ALAN WATT BLURB

 “Zwarte budgetten, zwarte operaties, vuile trucs en"

De Strijd om de Geest

15 maart 2007

 

Dialoog Copyright Alan Watt – March 15, 2007

( Muziek en Literaire citaten uitgezonderd)

 

WWW.CUTTINGTHROUGHTHEMATRIX.COM     www.alanwattsentientsentinel.eu

 

 

 

Hallo mensen, ik ben Alan Watt van cuttingtroughthematrix.com. Het is donderdag 15 maart 2007.

 

Wat is er gebeurd? Op het moment komen er meerdere sites van mij op het net en zo hoop ik dat de informatie erop blijft voor het geval een of ander iemand of een groep de informatie eraf haalt wat tegenwoordig heel waarschijnlijk is zeker als je onderwerpen aan raakt die niet politiek correct of op z’n minst acceptabel zijn, door verschillende hoge diensten zullen we maar zeggen.

 

Er gebeurt zoveel in deze wereld en mensen worden overstelpt met informatie die niet te onthouden is. Belangrijke gebeurtenissen die in hun eigen leven plaatsvinden en bepaalde onderwerpen die met dingen te maken hebben die we liever willen vergeten, zijn in politieke kringen taboe.

 

Ik vermoed dat ik ruzie heb gekregen over een paar sites omdat ik een onderwerp heb aangesneden dat met het Iran-Contra schandaal te maken heeft waarin naar voren kwam dat de VS op een hoog en geautoriseerd niveau kennelijk betrokken was bij het naar binnen brengen van cocaïne en drugs binnen, deze te verkopen en te verspreiden over de VS en het geld te gebruiken voor wat zij “Black budget and Covert Actions”, noemen. De “Stille Oorlogen”, zoals zij zeggen, Het oprichten van kleine revolutionaire groepen en anti groeperingen met de landen waar ze in de toekomst plannen mee hebben.

 

Het wordt nog diepgravender en geheimzinniger als je je daarin verdiept want het zijn werkelijk niet de VS die dit doen want aan de top bestaan er geen landen. Wij hebben een voortdurende illusie als het om landen gaat zolang zij het huidige belastingstelsel in stand houden. Het is moeilijk om belasting te innen en ze kunnen je ook niet voor het leger werven als ze die oude vaderlandslievende symbolen en die volksvlaggen eruit halen.

 

Ja, aan de top zitten internationalisten met een wereldomvattende agenda, een nauwgezette en tot in detail uitgewerkte wereldomvattende agenda dat niet zo moeilijk is als je realiseert dat mensen aan de top vanuit het niets geld kunnen maken zodat ze een ongelimiteerd aantal nummers en nullen achter zich hebben. Duizenden denktanks kunnen zij huren om hun plannen over uit te storten - hun plannen voor de toekomst . Ze vinden allerlei wegen uit om deze plannen uit te voeren; door middel van cultuur creatie, indoctrinaties, media, amusement en het publiek gaat erin mee zonder zich te realiseren dat alles wat nieuw is en hun pad kruist nauwgezet is uitgedacht, inclusief alle mogelijke tegenreacties.

Zij weten zelfs welk soort individu zich schrap zal zetten en zal gaan klagen over bepaalde onderdelen dus plannen zij dit ver vooruit, inclusief hoe hindernissen te overbruggen, zelfs tot het trainen van mensen die leiders zullen worden van, zoals het toeschijnt, de  oppositie.

 

Even van onderwerp veranderen. Ik wil graag dat mensen weten dat het veel tijd kost met andere soorten van uitvallers die te maken hebben met het overdragen van informatie. Soms is het zelfs moeilijk om tijd voor spontane blurbs te vinden als je met kleine ongelukjes die uit het niets schijnen te komen, iets moet doen.

 

Een tijdje geleden had ik problemen met een site die iemand had opgezet en die was mijn boeken als geschenken aan het verkopen. Dat kan gebeuren. Dit soort dingen gebeuren kennelijk want dezelfde slinkse mentaliteit die je aan de top hebt, vind je tussen alle lagen van de bevolking. Van de oudste aan de top tot de jongste onderaan is er altijd een rot ei te vinden, zoals ze zeggen, die mogelijkheden ziet om te pakken wat er te pakken valt zonder rekening te houden met de consequenties voor anderen.

 

Gisteren merkte ik dat er iemand op een My Space Blog eigenlijk kosteloos mijn boeken aanbood voor te downloaden. Ik weet niet hoe lang dat al bezig was. Misschien sinds Januari en dat is weer een ander probleem want die persoon was niet op geld uit en dus is de mogelijke conclusie dat er een schandelijke poging aan de gang is om het gras onder mijn voeten weg te maaien omdat ik afhankelijk ben van dat beetje inkomsten, dat beetje zodat ik niet alleen de sites kan onderhouden en iedere het brood naar je mond doet komen.

 

Er zijn veel manieren om iemand op te laten houden en zeker zijn daarbuiten van die gespecialiseerde eskadrons met hun vieze trucs. Als mensen het materiaal op mijn site bekijken kunnen ze zelf zien dat bijna alles kosteloos is. Ik zet er ook gearchiveerd materiaal op van de shows, die ik doe voor mensen die het niet kunnen veroorloven om lid te worden van al die betalende groepen die gearchiveerd materiaal hebben, zodat ze daar toegang toe krijgen. Daarom, iedereen heeft toegang tot informatie, in ieder geval tot informatie die ik naar buiten brengen door middel van mijn shows en andere shows en ik verkoop maar weinig.

 

Ik zou het fijn vinden om meer boeken te schrijven, meer Dvd’s te maken maar dit zijn de dingen die ik verkoop om in leven te blijven. Weet je, als ik dát geld niet ontvang dan heb ik niets meer en ik heb niet veel nodig. Als je mijn leven met dat van andere mensen vergelijkt zouden de meeste mensen niet zo kunnen leven of overleven. Ze zouden het echt niet kunnen. Ik geef niet om grote dingen. Ik heb een eenvoudig leven. Ik verwarm mijn plek met hout dat ik zelf hak. Ik kook water op een houten kachel omdat mijn heetwatertank vorig jaar gebarsten is en ik ben zo druk geweest met het verzamelen van hout dat ik het niet heb kunnen vervangen. 

 

 Ik heb niet het geld dat de meeste van jullie hebben om al die dingen te repareren. Je betaalt iemand om het voor je te laten doen. Ik doe dat niet. Ik leef zo eenvoudig mogelijk en ik vind het niet erg, ik kan ermee omgaan. Om al die dingen te verzamelen waarvan gezegd wordt dat mensen die moeten hebben, trekt mij niet aan. Ik klaag niet over mijn manier van leven. Ik zeg alleen maar dat sommige mensen naar zo’n niveau afdalen,  niets is te min om je eronder te krijgen en als het niet was opgemerkt dat er iemand was die mijn boeken voor niets weggaf Daarom, iedereen heeft toegang tot informatie, in ieder geval tot informatie die ik naar buiten brengen door middel van mijn shows en andere shows en ik verkoop maar weinig.

- kosteloze downloads, had ik het nooit geweten misschien alleen omdat de verkoop van de boeken de laatste 2 of 3 maanden gekelderd was. Nu weet ik waarom.

Er kunnen ook nog anderen zijn die dit doen. Ik ben afhankelijk van mensen die tijd hebben om af en toe te zoeken of er elders zoiets gebeurt. Niets mag onder mijn naam worden verkocht. Niemand heeft het recht om mijn materiaal te verkopen. De weinige dingen die ik verkoop kun je op mijn hoofd-site vinden. Voor John uit Dublin die mij hierop merkzaam heeft gemaakt wil ik dit lied Carricfurgus spelen. Een van de beste uitvoeringen die ik gehoord heb door Cedric Smith en Loreen McKennit.

 

 

"Carrickfergus"

 

Song door Cedric Smith and Loreena McKennitt

  

Ik wou dat ik in Carrighfergus was

Een paar nachtjes in Bellygrant

Ik zou over diepe oceanen zwemmen

Een paar nachtjes in Bellygrant.

 

Maar de zee is wijds,

ik kan er niet overheen komen

Noch heb ik vleugels

Kon ik maar een knappe bootsjongen vinden

Om mij naar mijn lief te brengen en te sterven.

 

In Kilkenny wordt gezegd

Ze hebben marmeren stenen daar,

zo zwart als inkt

Met goud en zilver zou ik haar kunnen vervoeren

Maar ik zing niets meer tot ik iets te drinken krijg.

 

Vandaag ben ik dronken

Maar och, zelden ben ik nuchter

Een knappe rover die van stad naar stadreist

Maar nu ben ik zie

 

 

"Carrickfergus"

 

Song door Cedric Smith and Loreena McKennitt

 

I wish I was in Carrighfergus,
Only for nights in Bellygrant.
I would swim over the deepest oceans,
Only for nights in Bellygrant.

But the sea is wide, and I can't get over.
Neither have I wings to fly.
Oh, if I could find me a handsome boatsman
To ferry me over to my love and die.

Now in Kilkenny, it is reported,
They've marble stones there as black as ink.
With gold and silver I would transport her
But I'll sing no more now, till I get a drink.

I'm drunk today, but then I'm seldom sober.
A handsome rover from town to town.
Oh, but I am sick now, my days are over,
Come all you young lads and lay me down.

I wish I was in, Carrighfergus
Only for nights in Bellygrant.

 

 

 

 

Tegenwoordig wordt er natuurlijk voortdurend op ons gespoten. Iedere dag als de zon eigenlijk moet schijnen en soms ’s morgens vroeg als het lekker begint te worden, komen de vliegtuigen.

Dit gebeurt overal, waarschijnlijk over de hele wereld want ik krijg zelfs foto’s uit Australië, van geheel Amerika, Groot Brittannië en de rest van Europa en wij mogen hier niets van weten. Nee, wij mogen hier niets van weten. 

 

De reden waarom we hier niets over horen is omdat de media dit onderwerp niet wil aanraken en een paar kleine stations die het onderwerp ter sprake brengen doen dat altijd op een manier van: “Wat denken jullie mensen, zijn deze mensen paranoïde over deze contrails? ( in plaats van Chemtrails) en ze laten het publiek achter met: “Dit zal wel gek zijn”, of “Het zullen wel jetvliegtuigen zijn”, in ieder geval als je naar de patronen kijkt die gemaakt worden, de commerciële vliegtuigen deden dit nooit.

Vorige week keek ik naar een groepje terwijl ze lijnen door de lucht maakten alsof ze een veld aan het ploegen waren, omdat ze allemaal achterelkaar vlogen en gedeeltelijk U-bochten maakten. Allemaal in formatie. Ze lieten haringgraatachtige patronen achter zich die uiteindelijk in elkaar overgingen. Voor de middag was de lucht er helemaal mee overdekt en kregen we die metaalachtige geur of smaak in onze mond.

Een wereld wijde operatie op een gigantische schaal, feitelijk op een echte oorlogsschaal.

Dit gebeurde al voor 9-11 voordat ze hun nieuwe kampioen, dat zijn de Kyoto-verdragen, promootten voordat Al Gore in zijn nieuwe positie, die waarschijnlijk 20 jaar geleden al voor hem was bedacht, voorgedragen werd. Alles wat nu gebeurt, is al jaren van te voren gepland- zij implementeren het gewoon op het juiste moment.


En de grote vijand die de wereld moet aanschouwen en die tegelijk met een nieuw systeem komt is een aanval van daarbuiten, dat is de natuur. Het is het broeikaseffect. Zelfs al zul je niet twee wetenschappers vinden, die niet op de loonlijst van de Verenigde Naties staan ( want velen van hen, eigenlijk de meeste van de grootste onder hen zijn dat, want dat is waar zij hun subsidies van krijgen, om te zeggen wat de Verenigde Naties wíllen horen), maar je zult niet twee wetenschappers vinden die het met elkaar eens zijn over de klimaatverandering. Hoe kun je ook maar met regels en voorschriften naar voren komen en wat feiten moeten zijn, als je helemaal geen feiten hébt.

Ze schrapen wat van de top van een berg en verwachten dat ze weten hoe het allemaal begon en over welke periode in de tijd. Ja, ze weten dat er heel veel ijstijden zijn geweest en tussendoor warme perioden . Heel, heel, heel veel kleinere tussen de groten.

Ik heb al eens gezegd dat in de Middeleeuwen in Europa over een tijd van 200 jaar men nooit vuren hoefden te bouwen in hun huizen, zo warm was het. Toen kwam het koudere weer en minder hete zomers en de vuren waren terug in huis. Dit is tamelijk standaard. Dit is normaal.

 

We moeten niet in paniek raken als ze ons proberen onrustig te maken, want dit zijn pogingen om ons in paniek te brengen. Dit gaat niet alleen om macht, van wetenschappers die zichzelf graag naar de top duwen zoals de nieuwe Darwanistische-type redders, de esthetische redders met hun nieuwe religie die wetenschap heet, omdat die zoveel theorieën heeft dat het werkelijk een religie is- je moet er heel erg in geloven om met hen mee te gaan. Maar zoals ik zeg, met deze wat afgetaste kennis en geen absolute, definitieve kennis van het tijdsbeeld of een accurate kennis van het tijdsbeeld over ijstijden, hitte tijden enz., enz., ze pretenderen alles weten en proberen ons allemaal aan te passen aan een nieuwe paniek en op deze paniek te reageren is eenvoudig weg deel van een politiek plan, een socio-politieke agenda.


 Het oude idee van H.G. Wells ( dat hij niet zelf verzon, want het werd door professoren van het Royal Institute of Foreign Affairs verzonnen) van een dreiging de wereld bij elkaar te brengen om de gehele levensstijl van de gewone mensen te veranderen zodat ze beter door hun ‘beteren’geregeerd konden worden, rekende erop de bevolking te overtuigen over een invasie van buitenaardse wezens of iets dergelijks. Daar is door grote denktanks over gedobbeld en gediscussieerd in het formaat van psychologische oorlogsvoering: hoe krijg je de mensen angstig genoeg, dat ze alles zullen opgeven waarvan ze ooit dachten dat het hun vrijheden, hun rechten waren om nieuwe samenleving binnen te brengen, de Grote Maatschappij, zoals zij die noemen.

We weten nu, dat het niet de UFO’s zijn, dat hebben ze een hele periode lang geprobeerd maar daar trapte niemand in. Er waren genoeg mensen die zich daaraan overgaven en het als de ultieme religie zagen, maar het overtuigde niet genoeg mensen en dus konden ze dat niet meer gebruiken.
 

Nu, als de vliegtuigen zwaar aan het sproeien zijn, worden verschillende metaalachtige deeltjes gebruikt die de lucht vochtig maken en zich als piepkleine spiegeltjes gedragen die het licht heen en weer reflecteren. Daarom kan het zonlicht eenvoudig niet op de aarde kaatsen en weer terug. Het zit gevangen in deze massieve multi-lagen hal van spiegels die heen en weer reflecteren. En dát veroorzaakt de opwarming. Dat is de oorzaak.

 

Terug, in de tijd van (Hellier), in de jaren vijftig, spraken zij erover dit spul te gebruiken in samenwerking met HAARP_type technologie. Daar is destijds in grote bijeenkomsten over gesproken. Ze konden zelfs als ze dat wensten, de poolkap laten smelten.


Het is interessant te zien hoe kort wij van geheugen zijn. Er gebeuren hele grote dingen in ons leven en mensen  kunnen zich dat niet herinneren- het korte termijn  geheugen- men rekent op de media om voor hen te denken, te beredeneren en te herinneren.

 

Brzezinski was de eerste die er openlijk voor uit kwam dat het publiek op een punt was aangeland waar ze niet meer voor zichzelf de dingen konden beredeneren. Ze verwachten van de media dit allemaal voor hen te doen. Maar media is in private handen. Sommige van de grote stations, zoals de BBC, zijn in handen van de overheid, dus is het een propaganda arm en toch vertrouwen de mensen de media, zij hebben de afgelopen 40 jaar of zo, geleerd om de media te vertrouwen, nooit vermoedend dat er agenda’s zouden kunnen zijn en zelfs zich nooit kunnen voorstellen dat de media een politiek en socio-politiek instrument is- een hele machtige. Als het niet in het nieuws is dan kan het niet waar zijn, zo denkt de gemiddelde persoon.

Onze zorgen worden ons door de media gegeven. Dat merk je op als je kabel hebt. Ik heb het niet, maar ik ben in huizen geweest waar ze kabel en satelliet hebben met al deze TV stations en kanalen die allen op hetzelfde tijdstip het nieuws brengen, in dezelfde volgorde, in hetzelfde formaat met dezelfde woorden en je realiseert je dat ze het allemaal uit dezelfde bron krijgen - een goedgekeurde bron. Zij praten het na om er zeker van te zijn dat we dezelfde frases opvangen enz. Er is geen individuele analyse van nieuwslezers omdat de meeste media in handen zijn van drie grote “wires”, zoals ze het noemen. Je hebt Reuters en een paar andere grote die waarschijnlijk aan de top allemaal gefuseerd zijn om zeker te zijn dat je gestandaardiseerd nieuws krijgt.

 

En toch, daar gaan we weer. Aan het begin van het jaar als de vogels proberen te fluiten en nu samen met de mensen hoesten vanwege al dat gesproei en dit gesproei wordt opgevoerd en ik kan me heel goed voorstellen dat we dit jaar een paar verbazingwekkende vertoningen aan de hemel te zien krijgen want ze rollen voort. Zij zijn zich er heel goed van bewust dat je de meeste mensen alles wijs kan maken omdat ze geen geheugen hebben en ze zijn niet ongerust dat er meer mensen naar boven zullen kijken en zeggen: “Wat is daar in hemelsnaam boven mijn hoofd aan de gang?”.

 

Dus gaan zij naar de volgende stap en dat zwaarder sproeien en ze mixen nu verschillende chemicaliën. De grote alchemist aan de hemel. Er zal een aanhoudende uitval zijn, gezondheidsproblemen onder de bevolking. Zij zijn zich daarvan bewust.

Zij houden voortdurend doktersbezoeken bij, de bezoeken aan de klinieken, de ziekenhuizen bij. Met al die data worden alle hoofdsteden van de landen gevoed. Canada heeft dat een paar jaar geleden al gedaan toen ze toegaven dat er éen computer was met alle informatie van het hele land, die alle gegevens vanuit het hele land kreeg en dit kleine kabaal ging erom wel, zou iedere politicus toegang moeten krijgen tot zulke onvoorstelbare informatie met betrekking tot iedereen over heel Canada. Financiële zaken, gezondheid, alles in één en dus hebben ze het probleem opgelost door twee computers neer te zetten, voor onze veiligheid

 

Zo worden wij behandeld maar dit zijn allemaal voorbereidingen voor het gesproei en wat er nog komen gaat want ze houden de vinger aan de pols, aan de gezondheid van het publiek, de dodencijfers die omhoog zullen gaan omdat het ergste probleem van mensen tegenwoordig, nu we geen industrie meer over hebben en geen vervuiling meer veroorzaken en toch blijven ze er over doorgaan. Het grootste probleem dat we hebben is, dat mensen bronchiale problemen krijgen en verschillende soorten longontstekingen die ontstaan nadat het longweefsel genoeg ontstoken is, dat er zich bacteriën in kunnen nestelen. Het zal de jongsten en de oudsten aantasten. Je kunt geen chemicaliën sproeien die niet in de natuur thuis horen. Je kunt niet al dit spul niet in de lucht sproeien en verwachten dat er op korte of op lange termijn geen grote gezondheidsproblemen ontstaan. Dus kunnen ze nu niet naar voren komen en zeggen wat ze aan het doen zijn want ze zijn ons aan het vergiftigen ongeacht welk motief ze ons geven. De bijwerking is duidelijk schadelijk voor de gezondheid.

 

 

Mijn hond en ik gaan vaak ’s morgens op de top van een heuvel zitten. Ik neem koffie mee en hij kijkt naar boven als deze jets heen en weer vliegen en hij kijkt naar ze. Mijn hond kijkt naar ze en toch, de meeste mensen niet. Ze zien het niet. Dat is angstig. Het is zoiets als het rationaliseren van de excuses die ons gegeven zullen worden waarom ze dat doen - want uiteindelijk zullen ze daar iets over moeten zeggen- het is zoiets al een grote krater in de woestijn ontdekken die misschien miljarden jaren geleden door een meteoriet is veroorzaakt . We weten het niet eens, maar als je zoiets vindt zeg je: “Jeetje, dat moeten wíj zeker gedaan hebben”.

 

Het is dezelfde onzin die we horen over het ozongat, nog een groot voorbeeld. En zij verzonnen het en de enige die het ozongat kunnen detecteren is NASA. Zij zijn de enige met de apparatuur. Dit zogenaamde ozongat. Nu als je iets voor de eerste keer ontdekt omdat je de detectie apparatuur ontwikkeld hebt en voorbij gaat aan de vorige apparatuur zeg je: “Mijn hemeltje, daar is iets”. Waarom in hemelsnaam, zou je plotseling concluderen dat wij het veroorzaakten. Het zou er altijd hebben kunnen zijn, weten wij veel. Nu wordt ons verteld dat het verschuift, het beweegt. Maar zij kunnen ons van alles vertellen want ik heb geen uitrusting om het te onderzoeken en het te bevestigen.

 

Al deze technieken worden gebruikt om ons te laten instemmen met het verlies van al onze rechten, om de oude manier te veranderen, om in een door wetenschap gedicteerde maatschappij te leven. The Brave New World van Huxley daar worden we geacht in te gaan, waarbij zij proberen ons in paniek te brengen op welke manier dan ook: “Mijn hemeltje, we worden door een komeet aangevallen”. Ze hebben al deze verschillende scenario’s en wij moeten vreselijk bang zijn want wij zijn allemaal zulke zielige, onwetende mensen

en wij moeten naar deze goden, deze deskundigen, deze wetenschappers, luisteren, degene die geautoriseerd zijn. Diegene die door de UN goed bevonden zijn. Wij luisteren naar hen en hun gekakel, waarbij ze in de camera kijken met een uitgestreken gezicht en ons al die magische onzin vertellen. Het zijn de simpelste technieken die ontworpen zijn om het verspreiden.

 

 Al Gore is jaren geleden gekozen om de nieuwe departementen van de UN aangaande dit onderwerp te helpen leiden. Ze hebben hem een of ander baantje moeten geven want hij kan niet zoveel, maar hij kan tenminste zijn eigen scripts lezen. Je moet altijd baantjes voor de jongens zoeken. Meneer Gore die misschien familie is -van wie weet meneer Gorbachov , die ook zo’n, soort kick heeft, heeft een positie bij de UN gekregen, ongelimiteerde fondsen voor zijn propaganda departementen om ons zo bang te maken, als de Wizard van Oz, met heel veel wetenschappelijke termen en toekomstige projecties n bla, bla, bla.

 

Maar, pas op. De propaganda die opgestart is, is een geconcentreerde en gecoördineerde poging om de bevolking te hersenspoelen. Ze doen dat al in scholen, ze willen er zeker van zijn eerst de kinderen te grijpen en te hersenspoelen omdat zíj moeten opgroeien in een compleet veranderde wereld die geleid zal worden door experts die ons zullen redden, die asteoriden zullen lanceren net als in die voorspellende films - voorspellende programmering en ja hoor, ze gaan ook speciale A-teams inzetten om de asteroiden af te kaatsen voordat ze de aarde raken en redden de aarde dus op duizend verschillende manieren. Kleine oude jij, jij die op welke manier dan ook totaal geen macht heeft om iets te doen, dus leun jij maar achterover. Doe wat je gezegd wordt en red Gaia, Moeder Aarde.

 

Een grootse campagne, een grootse campagne De grootste psy-op operatie op de planeet want de dreiging die ze voor ons hebben besloten is het globale broeikaseffect. Die dreiging, ergens van buiten, de zon en we moeten leven in een compleet nieuwe samenleving. In een spanwijdte van 50 jaar hebben ze de maatschappij onderste boven gehaald.     Dat is niets, 50 jaar. Een oogwenk en ze zijn zeer succesvol geweest in het vernietigen, zoals ze dat in occulte kringen van de vrijmetselarij zeggen: “Alles wat was.” Ze hebben alles wat er was vernietigd om het nieuwe, vrij spel te geven.

 

 Ieder programmapunt uit het “Communistisch Manifest” is praktisch helemaal uitgevoerd op een klein puntje na. Het laatste deel, en dat is bijna volbracht, is het einde van al het privé bezit. Dat laatste moest gedaan worden door het verhogen van de belastingen en geldboetes etc. We zien het nu al want alle gemeentes en regeringen sturen agenten op allerlei gebouwen en privé landgoederen af om die te inspecteren en je krijgt voor iedere dag een boete als je iets niet in orde kan maken waarvan zij willen dat het in orde is terwijl ze ieder jaar ieder jaarde normen bijwerken. Dit moet er het laatste gedeelte van zijn.

 

Dan worden we, tijdens de volgende 15 tot 20 jaar, langzaam bijelkaar gedreven in zgn. habitat-gebieden. Om te beginnen zijn er twee soorten klasse. Ze verkopen al huizen voor de bovenklasse met zonverwarming en allerlei moderne snufjes. Maar, de lagere klasse, en de meeste mensen behoren daartoe, worden opgepropt in de steden totdat we wegkwijnen door middel van sterilisatie. Met behulp van verschillende middelen, dat al plaatsvindt, als je kijkt naar het percentage spermacellen dat ieder jaar sinds de jaren ´50 daalt.

 

Uiteindelijk zullen de oude steden verdwijnen. Lange termijn planning is de sleutel tot alles.

Je kunt mensen tijdens een korte periode van alles wijs maken. Barrera, die het hoofd was van de NKVD, de vroegere KGB in het Sovjet systeem, sprak over het proces van het indoctrineren van de massa om culturen in een bepaalde richting met een bepaald doel te veranderen. Hij sprak hier in algemene zin over in 1930 op de International Communist Meeting.

 

Hij zei dat het ons een hele generatie van ongeveer 70 jaar zou kosten om kinderen te grijpen en hen door massieve propaganda te hersenspoelen. Het duurt 70 jaar om een bepaalde verandering in hun kijk op leven, maatschappij, huwelijk en al het andere te bewerkstelligen.

Hij zegt: “ Nu hebben we het eronder gekregen. We kunnen de maatschappij nu iedere 5 jaar door wetenschappelijk, afgeleide indoctrinatie veranderen en upgraden. En, zegt hij: “uiteindelijk zal dat omlaag gaan naar 1 jaar of zelfs 6 maanden”.

 

Als je de kunst en alles begrijpt wat met de creatie van een cultuur te maken heeft, is het heel eenvoudig om die te manipuleren. Dit zijn wetenschappen die heel goed begrepen worden en toch, tegenwoordig met het “alziende oog”, de televisie die iedereen heeft, iedereen die dezelfde informatie op hetzelfde tijdstip, iedere dag ontvangt is het veel gemakkelijker en sneller om te indoctrineren en de televisie laat niets van je eigen mening over. Het geeft jou je mening, Slinks en wetenschappelijk. Daarom houden ze ankerfiguren uit het nieuws heel lang op de tv totdat ze zeer oude mensen zijn,

Omdat je met die mensen voor het grootste deel van je leven bent opgegroeid. Daarom betalen ze enorme salarissen aan mensen die alleen maar domme schermen hoeven te lezen en die op je vader lijken. Dat is het idee erachter. De vader -of de moederfiguur maar hoofdzakelijk de vaderfiguur.

 

We zijn met ze opgegroeid en het zou nooit in je opkomen dat deze man -deze respectabele man die ons blijft vertellen hoe respectabel ze zijn. Ze hebben zelfs hun eigen promotiespotjes Peter Mansbridge, wordt iedere dag geïntroduceerd als”de betrouwbaarste man in Canada”. Ik ken niemand die deze man ooit heeft ontmoet. Maar door de televisie denkt mensen dat ze hem kennen men is met hem opgegroeid en zou die betrouwbare man ooit tegen jou liegen of je bedriegen? Natuurlijk niet. Want hij lijkt op je vader. Hij is een vaderfiguur. Heel eenvoudig en het werkt heel goed. Ieder land heeft zijn eigen versie van hetzelfde ding.

 

Hopelijk ben ik dit jaar in staat om veel verder te gaan met mijn informatie die ik graag wil verspreiden. Want wat ik eigenlijk probeer te doen is een soort voorbereidende opvoeding over wetenschap en geschiedenis áchter deze wereld, die ons heeft gebracht op het punt waar we nu zijn en die al een toekomst voor ons hebben gepland als we ons daarbij neerleggen.

Alles wat in het leven gebeurt, is makkelijker voor de controllers als het publiek daar graag in mee gaat en de volgende fase van slavernij aanvaardt. Slavernij is altijd in prachtige kleuren verkleed en zo wordt het aan ons verkocht. Het helpt ook als je veel crisissen maakt die de mensen onderdanig maken en hen dan een soort psychisch valium of een elektronische aan te bieden zodat de pijn verdwijnt. De dingen die we in films gepromoot zien, in kinderstrips met brainchips en al dat soort dingen.

 

Dit is de agenda. Daar is geen twijfel over mogelijk. Voor de controllers die de wereld, onthoud een wereldsysteem, runnen een wereldregering om te regeren en een dominante minderheid aan de top te houden, met een dominante bureaucratie die de show runt, die ze nodig hebben en het doet lijken naar Jan met de Pet, dat er ergens een crisis is dus creëren ze altijd crisissen om hun controle over jou te rechtvaardigen- hun regeringen over jou. Daarom bestaat de regering. Zonder crisis kunnen ze je niet uitzuigen met zowat alles wat je verdient en ze zouden je niet kunnen voorschrijven hoe je zou moet leven en waar je moet leven of welke jurk je aanmoet of welke kleur je huizen moeten hebben.

 

Dus regeringen zijn afhankelijk van crisis. Daarom hebben ze altijd vijanden en oorlogen en vijanden daar en als ze daar geen vijand kunnen vinden moeten ze binnenin een vijand vinden en dat is het hele gedoe van terrorisme, een tactiek die in het verleden gebruikt is – in vroegere eeuwen rechtstreeks naar Rome waar verschillende Ceasar’s hun grip over de bevolking zagen verliezen – hun dominantie, zij maakten een vuur in sommige grote gebouwen. Inwonende, terroristen de daarvan de schuld geven en het leger laten komen en de hele burgerbevolking zou zich onderwerpen aan de autoriteit en gehoorzamen en elkaar verdacht gaan vinden. Dat is een antieke techniek. Het werd door Stalin gebruikt in het Sovjetsysteem, want toe ze eenmaal hun grenzen van het grote Rusland hadden afgesloten, moesten ze binnenin vijanden vinden dus we zien een tactiek gebruiken over een globaal systeem, waar je een goedgekeurde inwoner van de wereld zal zijn met óf een groene streep op je ID ( identiteitskaart) voor de veiligheid of ze coderen het met een rode kleur zodat je een vijand van de wereldstaat zou kunnen zijn. Je zou gevaarlijke gedachten kunnen hebben, in godsnaam.

 

Welnu, je kunt nog een jonge persoon zijn die de laatste gangbare trend heeft geaccepteerd waarvan ze altijd denken dat die rebels is maar het nooit is want alle gangbare trends worden gepromoot vanaf de top, en dat is altijd zo geweest. Hele oude professionele mensen zitten en ontwerpen de modes voor de jongeren om die te volgen, inclusief de “gothic” en al  dat en zelfs de Mohawk haarstijl die de jongens een tijdje geleden hadden en de muziek want mode-industrie, muziekindustrie, amusement alles komt in verhalen en zo samen om culturen te creëren. Alle experts ontwerpen lang van te voren, en de jeugd wordt geleerd dat het van hun is dus nemen ze het eenvoudig aan omdat ze technieken gebruiken die de jongeren aanspreken en ik hoop dat iedereen zich herinnert hoe het is om jong te zijn. Ik hoop dat iedereen dat doet. Veel mensen doen dat niet. Ze kunnen zich niet herinneren waar ze doorheen zijn gegaan.

 

De jongeren houden ervan om in groepen te zitten en te praten over spookachtige dingen en daarom geef je ze professioneel geleide spookachtige shows die ze intrigerend vinden want hun verbeelding is nog niet in een doosje gestopt door de zorgen van het leven, daarom kunnen ze daar allemaal bij komen want mensen zijn in essentie religieuze wezens en op welke manier je ook een religie onderdrukt, het zal in een of andere vorm terug komen dat is altijd begrepen. Daarom, degene aan de top, als ze een oude religie vernietigen, introduceren ze altijd een nieuwe die deze opvolgt. Dat wordt de “New Age” genoemd met al zijn facetten en vormen.

 

Lang geleden ontworpen. Ook de “ eeuwig durende religie” genoemd, daarom kunnen ze dit over duizenden jaren omhooghalen als ze het nodig hebben en daarom hebben ze al die data die ze daar uitbrengen. Ze weten ook wat werkt. Ze weten dat de New Age op de eerste plaats het individuele ego moet aaspreken. Het ‘mij’ idee. Als je Nieuw Agers vindt, is het meestal zo dat ze alleen maar over zichzelf kunnen praten. Mij, mij, mij. Ik, ik, ik, mij omdat ze denken dat het hun eigen, persoonlijke redding is, ze jagen er wanhopig op en betalen zich scheel om oude herbewerkte spullen uit oude boeken getrokken, door de dominante minderheid een lange tijd geleden geschreven en recentelijk ook nog veel meer.

 

Ze geven hun eigen woordenschat want je moet altijd een woordenschat ontwikkelen. Vangwoorden, zoemende woorden om hip te zijn zodat ze met elkaar kunnen uitwisselen.

Alsof ze het weten en ze glimlachen en ze weten. Ze ‘weten” maar het brengt hen nergens. Het leert hen ook een heel belangrijk ding en dat is om niet naar iets negatiefs te kijken, wat fantastisch is voor een dominante minderheid, terwijl ze een wereldstunt als deze opvoeren want als je op treinrails staat, hopelijk zelfs als je rug naar de trein is gekeerd, hoor je het komen en maak je dat je van de rails afkomt. Welnu, hier zijn mensen die geleerd hebben, eenvoudigweg niet naar vervelende dingen in de wereld te kijken. Concentreer je op jezelf en wees gelukkig. Trek positieve krachten voor je aan, mij, ik, mij, mij, mij, jij en dat is alles wat ertoe doet. Dus kan het je niets schelen wie er vermoord of afgeslacht word, waar en voor wat, zelfs als je soms de rotzooi van de landen koopt die het afslachten. Het doet er niet toe.

 

Op een of andere manier kunnen ze met hun karma tot een akkoord komen ten aanzien van bepaalde punten. Maar ze zijn effectief onbekwaam gemaakt om te geven zie je, want waarheid komt niet door individuele concentratie en zoeken. Alleen de waarheid over jezelf vertoont zich van daaruit, maar van daaruit zou de echte waarheid moeten komen, die bestaat uit de zorg voor andere mensen en degene die nog niet geboren zijn. Er is niets zelfzuchtiger dan alleen maar door deze wereld te lopen en gelukkig zijn, zoals ze zeggen, zeker als je weet wat er aan de hand is.

 

De hele New Age beweging zat in de planning en werd de jaren 1800 in beweging gezet. Nog opener in de jaren 1880 en zolang heeft het geduurd om langzaamaan tot aan nu, als een rollende sneeuwbal te doen groeien waar bepaalde musici naar India werden gestuurd en natuurlijk gingen hun fans met hen mee, in zekere zin, tenminste in de geest omdat jonge mensen de sterren volgen en als de sterren in dit of dat zijn, zullen ze volgen en hetzelfde doen. Ze bekennen kleur. Allemaal georkestreerd om het Oosten en het Westen met elkaar te vermengen. Vernietig het oude, dat trouwens toch al het oude was met al het dogma en corruptie zoals alle religies snel na hun geboorte worden, maar het was de enige religie die de zorg voor anderen buiten jezelf promootte.

 

Je ziet de effecten vandaag in een hond-eet-hond samenleving. Het moderne Babylon, veel wetenschappelijke en elektronische methoden gebruikend om het Babylon te promoten wat het oude Babylon niet had. Ze hadden alleen maar veel priesterschappen en experts om met het sociale vraagstuk en het promoten van ideeën onder de bevolkingen, maar vandaag hebben we de technologie om deze elke dag je kamer of je huis, rechtstreeks naar je geest te zenden. Een realiteit. Een nep realiteit. Een mis-gewaarwording en zolang iedereen verkeerd waarneemt en dezelfde informatie ontvangt, denken ze allemaal dat ze geestelijk gezond zijn en dat alles normaal is.

 

Als het menselijke leven tot een punt devalueert, dat er al is en geaccepteerd wordt door de gemiddelde persoon - het is altijd door een elite geaccepteerd die dan landvolk dan weer een andere klasse zien die ze zelf zijn, maar als de gemiddelde persoon hetzelfde denkt, zijn ze totaal geïndoctrineerd. Om gemiddelde personen te horen na-apen wat ze van hun wildlife programma’s krijgen en al hun supersterren die op deze wildlife programma’s komen en zeggen dat er veel te veel mensen zijn en dan hoor je de gemiddelde persoon onderaan hetzelfde zeggen, ze zijn gehersenspoeld. Volledig gehersenspoeld. Hun meningen zijn aangenomen meningen. Zij zijn niet doordacht en de onvolwassen persoonlijkheid die nooit groeit en in een bepaalde staat wordt gehouden, neemt simpelweg de meningen van experts aan.

 

Daarom vinden we tegenwoordig mensen die ouder zijn en geen wijsheid hebben om door te geven. Ze zijn in een staat van verbijstering en na verbijstering, zonder er conclusies uit te trekken, branden ze op lang voordat ze sterven en simpelweg leven om pensioen te krijgen, de grote wortel en als ze eenmaal hun pensioen krijgen, drijven ze weg en over het algemeen zijn ze heel snel verdwenen.

 

Het leven was bedoeld om te leven, het leven moet spannend zijn en je hoeft niet in grote, fantastische auto’s rond te rijden om naar nachtclubs te gaan en opwinding te hebben. Je kunt zoveel opwinding binnenin je geest hebben, waar je ook bent als je geest werkt, waar je ook bent. En als je niet bang bent voor wat er komen gaat, want als je begrijpt hoe het allemaal gedaan wordt, heeft de angst de neiging op te lossen.

 

Wij ontwikkelen ons niet dagelijks zoals de media je doet geloven. Politici reageren niet direct op plotselinge crisissen en nemen geen directe beslissingen om die af te handelen. Iedere grote gebeurtenis in het leven wordt lang van te voren gepland. Jaren van te voren. Soms voordat je geboren bent en deze hele globale agenda en de nieuwe samenleving die het moet worden, was gepland en bediscussieerd en over geschreven door diegene die toen, in de vroege jaren 1900 en zelfs daarvoor, maar vanáf de League of Nations. Ze werden brutaler toen mensen eenmaal ‘geletterder’ werden en boeken lazen los van verhalen op de lagere niveau’s, en ze begonnen iets voorzichtiger te worden in wat zij vrijlieten in het publieke gebied.

 

Hoewel, ze geven nog steeds af en toe het gebruikelijke boek uit met heel veel informatie uit de vergaderingen die ze bijwonen en kun je ze in bibliotheken vinden ergens ver weggestopt maar je zult niet over hen in de grote media horen omdat ze niet willen dan jij deze boeken leest en zegt: “Wel, ho eens even. Hoe komt het dat hier niets over in het journaal wordt gezegd?” Je wilt niet dat mensen zeggen, “Oh dus om een globale agenda te krijgen en moeten ze wereld paniek veroorzaken om de reden dát dit gebeurt, te rechtvaardigen” of voor hun perfecte wereldbevolking in een postindustriële en technologische samenleving willen ze hoogstens zoveel miljoen mensen hebben. Dan verbind je dat met de daling het dalen van het aantal spermacellen zoals de Verenigde Naties ieder jaar blijft aankondigen op een stille tamelijke rechtdoorzee manier zonder dat er commentaar volgt.

 

Als er soms commentaar volgt op iets dat een crisis zou moeten worden, weet je, het is een deel van het plan. Zoals ik eerder zei, zijn mensen in zekere zin religieus georiënteerd. Ze zijn op een of andere manier een religieus dier. Het kan veel vormen aannemen want zij hebben – zeker als ze jonger zijn - gewoon een innerlijk weten dat er iets anders achter dit alles is. Echter, jammer genoeg wordt dit geleverd. De antwoorden worden altijd aan verstrekt door degene die ons uiteindelijk beheersen en hoe opwindender ze het voor de jonge mensen maken, des te eerder trappen ze in de val en het is moeilijk hen eruit te krijgen.

 

Dan worden ze de rest van hun leven geleid door de boeken die verschijnen – een van de vele op de boekenplanken, doorgaans heel goedkoop, die hen indoctrineren voor de volgende stap en de volgende stap totdat ze meningen na praten die voor hen ontworpen waren om na te praten, opdat ze wat er met hén en degene om hen heen gebeurt, dat wat lang geleden gepland was, toestaan. En voor degenen om hen heen, dat wat lang geleden gepland was. Voorspellend programmeren en de laatste persoon die het weet is de geïndoctrineerde persoon. Hersenspoeling werkt. Het werkt. Het is een volmaakte wetenschap.

 

Dat wat op het moment in is, is het positieve denken en je krijgt wat je wilt. Visualiseer het en je krijgt het. Ik krijg wat ik wil. Ik, mij, mij, ik. Dit begon echt jaren geleden met een stelletje Masons, dit hele idee en Norman Vincent Peale en anderen zaten er in. Motivatie cursussen enz. enz. Nu zijn ze bij je innerlijke gids en je spirituele gids en ’s hemelsnaam wat nog meer om je er meer vertrouwen in te geven en wat ze eigenlijk allemaal aan mensen leren is om agressiever te zijn om te krijgen wat je wilt dus als mensen zich vastsnoeren en hen geven wat ze willen denk je dat het een bovennatuurlijke gebeurtenis is. Nee, ze worden alleen maar een bullebak dat is alles want de meeste mensen dekken zich in en willen een agressieveling die om de prijs pingelt, of wat het ook mag zijn, kwijt 

Als je iedereen zo in het “mij en ik” verdeeld hebt, het is veel eenvoudiger iedereen in een kleine groep te controleren. De rest van hen staart naar de navel. Ze merken niet op wat er om hen heen gebeurt. De materiele wereld is voor iedereen tijdelijk want je leven hier is vergankelijk. En als je het nog niet hebt gemerkt, er is niets waar je voor kunt werken, om te liegen, om te stelen, te oogsten, verzamelen dat je niet verliezen kunt. Er is niets in de materiele wereld dat echt van jou is. Hoe meer je bezit, des te meer maak je je zorgen over het verlies van je bezittingen. Hoe meer zorg je hebt om te blijven werken of wat dan ook of te onderhouden of zelfs een plek om het neer te zetten.

 

Daarom schreven duizenden jaren geleden, mannen als Plato over het systeem dat ze wilden creëren. De perfecte regering voor een dominante minderheid – een aristocratie waarin ze in technisch opzicht niets zouden bezitten. Zoals Plato zei, waarom je huis bezitten – je grote huis dan moet je bedienden hebben en hen betalen dan zouden de bedienden de spullen kunnen stelen die je koopt en in die huizen zet. Je moet bewakers inhuren om te bewaken en je zou beroofd kunnen worden en het ging door en door en door. En hij zei – en waar hij naar toe verwees was de creatie van een regeringssysteem waar diegene die de wereld leidde technisch niets bezaten, maar zij – de elite zou het alleengebruik van die gebouwen hebben. De bevolking zou deze voor hen onderhouden. Is dat niet slim? Is dat niet slim?

Ze konden hun wildste dromen verwezenlijken door het hebben van al deze dingen, maar technisch zouden ze het niet bezitten dus als iets gestolen was kon * ze dat* niet schelen. Ze schoven een beetje naar hun jongens beneden, toe en het object dat gebroken was kapot geslagen of zoiets – gestolen zou ingeruild worden of, vandaag is het hun limo, zal vervangen worden en vakkundig verzorgd en onderhouden en iedereen wordt uit de publieke portemonnee betaald. Dat is geen slechte handel. Als je naar de grote stichtingen kijkt, zul je zien dat ze op dezelfde wijze werken. Als je naar de grootste families op deze planeet kijkt, technisch bezitten ze niets. Alles gaat door trusts maar ze hebben het alleengebruik van die grote gebouwen in verschillende landen en Lear jets enz. 

Ondertussen wordt degene aan de onderste tree van de ladder hun dagelijkse dosis gegeven, van ik weet niet hoeveel advertenties per uur ze op de televisie nog zien, en al de dingen die ze moeten willen en al die dingen die ze denken te moeten hebben, ondersteund door alle tijdschriften die ze kopen en al die pluizige kussens en kantachtige dingen van Sears enz. enz. enz. Al de manieren om dat geld wat jij verdient terug te krijgen omdat jij dat alles moet hebben, maar niet zoals de grote jongens, jij moet ze ook vervangen of repareren of ze worden gestolen en zorgen om maken en er is niemand aan wie je het ook kan geven om het voor jou allemaal te doen.

 

We zijn als dieren getraind en het werkt vanwege het “perfect begrijpen van het menselijke gedrag”, zeker over die van de massa. Alle regeringen geven toe dat de massa– de kudde die zich aanpast – CON-formeren, makkelijk te controleren is. Wat voor de een werkt, werkt ook voor de ander. Het is het toevallige individu, door de eeuwen heen, die hun betovering en al hun harde werken, kan verbrijzelen met simpelweg te spreken en het aanwijzen wat er is dat het probleem kan veroorzaken. Degene die communiceert met hen die betoverd zijn en die de grote bobbel ziet barsten. Dat is de persoon die een probleem wordt en daar moet iets aan gedaan worden.

 

Het meeste heeft met waarneming te maken. Hoe je geleerd hebt waar te nemen. Niet wat je ziet, maar hoe je dingen waarneemt en ik hoop series over waarnemingen uit te brengen en hoe ze gemanipuleerd worden en hoe makkelijk het is om mensen deze waarnemingen te leren – deze valse waarnemingen omwille van gehoorzaamheid.

 

 Een eenvoudig voorbeeld is als je op een snelweg in elke tijd en een struikrover– een bewapende struikrover je staande houdt, je geld eist of hij laat je niet met rust en jij weigert, kan hij op je schieten of jou op een andere manier straffen. Hij berooft je toch en mensen hebben geen probleem dit te begrijpen, roverij. Niettemin, als je regeringen hebt die afhankelijk zijn van bonnen die de politie uitdeelt die op de snelweg werkt, er is hun een uniform gegeven en ze hebben een wapen die jou laten stoppen en een bon voor hun baas uitschrijven en jij kunt niet verder reizen. Hij vermoordt je. Wat is eigenlijk het verschil? Wat is nuecht het verschil? Afpersing is afpersing. Het verschil is dat je de een anders waarneemt dan de ander door training en propaganda en ja, ik weet dat er een hele hoop argumenten tegen zijn, wel deze snelheidsrijders en bla, bla, bla.

Hoewel, regeringen geven toe en wij hadden dat in Toronto niet zo lang geleden toen de politie op werkactie gingen – een soort staking. Ze stopten een week of twee met het uitdelen van bonnen en het Stadsbestuur klaagde omdat ze van al die geldboetes, als deel van hun inkomen dat nooit hoog genoeg is zoals je opgevallen is, afhankelijk zijn. Regeringen hebben nooit genoeg inkomen aangezien ze altijd nieuwe bouwprojecten doen, al die goede Masons maar zij zijn afhankelijk van verondersteld slecht-doen, als deel van hun inkomen. Een bepaald bedrag aan geld of ze gaan eronder door.

 

Wel wat zou er gebeuren als iedereen plotseling goed werd en geen kleine regel breekt en geen bonnen worden overhandigd omdat ze ze niet kúnnen overhandigen. Het zou het zelfde zijn. Ze moeten een andere manier vinden om geld van jou te krijgen, want dat is je doel, je arbeid leveren via geld aan de grote jongens die al die grote bouwprojecten hebben, waar ze vijf of zes keer het bedrag heffen van iets dat gebouwd wordt en de grote jongens aan de top steken de rest in hun zak. Zo werkt corruptie, alleen is het legale corruptie en hoe corrupter we worden, hoe meer Jan met de Pet dat zal accepteren als de norm.

Waar je ook de oude religies onder gooit, die lieten je tenminste nadenken over goed en slecht omdat de westerse religies recht en onrecht in zich hadden. De rest heeft geen recht en onrecht. Je eindigt met het Sovjetachtige systeem waar alles zo verschrikkelijk corrupt was, wanneer je de dokter moest spreken moest je het secretariaat omkopen om een afspraak te krijgen. Als je naar het ziekenhuis moest om een familielid te bezoeken die in de urine lag en de verpleegsters omkopen om het linnengoed te verschonen want zo eindigt de atheïstische mij-samenleving, hond-eet-hond, nieuw Babylon en we kijken naar het verschijnen van globaal Babylon.

 

Dit is mijn snelle spontane blurb voor vanavond. Ik dank degene die het internet in de gaten houden en me laten weten als er kleine vieze trucs worden uitgehaald zodat ik ze snel kan oplossen Ik bedank je voor het luisteren. Ik hoop meer materiaal uit te brengen dit jaar op een hoger – wel tenminste op iets hoger niveau . Je kunt geen hogere waarheden aan mensen geven totdat je eerst het fundament hebt uitgelegd en als je het dan hoort wordt het perfect begrepen.

Hopelijk gaat het met iedereen goed en van Hamish en mijzelf is het goedenacht en moge je god of je goden met je zijn

 

Aan de donkere rivieren

door Leonard Cohen

 

Aan de donkere rivieren

Zwierf ik.

Ik leefde mijn leven

In Babylon

 

En ik vergat

Mijn heilige lied:

Ik had geen kracht

In Babylon

 

Aan de donkere rivieren

Zwierf ik.

Ik leefde mijn leven

In Babylon

Aan de donkere rivieren

Waar ik niet kon zien

Wie er op me wachtte

Wie erop me jaagde

Een hij sneed in mijn lip

En hij sneed in mijn hart

Daarom kon ik niet drinken

uit de donkere rivieren

En hij bedekte me,

En ik keek binnenin

Mijn losbandig hart

En mijn trouwring

 

Ik wist niet

En ik kon niet zien

Wie daar wachtte

Wie op me jaagde

Aan de donkere rivieren

Raakte ik in paniek

Ik behoorde eindelijk

Aan Babylon

toen velde hij mijn hart

Met een dodelijke kracht

En hij zei: dit hart

is niet van jou

 

En hij gaf de wind

Mijn trouwring

En hij draaide om ons heen

Met alles

aan de donkere rivieren

In een gewonde dageraad

Leef ik mijn leven

In Babylon

Toch neem ik mijn lied

Van een verschrompelde tak

Beiden lied en boom

Zij zingen voor hem

Laat de waarheid ongezegd zijn

En de zegen verloren

als ik vergeet

mijn Babylon

Ik wist niet
En ik kon niet zien

Wie er op me wachtte

Wie erop me jaagde

Aan de donkere rivieren

Waar alles doorgaat

Aan donkere rivieren

In Babylon

 

By the Rivers Dark

By Leonard Gohen

 

By the rivers dark
I wandered on.
I lived my life
in Babylon.

 

And I did forget
My holy song:
And I had

no strength

 

By the rivers dark
I wandered on.
I lived my life
in Babylon.

 

By the rivers dark
Where I could not see
Who was waiting there
Who was hunting me.

And he cut my lip
And he cut my heart.
So I could not drink

From the rivers dark.

 

And he covered me,
And I saw within,
My lawless heart
And my wedding ring,

I did not know
And I could not see
Who was waiting there,
Who was hunting me.

By the rivers dark
I panicked on.
I belonged at last
to Babylon.

 

Then he struck my heart
With a deadly force,
And he said, ‘This heart:
It is not yours.’

And he gave the wind
My wedding ring;
And he circled us
With everything.

By the rivers dark,
In a wounded dawn,
I live my life
in Babylon.

 

Though I take my song
From a withered limb,
Both song and tree,
They sing for him.

Be the truth unsaid
And the blessing gone,
If I forget
My Babylon.

I did not know
And I could not see
Who was waiting there,
Who was hunting me.

 

By the rivers dark,
Where it all goes on;
By the rivers dark
In Babylon.