoorden waren in de bijbel te vinden. Zijn priesters gaven de antwoorden, of de predikanten later, en er viel verder niets te vragen. Er waren geen wetenschappen om de gaten te vullen of iets in groter detail aan hem te verklaren. Hij leefde in gemeenschappen die door heren beheerst werden en landheren en alle soorten van onderafdelingen van de adel. Voor een korte tijd was er een kans op individualiteit, redelijk recent feitelijk. En nu is dat op de weg naar buiten zoals je kunt zien, mensen leven vandaag in kudden, de meesten leven in de steden.

 

Voor de Grote Depressie leefde 90% van hen op het land, maar de Grote Depressie dwong hen van het land naar de steden. Dit heeft ook plaatsgevonden, herinner, sinds de Industriële Revolutie, veel eerder, in de Europese landen. Maar de Grote Depressie was nodig om de Verenigde Staten af te maken en hen naar de nieuwe woongebieden te krijgen, waar ze nu spreken over de wijdverspreide stedelijkheid en het in bedwang houden van verspreiding. Wat had je voor die tijd? Ze waren overal. Dat was toen zij veel gelukkiger waren, en dat was toen individualiteit begon op te komen in diegenen die opgegroeid waren in echt landelijke, soms geïsoleerde gebieden.

 

Vandaag worden we behandeld, werkelijk, als complexe mechanismen. We zijn gewoon producten, zoals ik zeg, van omgevingen en erfelijke factoren, gewoon protoplasmische mechanismen, toevallig gebouwd, door genetische codes en DNA helixen, en functionerend volgens de basismechanismen van prikkels en reactie om ons aan te passen aan de wereld om ons heen. En dat is wat we verteld krijgen. Intussen worden we voortdurend aangepast. We worden gedwongen ons aan te passen in dit spinnewiel als een hamster in een kooi, om sneller en sneller te rennen, en we kunnen niet sneller rennen. We krijgen verteld dat we nieuwe mechanismen moeten aanleren zodat we met al de stress kunnen omgaan. En de stress die er is, is er omdat we niet in een menselijke wereld leven. Daarom is al die stress er. Er is niets normaals of menselijks aan. Daarom heb je de massale psychiatrische industrie en ook de psychologen verdienen een fortuin aan het instorten van de mensen. Als ze instorten krijgen ze eerste hulp-behandeling en worden ze terug de samenleving in gegooid, precies de structuur die hen in de eerste plaats had neergebracht.

 

De Antieken spraken over de tegenstellingen, die vele namen hadden.  Ahura-Mazda en Ahriman, de twee die door de tijden heen, voor eeuwig, in conflict zijn, het yin en yang, hetzelfde, de tegengestelden die alsmaar blijven doorvechten. In het christendom is het een Christus en een Anti-Christus. De Anti-Christus werkelijk, is een symbool van een kracht, een kracht die misschien zelfs ín ons is, die de wereld als dode materie behandelt, veronderstellend dat alles gewogen en gemeten en berekend kan worden. Het leidt tot een ondernatuurlijke wereld die onder de drempel van zintuiglijke waarneming verborgen ligt. De wereld onder de mens werkelijk, is een wereld van magnetisme en elektriciteit en atomische energie, DNA codes enzovoort. Wij worden de waarnemers. Als je de waarnemer word, dan is de mens precies het middel om zichzelf te elimineren van een actieve rol in de ontwikkeling van de aarde.

 

De wil zelf wordt omvergeworpen, in het bijzonder de individuele wil, en het wordt in slavernij gebracht. Want de modellen, die de intellecten, de intellecten tenminste van diegenen die de leiding hebben, gebruiken en op ons projecteren, zijn modellen waarin informatie vitaal is voor alles. En van de informatie gebruiken zij daarna de gegevens en die geven hen het antwoord, hoewel de gegevens niets gemeen hebben met de mensheid zelf, als puur menselijke wezens met emoties en gevoelens en behoeften. Dit is de eliminatie van de mens in het proces, zoals ik zeg, van zijn eigen ontwikkeling. De gegevens zelf, de veronderstelde feiten die zij vergaren, de statistieken die zij verzamelen, geven hen uiteindelijk de antwoorden, die daarna op ons gelegd worden, over hoe we ons moeten gedragen en werken en denken. Computers worden gehoorzaamd alsof het goden zijn.

 

En ik heb eerder gezegd dat Nietzsche, die een van de eersten was, althans de frontman, om te zeggen: “God is dood”, ook de tegenstelling inhield, de “corroli”, dat inhield, dat je op een andere manier zult handelen als je denkt dat God dood is dan wanneer je denkt dat God bestaat. In die tijd van wetenschap was er plotseling geen ene, die we ooit zagen - of eigenlijk, we zagen nooit dat er een Ene was, een God, een godheid – het betekende, dat we alles wat we ooit gedacht hadden moesten veranderen; alles dat ooit gezegd was en iedere daad die begaan was, en het op een compleet andere manier zien. Je hebt een omkering van waarden waar leven heilig is, en waarbij daarom al de wetten rond dat ene ding draaien. Als God dood is en we zijn slechts puntjes in de evolutie van een grote knal - dat net zo bespottelijk is als Genesis - dan staan we onszelf toe om gebruikt en misbruikt te worden, geleid, geslagen, gevleid, gedwongen, geeuthaniseerd tot het einde, want we zijn niet langer heilig, begrijp je.

 

Je vind in deze tijd, dit tijdperk, dat alles over extremen en tegenovergestelden gaat. In werkelijkheid is politiek twee uitdrukkingen van dezelfde impuls. De impuls is het formuleren en systematiseren en het in een systeem onderbrengen. Het maakt niet uit of het linkervleugel is of rechtervleugel, zij gebruiken allemaal hetzelfde systeem. Dat is waarom het Sovjetsysteem meeging, parallel met het westen, met hun wetenschappen, die daarna aan de mensen opgedrongen werden. Tenminste, het gedrag van de mensen moest zichzelf verbeteren met de wetenschappen, het moest zich aanpassen. Het zijn gewoon twee kanten van dezelfde munt, linkervleugel, rechtervleugel. Dat is waarom partijen van de linkervleugel of rechtervleugel, als zij totale controle hebben, eindigen bij het bouwen van rijken, desondanks. Imperiums zullen verschillen vernietigen die uniek en eigenaardig voor individuen zijn, in feite roeien zij individualiteit uit. Zij leggen systemen op, die net zo vreemdsoortig kunnen zijn voor het individu die het opgelegd krijgt als de bui van de wetenschapper of de kunstenaar misschien of de poëet.

 

Een andere betekenis van een drie-éénheid is de wereld zelf, aarde, materie. Daarboven heeft het intellect, dat altijd gesymboliseerd wordt door de serpent (slang). En de combinatie van de twee creëert een symbiose van materie en intellect, altijd in oorlog. Het nageslacht zit altijd in dubbeldenk, want emotie is uit de vergelijking weggelaten, de geest (spirit) wordt er niet in betrokken.

 

Als we deze term, deze misbruikte, vertroebelde term die geest heet, capituleren, krijg je een griezelige kanker van de ziel. Je hebt stagnatie en ontmenselijking. En er is een bereidheid die je door de hele samenleving ziet om liever een fractioneel element in een complexe mechanische entiteit te zijn in plaats van een compleet wezen in onze eigen menselijke sfeer. We hebben een passieve bevolking, een bevolking die samen naar sport zit te kijken, als een kudde, maar nog steeds passief, observerend, observerend en observerend. ’s  Avonds gaan de mensen naar hun huis en kijken passief televisie en worden geprogrammeerd. Zij participeren nergens in. Als zij de onderwerpen die op televisie zijn bediscussiëren denken zij dat de ideeën van zichzelf zijn. Maar, opnieuw, die televisie, die externe prikkel in hun omgeving, heeft veranderd wat zij voor zichzelf zouden doen en denken als zij die televisie daar niet zouden hebben staan. Heel simpel.

 

Nu is het de computer met zijn flikkerende scherm (dat je ook niet bewust ziet, maar je onbewuste wel), en je kunt letterlijk kleine flitsen, die jou kunnen programmeren, over dat scherm sturen. Het Pentagon heeft toegegeven dat zij specifieke virussen hebben, zo worden ze genoemd, die het hart van iemand die op de computer kijkt kunnen laten stoppen, met een bepaalde combinatie aan flikkeringen van licht in bepaalde volgorden en kleuren. Je lichaam en al die functies die op elektrische impulsen steunen, hebben hun eigen talen. En zij kunnen dit uitwendig nabootsen, het je laten zien en je geest zal het opnemen en het in gang brengen, een andere gedachte, een manier van controle op afstand zou je kunnen zeggen. En wij denken dat we al dit spul voor ons eigen bestwil hebben. Ik blijf mensen vertellen dat er niets aan het publiek gegeven wordt, tenzij het een verborgen doel van de elite dient. Het kan hen niet schelen of je je vermaakt of niet, het is alleen belangrijk dat jij denkt dat je jezelf vermaakt. Dat is waarom zij alles met pornografie overspoelden, om zeker te zijn dat de grote meerderheid er ingaat; want die aandrang hebben we allemaal, niet? Gebruik de natuurlijke driften van een soort en vang de soort daarna op een bepaald gebied door hen te gebruiken.

 

Het is interessant om te kijken en te observeren hoe ik zelf geaccepteerd word door verschillende, opnieuw, groepen mensen. Mensen die zichzelf in een hokje zien, horend bij dit of dat, of bij “de andere groep”. Mensen die jarenlang hebben geluisterd naar zelfs patriot radio, die hen voor altijd in spanning heeft gehouden met dreigende rampen. En toch zeggen zij dat ik te somber ben omdat ik hen aan het einde ervan niet het goede nieuws geef, wat in het algemeen inhoudt om iets te kopen nadat je heel erg bang gemaakt bent. Wel, ik doe dat niet, nee, want ik ben eraan voorbij. Ik heb mijn hele leven gezien wat er gebeurt. Ik weet hoe dingen werken en ik weet hoe de geesten van diegenen zijn, die denken in de patriot gemeenschappen te zitten, wat zij denken ook. Ik bouw niet op tot een verkoopmoment door je dood te laten schrikken en je daarna een tegengif of iets dat je zal redden te verkopen, als een reddingsvlot. Ik vertel je alleen de feiten zoals ze zijn en ik verwacht niet en heb dat nooit gedaan, dat de grote meerderheid het zal begrijpen. De meesten zullen dat nooit, hebben dat nooit in enige voorgaande generatie of voorgaand tijdperk gedaan. Het is alleen voor diegenen die wil hebben en die dingen bevragen om het grote beeld te begrijpen.

 

De reguliere media geven ons de hele tijd deze terrorist scenario’s. Homeland Security heeft de laatste paar jaar valse vlag-alarmen uitgebracht, zij moeten het doen. Zij roepen “de wolf komt” en iedereen pakt het op en wordt heel erg bang, inclusief de patriot radiostations. En ik kijk verder. Nu, het is niet ondenkbaar, maar er is altijd iets of een oorzaak van oorlog of wat het ook is, met een of ander land, maar je kunt je laatste dollar erop verwedden dat het niet voor de elite van beide landen geldt om vernietigd te worden. Dat doen zij nooit, zo stom zouden zij niet zijn, daarom hebben zij hun verdragen.

 

Het Westen creëerde communisme. Het financierde communisme vanaf het begin, zowel in Rusland als in China.  De verschillende akkoorden die in de jaren ’70, 80 en ’90 getekend werden over het opbouwen van China om de fabrikant voor de planeet te worden, door krachtige inspanning en samenwerking tussen alle landen en massa’s advocaten en bureaucraten, die samenwerken om het tot stand te brengen. De grote N.V.’s (corporations) en de grote geldleners hebben China in hun bezit. Je zou nooit zien dat je eigen elite ooit een macht weggeeft aan anderen die hen gaandeweg zouden kunnen uitroeien. Het zou nooit gebeuren. Je infrastruktuur, je vermogen om massawapens te produceren bijvoorbeeld, of gewone wapens, zouden nooit aan je vijanden weggegeven worden, zodat je zelf verdedigingloos word en ze zelf niet meer kunt maken. De elite zijn niet stom. Zij bezitten al de veronderstelde vijanden – vijanden, waarbij ze regelmatig van kant blijven wisselen, als: “Tegen wie vechten we vandaag, Oost-Azië of West-Azië?”, terwijl wij rondhinkelen in dit videospel van oorlog.

 

De meeste Amerikanen realiseren zich niet dat het niet Irak was waarmee ze oorlog gingen voeren na 11 september. Het was Afghanistan en de man die in grotten leefde. Maar de media heeft zo’n geweldige taak verricht, de meeste mensen weten dat niet meer. Zij dachten dat Saddam Hoessein in Irak erachter zat, hoewel meneer Bush zelf tijdens een ondervraging zei dat Hoessein er niets mee te maken had. En hij heeft nooit gezegd dat hij er iets mee te maken had, hij zei gewoon dat hij een slechte man was en dat de wereld een betere plaats was zonder hem, dat was zijn rechtvaardiging. Dat was goed genoeg voor het publiek. blijkbaar, want zij stelden geen vragen. 

 

Maar het heeft daar niets mee te maken. Het is een lange-termijn agenda zoals we weten. Voor een wereldsamenleving die onder controle gehouden moet worden gaan we door een overgangsperiode heen, met name in het Westen, met het gebruiken van ID-kaarten en grenzen totdat we allemaal ID-kaarten en chips hebben, en dan gaan de grenzen naar beneden, net als Europa. Ze zijn naar beneden begrijp je. Dus denk niet dat de grenzen permanent geïntensiveerd worden. Dat worden ze niet. Het is alleen een kleine komedie voor dit moment om je te laten wennen aan het krijgen van je ID-kaart. Dit is een internationale kaart en op die manier kun je gevolgd en opgespoord worden, waar je in de toekomst ook heen gaat. Je nageslacht zal in dit systeem geboren worden en zij zullen denken dat het heel normaal is om opgespoord en gevolgd te worden, en gemonitord en iedere aankoop geanalyseerd en vastgelegd. We zijn gewoon laboratoriumratten in dit systeem.

 

In de oude tijden, toen de antieke mysteriën uit Egypte en Griekenland kwamen en zich in het Levant en verschillende gebieden vestigden en hen iets gaven dat niet aan het publiek gegeven werd - het werd altijd aan enkelen gegeven, door de tijden heen, - kregen zij voor de  eerste keer het  idee van “individuele redding”, zo is het door het publiek opgepakt. Want iedereen in iedere generatie is heel bang voor hetzelfde en dat is (de) dood. Altijd dezelfde formule, dood, begrijp je, en ervan gered te worden. De reden dat mensen door hel op aarde kunnen gaan is omdat dood hen meer angst aanjaagt dan de hel op aarde. En dat is waarom zij zoveel verdragen. En wat we in Noord-Amerika hebben gezien is nog niets in vergelijking met wat de andere landen in hun recente en vergelegen geschiedenissen hebben gehad. Het zal echter  akelig genoeg worden als alle energie van je afgenomen wordt. Al die dingen die je nodig hebt om jezelf in stand te houden, worden van je afgenomen en uiteindelijk zal jou verboden worden om zelfs je eigen voedsel te verbouwen, je zult asociaal zijn als je dat doet. Dat is waar ze over spreken, de opstanden die zullen komen als dit systeem werkelijk als een stoomwals doorrolt.

 

En ja, het is hún systeem. Wij worden allemaal getraind om dit zaad genaamd geld te vergaren en te gebruiken. En als zij besluiten de stop eruit te trekken of de waarde te halveren, dan zullen zij dat doen en hun volgende valuta introduceren. In feite, zij moeten dat doen bij de nieuwe Noord-Amerikaanse valuta die gepland staat. Wanneer zij een overschakeling maken, halveren zij zo goed als de koopkracht van het geld, met de nieuwe munt of met papier of stipjes op schermen, hoe ze het ook willen noemen. Het is allemaal dezelfde bedriegerij.

 

Toen zij de Britse valuta decimeerden, vond dat zo goed als plotseling, plaats. Het ging van 12 oude penny’s voor een shilling naar 5 nieuwe penny’s voor een shilling. En zij raakten de mensen tegelijkertijd met algemene verkoopbelasting. Eigenlijk geen algemene verkoopbelasting, zo noemden ze het voordien, maar toen noemden zij het  “value added tax”, dus zij hadden een dubbele hammy (onvertaald). Totale verwarring, maar aan het eind realiseerde iedereen zich dat zij de helft van de koopkracht hadden bij dezelfde inkomsten. Het duurde een tijdje voordat dat doorgedrongen was. Zo wordt het altijd gedaan als zij een nieuwe valuta introduceren.

 

Mensen klagen soms ook dat ik hun emails niet beantwoord. Zij kunnen niet zien hoeveel ik er per dag krijg, en ik zit hier niet met personeel zoals anderen, om voor alles zorg te dragen. Ik kook hier zelf en al het andere, het boodschappen doen enzovoort en ik kan niet hier zitten als een soort machine, op een machine, om iedere email te beantwoorden. Sommige mensen gebruiken mij alleen als een referentie bibliotheek. Zij denken dat zij me kunnen opbellen en dat ik misschien in de stoel vastzit met water dat naar binnen gevoerd wordt en misschien een sceptische afvoer, om alleen kleine vragen te beantwoorden, terwijl zij hun eigen onderzoek zouden kunnen doen en dingen zelf uit vinden en ik zou het heel erg waarderen als zij dat zouden doen. Er zijn belangrijke emails die ik moet beantwoorden maar niet kan beantwoorden, er zijn er gewoon teveel en er is hier op een dag teveel te doen.

 

Verwacht ook niet dat ik je de antwoorden geef. Dat is het eerste wat mensen doen, zeggen: “hij geeft ons het antwoord niet” en op die manier verwoorden ze het: “hij geeft ons het antwoord niet”. Begrijp je, het is een collectieve mentaliteit, ze zijn eraan gewend hun hele levens verteld te krijgen wat ze moeten doen, wat ze moeten denken. En dat is niet waarvoor ik hier ben, om je vertellen wat je moet doen of wat je moet denken. De collectieve mentaliteit eist een oplossing die hen gegéven wordt, dat is waarom zij kanten kiezen en dingen en stemmen en al deze dingen doen en luisteren naar deskundigen. Daarom zitten we in de puinhoop waarin we zitten. Want de strijd langs vele verschillende fronten is ook een strijd van het individu versus het collectief – individueel voelend versus de “BORG”.

 

De Borg kunnen niet voor zichzelf denken en zullen geagiteerd zijn als ze niet verteld krijgen wat ze moeten denken of doen. “Ken U Zelve” is het oude gezegde. Het betekent dat je in jezelf gaat voor oplossingen, niet naar buiten om iemand te vinden die ze misschien kant en klaar heeft. De strijd speelt zich af op vele fronten, vele niveaus, boven en beneden (above and below). Ik geef je slechts het nieuws, Ik geef je de details. Ik leg uit waar je bent en hoe je hier gekomen bent. Ik heb je een paar wegen laten zien waar het heen zou kunnen gaan, en dat zou aan jezelf zijn.

 

Het collectief zal altijd de schuld geven aan de leider die hen niet geeft wat zij willen. Dat is de allegorie van het gepeupel (the mob) dat Jezus beschimpte, dezelfde massa die hem ooit bejubelde. Zij hoonden hem in de kruisiging, dat is wat het betekent, het collectief versus het individu, dat erboven uitstijgt.

 

Om vanavond te beëindigen - het was een gehaaste blurb, ik ben net terug uit de stad, met al deze ongelukkige voorvallen - zal ik eindigen met een eerbetoon aan al de ingefokten, die proberen in de gunst te komen,  die onze planeet voor ons leiden, de dominante minderheden over de hele wereld, die naar de top zijn gestegen, over piramides van lichamen, generaties anderen, door sluwheid en  meedogenloosheid. Dit lied wordt opgedragen aan jullie allen.

 

Hamish en ikzelf, in Ontario, Canada, wensen je een fijne avond en moge je god of je goden met je gaan.

 

 

“Ik ben mijn eigen Grootvader”, door Homer en Jethro

 

Vele, vele jaren geleden toen ik 23 was

trouwde ik met een weduwe, die zo mooi was als kon zijn

Deze weduwe had een volwassen dochter die rode haren had

Mijn vader werd verliefd op haar

en al snel waren de twee getrouwd

 

Dat zorgde ervoor dat mijn vader mijn schoonzoon werd

En dat veranderde mijn hele leven

Want mijn dochter was mijn moeder

Want zij was mijn vaders vrouw

Om de boel zelfs ingewikkeld te maken

Hoewel het me vreugde gaf

werd ik al spoedig de vader

Van een stevig baby jongetje

 

Ik ben mijn eigen grootvader

Ik ben mijn eigen grootvader

Het klinkt raar, ik weet het

Maar het is echt zo

Ik ben mijn eigen grootvader

 

Mijn kleine baby werd toen

een zwager van vader

En werd dus mijn oom

Hoewel het me heel verdrietig maakte

Want als hij mijn oom was

Maakte dat hem ook broer

van de weduwe’s volwassen dochter

Die, natuurlijk, mijn stiefmoeder was

 

Nu, Vader’s vrouw kreeg daarna een zoon

die hen aardig bezig hield

En hij werd mijn kleinzoon

want hij was mijn dochter’s zoon

Mijn vrouw is nu mijn moeder’s moeder

en het maakt me somber

Want hoewel zij mijn vrouw is

is ze ook mijn grootmoeder

 

Ik ben mijn eigen grootvader

Ik ben mijn eigen grootvader

Het klinkt raar, ik weet het

Maar het is echt zo

Ik ben mijn eigen grootvader

 

Want als mijn vrouw mijn grootmoeder is

dan ben ik haar kleinkind

En iedere keer dat ik er aan denk

maakt het me bijna dol

Want nu ben ik vreemdste geval

dat je ooit zag

Als echtgenoot van mijn eigen grootmoeder

 ben ik mijn eigen grootvader

 

Ik ben mijn eigen grootvader

Ik ben mijn eigen grootvader

Het klinkt raar, ik weet het

Maar het is echt zo

Ik ben mijn eigen grootvader

 

 

"I'm My Own Grandpa" by Homer and Jethro

 

Many, many years ago when I was twenty-three,
I was married to a widow who was pretty as could be.
This widow had a grown-up daughter who had hair of red.
My father fell in love with her
And soon the two were wed.

This made my dad my son-in-law
And changed my very life.
For my daughter was my mother,
’Cause she was my father's wife.
To complicate the matter
Even though it brought me joy,
I soon became the father
Of a bouncing baby boy.

I'm my own grandpa

I'm my own grandpa

It's sounds funny I know

But it really is so

I'm my own grandpa

 

My little baby then became
A brother-in-law to dad.
And so became my uncle
Though it made me very sad.
For if he was my uncle
Then that also made him brother
Of the widow's grown-up daughter
Who, of course, was my step-mother.

Now Father's wife then had a son,
Who kept them on the run.
And he became my grandchild,
For he was my daughter's son.

My wife is now my mother's mother
And it makes me blue.
Because, although she is my wife,
She's my grandmother too.

 

I'm my own grandpa

I'm my own grandpa

It's sounds funny I know

But it really is so

I'm my own grandpa

 

For if my wife is my grandmother,
Then I am her grandchild.
And every time I think of it,
It nearly drives me wild.
For now I have become
The strangest case you ever saw.
As husband of my own grandmother,
I am my own grandpa

 

I'm my own grandpa

I'm my own grandpa

It's sounds funny I know

But it really is so

I'm my own grandpa

 

 

 

Vertaling: Hensel, april 2008