ALAN WATT    BLURB (i.e. educatief gesprek):

 

 Mama, laat je zonen niet opgroeien als jongens die een eed moeten afleggen

 

Conditionerings-technieken van militaire banden ontmaskert”

 

6 juli, 2007

 

Dialoog Copyright Alan Watt – 6 juli, 2007 (uitgezonderd muziek en literaire citaten)

 

WWW.CUTTINGTHROUGHTHEMATRIX.COM

 

www.alanwattsentientsentinel.eu

 

Hallo mensen. Ik ben Alan Watt en dit is www.cuttingthroughthematrix.com  Je vindt me ook op www.alanwattsentientsentinel.eu  op 6 juli, 2007.

 

Als je door de geschiedenis gaat van alle evenementen die hebben geleid tot waar we nu zijn, zul je zien dat er enorme planning is gegaan, in de creatie van dit bepaalde tijdperk waarin we leven – een tijd van verandering. Een tijd van verandering die de wereld uiteindelijk zal doen schudden,.

 

Toen in de 1950’s en ‘60’s, en door de ‘70’s heen, en ik heb ook nog oudere boeken – veel van de goedgekeurde auteurs (daarom noemen ze hen auteurs [authors]) van de grote denktanks; de grote foundations die allemaal met elkaar verbonden zijn – zie je dat ze teruggaan naar dezelfde sluitsteen en de piramides. Ze hebben veel boeken over hun agenda en de creatie van een nieuwe samenleving, uitgegeven. Ze deden dat al voor de tweede wereldoorlog, met de Royal Institute of International Affairs. Na de tweede wereldoorlog, voerden ze het proces op omdat ze dachten dat ze een samenleving zelfs verder kunnen versnellen, de gedachte dat ‘iedereen zo ziek is van de oorlog,’ wat waar genoeg was, dat we allemaal naar zouden capituleren voor een wereldregering – iets wat ze graag ‘governance’ (‘bestuur’) in hun publicaties noemen.

 

Ze schreven over de creatie van een wereld van een nieuwe super-stam. Ze brachten top filosofen naar alle bijeenkomsten van hun denktanks. Ze brachten etnologen, zoologen en iedere andere ‘logen’ die je kunt voorstellen, om hen geschiedenis en raad te geven over hoe deze wereld van een super-stam kunnen creëren. Sinds dit bepaalde systeem goedgekeurd is door de top, zoals de oude elite, was het vrij natuurlijk dat ze naar de controle factoren van de samenleving keken, waarvan ze zeker wilden zijn dat ze altijd voor hen zouden werken, als we door de veranderingen gaan naar deze creatie van een wereld super-stam.

 

Ze zijn zich goed bewust van culturele botsingen. Ze waren zich goed bewust van de problemen die massale migraties konden veroorzaken met bestaande bevolkingen van verschillende culturen. Hoewel, ze dachten dat het ‘t allemaal waard was. Het móest gedaan worden; dus werd het gedaan. Ze versnelden het proces, ze zeiden, vanuit ‘de natuur’, een term door occulte genootschappen in de aller-oudste tijden gebruikt. Met andere woorden, ze probeerden te voorspellen waar de natuur de samenleving over miljoenen jaren zou heenvoeren en versnelden gewoon het proces. Het verschil is dat ze dachten dat ze de conflicten konden beheersen die zouden ontstaan en die oplossen. Verschillende methoden voor het oplossen van conflicten werden heftig besproken; en natuurlijk terrorisme (de oudste list uit het boek) werd gedacht zeer bruikbaar te zijn, want ze wisten uit ervaring, uit vorige rijken; als er niemand over is om tegen te vechten, zoeken ze vijanden binnenin. Ze creëren iets wat ‘terrorisme’ wordt genoemd. Over het algemeen, funderen ze de terroristen – die soms sullen waren, dan weer zijn ze psychopaten die voor hen werken en weten dat ze niet gesnapt worden, maar zo lang als een of andere vijand de schuld krijgt of een of ander individu de schuld krijgt, dan beantwoordt het z’n doel van het creëren van angst onder de samenleving. De samenleving kijkt dan naar de overheid om hen te helpen en te redden, en hun overheden zijn veel te blij dat in te willigen Het is allemaal besproken.

 

Ze spraken ook over de controlefactoren van militairen en politie over de samenleving, omdat in zo’n fase moet je een politiemacht heel goed betalen – een enorme politiemacht. Geef ze een militair soort training en je hebt dan ook daadwerkelijk een militair. Binnen de super-stam, waar ze over spraken (de wereldsuperstam), zouden ze door culturele indoctrinatie, door gestandaardiseerde indoctrinatie op school (ik heb het hier over een wereldwijde), types eruit pikken die ze wilden hebben voor het creëren van een nieuwe super-stam van militairen -- de nieuwe broederschap. Het is allemaal op tribale instincten gebaseerd, als je de tribale instincten begrijpt en hoe mensen zich verbinden in tijden van conflicten; en het is zo, dat als het eenmaal gaande is en loopt en ze zijn een paar keer met bloed bedekt, wordt de band onvoorstelbaar sterk en ze zien zichzelf bijna als een andere soorten, dan de algemene bevolking.

 

Na de Middeleeuwen, of ten minste na de oorlogen van de Tempelieren en de verscheidene escapades naar het Midden Oosten, (die eigenlijk nooit beëindigd zijn, nietwaar?) met de Kruistochten. Ze waren ronddolende bendes van handelaren en legers, terwijl ze hu weg naar het Midden Oosten vervolgden. Ze gingen rovend, plunderend en verkrachtend door Europa. Veel van deze top leiders werden de ridders van die tijd en werden ten slotte lords vanwege de buit die ze gestolen hadden.

 

De reden waarom dit op deze wijze werkte, zoals ik zeg, is omdat de mannen met elkaar verbonden waren. Ze hadden het contact verloren met de natuurlijke sociale interactie tussen de bevolking, die zichzelf als een apart broederschap zagen, en deze techniek is eigenlijk in het leger gebruikt, in vredestijd en in tijden van oorlog. Het eerste wat een rekruut verteld wordt is ‘dat ze nu bijzonder zijn’, speciaal. Ze zijn geen lid meer van het publiek. Ze zijn privates (soldaten); en hun nieuwe familie is toevallig degene rond hen. Families kunnen zich alleen met elkaar verbinden als ze elkaar in tijden van crisis helpen; en in het leger, is de persoon naast jou en achter jou en voor jou op de eerste plaats tot op zekere hoogte, verantwoordelijk voor jou leven, en jij voor dat van hen. Zo werkt de techniek. Het is heel eenvoudig. Goed begrepen en dat was al  ten minste duizenden jaren zo.

 

Daarom spraken ze over de creatie van dit superleger binnen de super-stam, die de samenleving controleert als we door de enorme veranderingen gaan. Zelfs meer recentel studies van dictatorschap hebben laten zien dat de dictators zelf deze wetenschap begrepen, omdat in het algemeen, voordat een dictatorschap begint, neemt een revolutie het over en wint; en het domineert. Er is een periode van introductie die onder de jeugd rond gaat. Als tijden hard zijn, is het de beste tijd om de jeugd voor een leger of een politiemacht te rekruteren. De meeste jongeren die ze rekruteren konden het niet echt boven de gemiddelde persoon in de lagere klasse maken; en ja, er zijn klasse. Laten we ons hier niet voor de gek houden. Daarom, als hun een kans gegeven wordt om speciaal te zijn en om zekere macht over anderen te krijgen, een persoon die zich over het algemeen hulpeloos vindt kan een probleem worden voor de samenleving -- wanneer hen macht en autoriteit gegeven worden. Over het algemeen doen ze, wát hen ook verteld wordt met de bevolking te doen, waar ze leiding over hebben, zonder te kijken welke sociale normen er in de samenleving heersen die zij domineren en leiden.

 

Dictators weten dat ze eerst de indoctrinaties op school moeten hebben opgezet moeten. We zagen dit met de Communistische Jongeren Partij, en deze speciale partijen zouden hun ouders aangeven. In feite zouden ze hun ouders waarschijnlijk doden, veel van hen, als het hun verteld zou worden. Compleet andere vorm van indoctrinatie dan de ouders hadden, en deze wetenschappen worden heel goed begrepen.

 

Hetzelfde gebeurde voor de tweede wereldoorlog toen de Nazi Partij de Hitler jeugd creëerde. Het was eigenlijk gemodelleerd naar de Communistische Jongeren Partij, en het was ook gemodelleerd, tot op zekere hoogte, naar de padvinderij. Er was een tijd aan het begin van de 1900’s, eerst vanuit Londen, deze beweging kreeg heel jonge mensen van scholen, rond de leeftijd van 12 jaar of zelfs jonger, en gaf hen een uniform voor datgene was eraan zat te komen – om hen gewend te laten raken aan het dragen van uniformen en geüniformeerd zijn. Als je een uniform draagt, verlies je je persoonlijke identiteit. Je wordt een massagroep denkend persoon, een goedgekeurde menigte. Een gedisciplineerde menigte, feitelijk, dat doet wat hen door een leider verteld wordt. Dit zijn allemaal wetenschappen, perfect begrepen.

 

Ik sprak eens met een man die bij de Hitler jeugd had gezeten, en hij kwam oorspronkelijk uit Polen, en hij zei iets heel natuurlijks en waars. Hij zei dat hij in armoede was opgegroeid. Mensen vergeten zo gemakkelijk omdat het hen wordt verteld, zeker de jongeren, dat de Grote Depressie eigenlijk niet eindigde totdat de tweede wereldoorlog over heel Europa begon en tot een bepaalde hoogte in delen van de VS en Canada. Deze bepaalde jongen was opgegroeid in een tamelijke doorsnee familie aan de bodem, en hem werd zijn eerste paar nieuwe, geen tweede hands (niet gebruikte) kleren gegeven of zoals ze vandaag zeggen ‘voorheen gedragen’ (zoals bij auto’s), ‘voorheen gedragen kleding’. Daarom had hij een enorme bewondering voor deze mensen die zich zorgen om hem maakten; omdat in een samenleving waar iedereen zijn leven bijelkaar moet grabbelen, en ruzies die tussen families uitbreken over geld en de rest, en in een georganiseerde organisatie kwam, zoals alle tirannen weten. Een gedisciplineerde organisatie, die hen ook op een individueel niveau, tijd geeft en hen een vorm van respect geeft, dan zijn ze verkocht. Ze zijn gekocht en verkocht. Als dit eens in de vijf tot tien jaar gebeurt, dan heb je een echte harde kern van een geïndoctrineerde groep die militair wordt. Een groep waar je feitelijk niet mee kunt redeneren vanwege hun indoctrinatie en hun volledige loyaliteit aan het uniform dat ze dragen. Deze techniek wordt weer gebruikt.

 

Twintig jaar geleden wist ik, toen de jeugd de videospellen werden opgedrongen, opzettelijk ontworpen om verslavend (wat ze zijn) te werken, maar belangrijker, wetende dat ze ontworpen waren op de eerste plaats voor militaire doeleinden om rekruten voor hun natuurlijke instinct om niet te doden, gevoelloos te maken, het was er om hun te veranderen om automatisch te doden. Daarvoor werden videospellen op de eerste plaats ontworpen; voor het leger.

 

Twintig jaar geleden wist ik dat er een generatie zou opgroeien en als ze tegen de twintig zouden lopen, zouden er enorme problemen ontstaan, omdat dan er iets moest gebeuren. Het was een opzettelijke oefening, vanuit de top gepusht, omdat geloof me maar, als de top geen geplande generatie zou willen en gepland om op te groeien en gevoelloos worden voor moord, dan zou dat niet gebeuren. Als ze het voor een vreemde reden zouden willen terugdraaien naar de Victoriaanse standaarden, zouden ze dat zo doen. Dat geldt voor alles in hun cultuur, een cultuur waar mensen verslaafd zijn aan spellen. De verschrikkelijke hoeveelheid tijd en uren van hun leven die ze aan spelen spenderen, en de hele tijd worden ze geconditioneerd. Er is hun de slechtste muziek gegeven, om hen langzaamaan te ontaarden om bijna een wilde samenleving te geven. Dit was allemaal opzettelijk, omdat al deze dingen deel van het creëren van een cultuur is en controle, de elite weet dat. Ze hebben deskundigen werken die dit alles bestuderen, en dat hebben ze honderden, zo niet duizenden jaren. Ze staan niet toe dat iets gebeurt dat hen mogelijk de controle op de samenleving doet verliezen.

 

Met de Hitler Jeugd en de Communistische Jeugd, die jeugd die na deze speciale revolutie opgroeide – of het nu een van Hitler was, een Nazi revolutie of de communistische – kende men geen manier van leven die daaraan voorafging. Dit was hún tijd. Ieder kind dat geboren is denkt over zijn bestaan na als zijnde het zíjn tijd; dus hadden ze geen idee over hoe de dingen waren. Ze hadden er geen idee van dat pas een paar jaar daarvoor, dat mensen beweerden dat ze rechten hadden. Ze hadden er geen idee van dat de gemiddelde burger rechten had, en niet alleen dát – vanwege hun indoctrinatie, gaven ze er niet om. Macht wordt recht. Er werden hun een paar regels gegeven om mee om te gaan. Ze gaven hen een cultuur, de militaire superstam, en het gebeurde zó goed, het is allemaal door deskundigen ontworpen. De gerekruteerde begrijpt echt niet wat met hen gebeurt, maar ze voelen er zich goed onder, omdat het ontworpen is het individu zich verschrikkelijk goed te laten voelen over zichzelf.

 

De doorsnee rekruut die rond 2010 in het leger gaat, op z’n 18de, was 9 jaar toen de tweeling torens van het Trade Center, vielen. Hij of zij is opgegroeid met videospellen in een cultuur waar het bindingsproces helemaal vernietigd is, en toch, iedereen snakt naar verbinding. Daarom zal het leger hen die band geven – weer iets wat alle tirannen altijd geweten hebben. Kinderen snakken naar een vorm van leiderschap, een doel en het wordt hen gegeven door diegene die de wetenschap begrijpt. Deze rekruten zullen nooit een tijd kennen – en ze zullen zeker geen tijd herinneren – vóór dat terrorisme de norm was en politieonderzoeken een norm was, of dat er iets was (ook al was het een zwendel) dat democratie werd genoemd, of iets dergelijks. Het doet er niet toe hoe het heet. Ze zullen het niet weten en ze zullen het ook niet onderwezen krijgen. Hun tijd zal dan zijn – dat is er nu. Hun meerderen zullen hen hun regels geven, en ze zullen niet in staat zijn om voorgaande tijden en vorige regels te begrijpen; het is voor hen allemaal heel oud en uit de oudheid.

 

Het is heel vaak gezegd, “Je kunt de goden van een mens afnemen, maar de natuur zal overwinnen door nieuwe te vinden.” In massale Staten, kan de leider er niets aan doen dan door de mensen te worden vergoddelijkt. In een wereld massa Staat, zal dit ook gebeuren, omdat enorme conflicten en crisissen (op een voortdurende basis) versneld moeten worden totdat het een dagelijkse gebeurtenis is, totdat de mensen neurotisch zullen zijn en in angst voor hun redder die gaat komen, leven. Dat is een deel van de reden, dat tussen de eeuw- of systeemverandering (of de upgrade, zou je kunnen zeggen) we allerlei soorten religies hebben die op de voorgrond treden, met een belofte van zaligheid en de redding voor het ergste dat gaat komen. Dit gebeurt altijd weer, de hele geschiedenis door, in alle culturen, omdat als de menselijke reden het einde van zijn zoektocht bereikt, kan het niet verder zoeken naar antwoorden, het valt terug op het onbewuste deel van de hersens. Onbewust betekent niet dood voor de wereld. Het betekent de grote zee waar alle gedachten, alle kennis verblijft; al je dromen komen daar vandaan, alle dingen die je misschien in het echte leven niet doet, zullen naar boven komen. Dat is waar het zich uit manifesteert.

 

De Amerikaanse Indianen met hun Ghost Dances, geloofden en hoopten met een gevoel van wanhoop dat alle dode krijgers van vorige generaties allemaal zouden terugkomen en hen helpen, zoals ‘Lord of the Rings’ in de laatste episode, waar de doden terugkomen om in de oorlog te vechten en te winnen. Er zit een Vrijmetselaars bedoeling in voor de hoge occultisten, natuurlijk zijn de doden de meerderheid van het publiek. Ze gebruiken de gewone mensen om hun oorlogen te vechten en ze classificeren hen als de doden.

 

Alle grote dictators, in dit specifieke stadium, hebben plaatjes en foto’s gebruikt of bustes of beelden van hun grote leiders, die overal op straten en stadjes en steden geplaatst worden, om de mensen eraan te herinneren dat de nieuwe surrogaat god, hen in de gaten houdt. Hij zal zelfs hun gedachten kennen. In veel landen met een dictatuur, zetten ze zelfs foto’s bij de deuringang van hotels en bij je appartementencomplex. Je moet ze overal waar je naar toe gaat zien. De beelden van Big Brother en ook de grote foto’s in de straten en hoge gebouwen. Vandaag is het dezelfde techniek, zie je, om je vreselijk klein te laten voelen, geobserveerd door je superieuren die misschien zelfs je eigen gedachten kennen. Dat is waar ze naar streven, je dát te laten geloven.

 

Je verandert een formule niet als je weet dat het werkt. Daarom zullen ze altijd dezelfde formules gebruiken; omdat de Staat en de Wereldstaat geen totale macht kan hebben tot het ieder individu van elkaar heeft geïsoleerd. Dat is het punt van een massastaat in een totalitaire structuur. Ze willen een systeem waar de werkgevers van de overheid rechtstreeks met je in contact kunnen komen en er niemand in hun weg staat. Het isoleren van het individu is voor dit doel noodzakelijk. Daarom worden de kinderen op school getraind om samen met de groep te zijn. Wat de groep ook doet het is vanuit de top goedgekeurd. Wat hun politieke correctheid ook is, op het moment, is door de top goedgekeurd; en iedereen in de groep kan het beter eens zijn, of je wordt door de rest afgezonderd en vermeden. Je bent een randfiguur. Je wijkt van de rest af, zie je. We hebben dit stadium jaren geleden al gezien, toen ze begonnen te spreken over terroristen als ‘eenlingen’, en hemeltjelief ze kunnen misschien nadenken, zoals in ‘unieke denkers’(unique thinkers); en dat kunnen we niet gebruiken, nietwaar?

 

De oude religies dienden de machtsstructuur van een elite heel, heel goed, duizenden jaren door in het feodale systeem. Het feodale systeem is er werkelijk altijd geweest; en het deed er niet toe of de Staat of de kerk je op de brandstapel gooide, er was altijd een priester om je bij je vertrek te troosten, ook al keurden de priesters het goed – weer dubbeldenken.

 

We zagen hetzelfde in het Sovjet system, en het gebeurde ook in het communistische system van China, dat er nog steeds is. Beiden zijn door dezelfde machten van Londen en de VS, opgezet. New York en Washington, waar ze in wat leiders waren geweest zouden vastnemen, zouden uit de gratie vallen en hen voor het gerecht slepen; showprocessen voor het publiek. Altijd showprocessen en deze mensen zouden alles bekennen. Precies op dezelfde manier zoals George Orwell het in zijn boek ‘1984’ heeft beschreven. Ze zouden het idiootste ding openbaar bekennen; en de hun belangrijkste onderpand was hoe afwijkend ze waren. Afwijkend van de andere kant, zie je, het betekent dat ze zijn geen deel zijn van de norm van het groepsdenken. Dat komt er ook allemaal aan, en daarom, degene die nog steeds kunnen herinneren een paar jaar geleden waar er op z’n minst een schijn was – tenminste het ritueel, van rechten. We moesten door rituelen van wetten enz. om op z’n minst, je rechten te behouden, om te kijken of je ze zelfs nog had, maar ze moesten door de formules gaan, om het publiek een plezier te doen.

 

Je zult zien dat de meeste mensen die fase zijn vergeten. Ze herinneren zich helemaal niet veel. Daarom hebben mensen die het wel herinneren het moeilijk met het communiceren met diegene die niet kunnen herinneren. Het is geen verschil met een computer programma dat we constant upgraden, Het verandert het programma. Het gooit het oude weg en brengt het nieuwe; en mensen zijn vandaag overladen met alleen maar informatie. Stromen informatie van de listen van degene die gekozen zijn (elect; electriciteit), radio in de ochtend, communicaties gedurende de dag, televisie en Internet ’s nachts. Informatie, informatie, informatie, maar op de eerste plaats komen de belangrijkste zaken op wat wij het ‘nieuws’/journaal’, noemen. Als het niet op het journaal is – en je vertelt hen iets dat vanzelfsprekend is, zelfs al ligt het voor hun ogen – kan het niet waar zijn, omdat het journaal hen dat verteld zou hebben. Het journaal redeneert nu echt voor hen, zoals Brzezinsky zei dat het zou gebeuren.

 

Religie met al haar controlefactoren, zo goed begrepen en zo hevig gebruikt door degene die het begrijpen, heeft ook een negatieve kant voor de controleurs (controllers), waarvan ze zich altijd bewust zijn geweest, natuurlijk en dat is: als je een religie aan de mensen gaf met regels van een godheid, een , een super wereldse godheid, dan moesten de mensen beslissen of ze de regels van de Staat of de regels van hun god volgen. En dat kan conflicten en problemen veroorzaken. Daarom, als je naar een wetenschappelijke Wereldstaat gaat, waar de wetenschap de godheid wordt en de wetenschappers de nieuwe priesters, de angst voor God wordt verplaatst naar de angst en terreur van de Staat.

 

Toen Aldous Huxley zijn redevoering op de Berkeley Universiteit gaf in de 1960’s, over het wetenschappelijke dictatorschap, toen hij noemde dat hij ‘geen reden zag waarom een wetenschappelijk geleid dictatorschap niet altijd kon voortduren’, was hij goed geïnformeerd. Hij begreep de wetenschappen die in het creëren van een cultuur zitten, de voorbereidende stadia om dit te laten gebeuren. Hij wist dat omdat hij erbij betrokken was. Hij was een van de vele professoren en deskundigen die hierbij betrokken waren. Hij had toegang tot alle studies en archieven van vorige tijden; de formules, de psychologie daarvan, de sociologie van dat alles. Hij wist dat met de voorbereidingen die al in zijn tijd onderweg waren, toen ze de samenleving van de oude cultuur afbraken voor de hippiebeweging – de rock en roll, de drugs, de ‘vrije liefde’, zoals het verzonnen werd. De term werd door H.G. Wells verzonnen in een van zijn eerste boeken in de late 1800’s, toen hij voor dezelfde instituten werkte. Huxley wist dat dit doorgetrokken kon worden, omdat je de oude moet afbreken om de nieuwe te grijpen. Diegene zullen het meer accepteren en hun kinderen kunnen nog meer accepteren, zeker in een samenleving waarvan ze wisten dat ze de eenheid van de familie afbraken. Als er geen familie-eenheid is, dan ben je geïsoleerd en de Staat wordt machtiger.

 

De meeste mensen gaan door hun leven, terwijl hun gedachten werkelijk niet van henzelf zijn. Ze kunnen eigen reacties hebben op omstandigheden in hun leven, maar hun innerlijke geloof en begrip zijn niet van henzelf. Ze zijn in hen geprojecteerd en gemarketierd, hun hele leven en ze weten dat niet. Net zoals ze de moraalspelen gebruikten in de Middeleeuwen, waar reizende groepen van provincie naar provincie trokken met een handvest van de koning (ze hadden een vergunning, met andere woorden), ze konden niet naar voren komen met nieuwe spelen buiten die van de bijbel. De koning natuurlijk, wilde gewoon dat de mensen de wetten begrepen, zie je, van de voormannen – deze god die de koning echt zou redden en zijn macht op aarde zou  laten behouden. Moraalspelen werden eeuwenlang, eentonig opgevoerd.

 

Mensen doen na wat ze zien. De jongeren doen dat zeker – kijk naar iedere jongere en alle kinderen van 2 of 3 jaar en er komt wat muziek, zul je ze zien dansen als de televisie aan staat, als ze op televisie dansen. Ze proberen welk soort dans ze ook zien, hoe gek ook, na te doen. Ze proberen het en doen het. Ze groeien op met het nadoen en kopiëren en aanpassen, ze beslissen nooit echt, omdat ze een beperkte kwantiteit hebben om over te beslissen. Het komt niet in hen op dat dát het doel is van de cultuur waarin ze leven – hen te begrenzen in keuzes over alles, zelfs als ze denken dat ze meer krijgen. Er is niets nieuws als het op de cultuurcreatie industrie aankomt. Het gaat terug naar het is zover terug, opgeslagen tot in de dagen van Plato: muziek, drama, kunst, performing art, literatuur. Al deze dingen geven je de cultuur waarin je leeft en de gedachten, welke religie er ook heerst.

 

Zover terug in de 1800’s , toen ze de theosofie naar buiten brachten, het was goedgekeurd om er re zijn; en Blavatsky, de toneelschrijfster werd er als speerpunt op gezet. Ze wisten dat het 100 jaar zou duren voordat het op gang zou komen. Het was het begin, zie je, van een nieuwe religie, want ze geven je altijd een nieuwe religie voor een nieuw millennium. Theosofie was bedoeld om uiteindelijk,, zei ze zelf, ‘de religie van het westen met het oosten te mengen en uiteindelijk het  geestelijke met wetenschap te kruisen.’ Wetenschap was daar een groot deel van. Wetenschap zou uiteindelijk, en ze wisten dat toen – deze mensen leven niet in hoop. Ze weten dingen omdat ze veel uitvindingen hebben, ver vooruit voordat het publiek het ooit, in de tijd, verteld wordt. Zo behoudt je waarlijk de macht.

 

Hoewel, zij wist dat wetenschap tot op zekere hoogte, de rol van religie zou overnemen. Daarom kunnen de wetenschappen vandaag vrijwel alles recreëren of alles simuleren dat gebruikelijk in de religie of bij religieuze ervaringen genoemd wordt, of zelfs het effect van bezetenheid of klopgeesten. Daarom zeg ik, zelfs al ervaar je ze, je moet uitzoeken: is dit een kleine test die met je gedaan wordt. Want, kijk uit, de machtshebbers hebben toegegeven dat ze individuen in alle samenlevingen als proefkonijnen hebben gebruikt, zonder dat ze het wisten, om veel van deze uitrustingen te testen gedurende veel jaren. Ze kunnen letterlijk een gedachte recht in je hoofd sturen, of misschien een visioen. Ze kunnen ook de stemming van ieder individu veranderen of hele naties van individuen, door bijkomende signalen langs een dragend signaal te zetten, zoals HAARP, en de frequentie een beetje hoger of lager te veranderen, om je blij of depressief te maken of zelfs verdoofd of moe. Krachten uit de hemel, eh?

 

Teruggaand naar het originele punt dat ik aan het begin van het gesprek deed, dat met de jeugd te maken had die opgroeit zonder een onmiddellijk, voorafgaande cultuur te kennen en de normen die in die tijd bestonden. Ze nemen alles als normaal aan, werkelijk vanaf de geboorte. Alles waarin ze geboren zijn is normaal. Het móet normaal zijn, het is hier; en ze doen allemaal hetzelfde, dus moet het normaal zijn en zo simpel is het. Ze hebben geen herinnering aan iets anders, zeker als hun scholing opzettelijk alle relevante informatie die met conflicten en mensenrechten te maken hebben, weg gelaten zijn, of iets dergelijks uit de geschiedenisboeken. John Dewey zei dat lang, lang geleden, dat ze dat zouden doen. Dat was hun doel. Daarom heb je een naïeve bevolking die opgroeit en denkt dat het altijd zo een beetje moet zijn geweest. Dat is ongeveer zover als de gemiddelde jongere kan denken.

 

Toen Rumsfeld gevraagd werd en andere van de kliek aan de top (de voormannen die we zien) die ook gevraagd werden, zeiden hetzelfde, dat dit een oorlog van 100 jaar zou kunnen zijn. 100 Jaar oorlog – waar hebben we dat eerder gehoord? Het roept associaties op met iets dat eerder gebeurd is, nietwaar? 100 Jaar oorlog verandert de samenleving onmetelijk, zo verschrikkelijk, het draaide helemaal om. Je hebt deze militaire klasse, dit feodale systeem dat op het einde naar buiten komt, met plundering en zijn buit en zijn onderworpen bevolking. Ze weten wat ze doen, aan de top. Het doel rechtvaardigt de middelen; en veel middelen zullen gebruikt worden om dit naar voren te brengen. Dat is er het trieste deel van. Ze hebben de politici in hun handen; de wetenschap in hun handen; de technologie; al het wapentuig, inclusief de onzichtbare, en zelfs die met de geest. Geen prettig beeld.

 

Kijk niet uit, zoals de Amerikaanse Indianen deden, naar de bovennatuurlijke tussenkomst van een terugkeer van voorouders om je te helpen dit te winnen. Zoek niet naar de eenzame cowboy die de stad inrijdt en het allemaal voor je doet. Het is gewoon, zoals ik zeg, hetzelfde als in de natuur. Je kunt de goden niet eerst wegnemen zodat dat ze weer opduiken. De menselijke natuur is altijd op zoek geweest naar iemand die het voor hem doet, een Messias.

 

De massamens zal altijd in de massamens hervormen, toch gaat het in de maatschappij waarlijk om het individu. Als individuele rechten verdwijnen, zijn er helemaal geen rechten meer. Dat betekent dat je vaak niet alleen de rechten hebt, maar de noodzaak om het met anderen oneens te zijn, zonder conflict. Het is altijd, door de eeuwen heen, de bedoeling dat je moet hunkeren naar het overwinnen van de slechte tendensen in de samenleving.

 

Als we zelfs door zelfs een 50 jarige oorlog moeten gaan, de generaties die zouden opgroeien denken dat het vrij natuurlijk is om jongens in kleding van de stormtroepen te hebben (de SS) bivakmutsen en zwarte skimaskers dragend die gebruikt worden door misdadigers – nu zijn het de zogenaamde goede jongens die ze gebruiken, om hun gezicht voor het publiek te verbergen. Slecht is goed en goed is slecht. Alles kan helemaal omgedraaid worden en de meeste mensen zullen het zonder het op te merken, aannemen. Is dat niet verbazend?

 

Het was gebruikelijk een misdadiger een ‘hood’ (kap) te noemen omdat ze een kap of een masker droegen. Nu zijn onze redders gekleed in de zwart gekleurde kledij van de beul en gaan ons redden. Dat is een heel veeg teken; en omdat ze met deze videospellen zijn opgegroeid – kijk naar de karakters in de videospellen. Wat is een videospel? Wat is het?

 

Net als de oude codering van de Vikings, die de ‘zes koningen’ waren; VI, (6) VI-king, in Romeinse cijfers, legden hun rijk voor de toekomst uit. VI: vi-deo (deo=god), de zesde god. Het is altijd hetzelfde. Het is verborgen door de eeuwen heen, maar het is een onpersoonlijke, omdat de karakters in de video zelfs niet echt zijn, toch staan de jongeren in verband met hen – deze onpersoonlijke, zielloze objecten; en ze zo willen worden. We moeten daaraan denken. Deze gefabriceerde karakters hebben geen persoonlijkheid. Het is heel gevaarlijk omdat je eindigt met een leger robotten zoals de karakters op het scherm in het spel, verstookt van alle menselijke natuurlijke invoelingsvermogens en karaktertrekken.

 

Mensen als we zijn natuurlijk, willen we alles in ons leven zien gebeuren. We willen onmiddellijke resultaten, toch moeten we begrijpen dat dit al een hele tijd gaande is. Dit hele voorbereidende stadium, was in feite al gaande voordat iemand van ons geboren was; en toch, ik geef toe en ik weet dat we bijna ‘aan het einde van de lijn’ staan, zoals ze zeggen. De tijd voor het doorgeven van informatie van generatie op generatie, is bijna voorbij, en toch is het de verandering binnen het individu dat veranderingen in andere individuen kan veroorzaken, in plaats van achterover te leunen en op iets anders te wachten die het voor jou doet. Het is als het gooien van een steen in een vijver en kijkt hoe de kringen zich verspreiden. Ieder persoon kan degene rond hem beïnvloeden, inclusief ouders hun kinderen, en ze gaan naar de universiteiten met andere ideeën, en misschien stellen ze de leraar vragen, kunnen misschien het niet eens zijn met de leraar en een paar feiten presenteren die niet verworpen kunnen worden.

 

Het is altijd met het individu zo, dat met veel kleine stenen, iedere steen veroorzaakt kringen totdat al deze kringen zich beginnen te verbinden. Zo verander je de samenleving; en ik weet dat de tijd ons tegen is, maar het kan nog steeds gedaan worden, als er genoeg zijn die deze kringen willen veroorzaken, beter dan met de menigte mee te doen om geaccepteerd te worden en een robot te zijn die robotachtige dingen zegt om een soort sociaalachtige vrede te bewaren, want we hebben niet veel tijd meer. We leven in een tijd waarin geen enkele vrede toegestaan wordt.

 

We moeten naar onze eigen natuur kijken en accepteren dat niemand in de wereld perfect is. We hebben allemaal onze streken en karaktertrekken, onze verleidingen. Als je in de samenleving om je heen kijkt, die gebroken is, proberen de mensen aan de bodem die aan de top na te doen in hun eigen persoonlijke leven, door dominantie via verscheidene technieken. Iedereen aan de bodem wordt gedomineerd door diegene die het geldsysteem leiden. Dat kan ook aan de bodem gebeuren, met wie dan ook die portemonnee vasthoudt. Het kan gedomineerd worden door boosheid, die de meeste mensen doet terug trekken, Boosheid is een vorm van het controleren van anderen, zeker de wilde uitstalling daarvan.

 

Als degene aan de top hun woestheid en kwaadheid aan het publiek vertonen, zal de hel losbreken. Hitler zelf zei dat als de Duitsers niet fit genoeg waren (in zijn Darwinistische theorie) – als ze niet fit genoeg waren om de rest van de wereld te domineren, dan waren ze niet fit om te overleven en vandaar trok hij heel Duitsland met hem naar beneden voordat hij zich zelf van het leven beroofde; en zelfs dat is bespreekbaar.

 

Het heerst ook recht naar de lagen, van de jongen aan de top of de baas naar die jongens die jou je ID kaart vragen, die je auto’s willen inspecteren of wat anders, om je te laten voelen en weten – om je te laten weten, dat je werkelijk geen rechten hebt. Jij bent niets. Je bent een belastingnummer op de lijst, subjectnummer die en die. Ze willen niet dat je hen in de ogen kijkt, omdat, wel, dat is dieren gedrag, zie je, en dat is voor hen een dreiging. Je daagt hun autoriteit uit door naar iets te kijken dat in hun ogen iets superieurs is, Dit was de norm.

 

Ik weet niet of mensen dit weten. Helemaal naar Voltaire, naar de tijd van Koning George en verder, was het verschrikkelijk onbeleefd, een taboe met consequenties als je een koning in de ogen keek. Je moet de film ‘The Madness of King George” zien, op feiten en de geschiedenis van die tijd gebaseerd; dat zie je daar.

 

Speciale eenheden zijn getraind dat, als ze gevangen worden genomen, hun ondervragers nooit in de ogen te kijken. De macht van ondervragers neemt af en ze worden beestachtig kwaad als je ze in de ogen kijkt en hun autoriteit uitdaagt door een blik; en toch, deze karakters aan de top praten over hoe geëvolueerd we zijn, terwijl ze dezelfde technieken gebruiken die duizenden jaren gebruikt zijn en dezelfde instincten en streken hebben. De burgerij ook, de burgers zullen elkaar tijdens conflicten aangeven, precies zoals ze dat met de heksenprocessen in Salem deden, waar iedereen de aandacht naar een buur afleidt, die dan weer naar een andere buurman wijst in de hoop dat de ogen van de rechter niet op hen zullen blijven rusten en naar degene kijken naar wie ze wijzen. Dit is het product van angst die begint en wordt door terreur van de inquisitie geproduceerd.

 

Als dit als norm wordt toegestaan, in dit stadium van wetenschappelijke ontwikkeling, dan is het spel voor iedereen voorbij, omdat als eenmaal een generatie klaargemaakt wordt in een wereld waar antiterrorisme en zoektochten en inquisities een norm zijn, is er niets waarmee je de werkelijkheid kunt vergelijken. Er is geen geschiedenis. Geen ervaring waarmee het verre weg te vergelijken is, in feite, en het wordt erger, de elite weet dat en alle denktanks en al hun courtisanes aan het hof weten het. Er is niets nieuws aan deze techniek, behalve de hoeveelheid wetenschap die ze nu op het publiek gebruiken, van luchtbesproeiing (in stilte, ze praten daar niet over) tot inentingen, tot het veranderen van je voedsel, tot het stoppen van fluoride in je water en de lijst gaat door en door, allemaal voor het doel om het IQ te verlagen en het individuele denkproces te vernietigen. Dat is het trieste nieuws en dat is het slechte nieuws.

 

Ik zeg niet ‘maak je daar geen zorgen om. Leun achterover en God zal je beschermen.’ Ze zeggen altijd dat God degene helpt die zichzelf helpt. Waarom zou een godheid je alle mogelijkheden geven en je dan redden omdat jij ze niet gebruikt?

 

Die dingen die de samenleving raken en de koers van de samenleving veranderd, komt van de individuele mens af. De meerderheid wordt nooit in geschiedenisboeken genoemd. Dat is een andere truck van de indoctrinatie, je altijd bepaalde mensen geven en beroemde namen totdat je ieder ander die spreekt niet opmerkt, tenzij ze ook beroemd worden. Het sterrensyndroom, en daarom geven ze je ‘sterren in de ogen’, de samenleving van de deskundige.

 

Individuen geven informatie door. Individuen veranderen de levens van diegene om hen heen. Ze blijven in de herinnering van degene die zij aanraken, daar gaat het allemaal om; en het kan beter snel gaan en de kringen in het water moeten beginnen en de eisen gesteld. Eisen dat diegene die autoriteit over de rest van het publiek willen, vanaf je lokale raad tot een schooldirectie, rechtstreeks naar de top, inclusief de Verenigde Naties dat altijd over democratie schreeuwt; en toch, de VN is niet door het publiek van welk land dan ook gekozen. We moeten eisen dat ze getest worden op hun psychopathische eigenschappen en hun wil naar macht en dominantie en corruptie.

 

We moeten ook eisen tot welke organisaties ze behoren – alle internationale organisaties. Waarom moeten ze iets lokaals leiden, nationaals of iets anders – als ze al plechtig beloofd hebben en hun trouw gegeven hebben, door eden aan het internationalisme? Niet gewoon internationalisme, maar een specifieke totalitair brandmerk daarvan. We moeten eisen en weten tot welke ‘groepen met geheimen’(zoals ze zichzelf graag noemen) zij behoren, omdat diegene die in het openbaar moeten werken, voor de mensen, kunnen niet toegestaan worden geheimen voor de mensen te hebben.

 

We moeten stoppen te pretenderen dat, omdat we zoveel plastic kredietkaarten kunnen kopen, speelgoedjes en spulletjes in een tijd van overvloed -- dat is ook met opzet  -- alles oké is. De dag zal komen dat het zal stoppen, en je kunt je kleine beloninkjes niet kopen; en dan, waar val je op terug? We moeten stoppen en de stilte doorbreken. DE STILTE MOET NU DOORBROKEN WORDEN.

 

Sorry voor de vermoeide blurb. Het is een hectische, hectische week geweest en dus, van Hamish de hond en mijzelf, welterusten en moge je god of je goden met je zijn.

 

"Code of Silence" by Bruce Springsteen

There's a code of silence that we don't dare speak
There's a wall between us and a river so deep
We keep pretending that there's nothing wrong
But there's a code of silence and it can't go on


Is the truth so elusive, so elusive that you see
that it ain't enough baby
To bridge the distance between you and me
There's a list of grievance 100 miles long
There's a code of silence and it can't go on

Well you walk with your eyes open
But your lips they remain sealed
While the vows we made are broken
Beneath the truth we fear to reveal
Now I need to know now darlin'
I need to know what's goin' on so c'mon

Well you walk with your eyes open
But your lips they remain sealed
While the vows we made are broken
Beneath the truth we fear to reveal
Now I need to know now darlin'
I need to know what's goin' on so c'mon

There's a code of silence that we don't dare speak
There's a wall between us and the river's too deep
We keep pretending that there's nothing wrong

But there's a code of silence and it can't go on

 

“De code van de stilte” door Bruce Springsteen

Er is een code van stilte dat wij niet durven te spreken

Er staat een muur tussen ons en een diepe rivier

We doen net alsof er niets fout is maar er is een code van stilte en het kan zo niet verder

 

Is de waarheid zo onvindbaar, zo onvindbaar dat je ziet

Dat het niet genoeg is babe

Om de afstand tussen jou en mij te overbruggen

Er is een lijst van grieven, 100 kilometer lang

Er is een code van stilte en het kan niet zo verder

 

Wel, je loopt met open ogen

Maar je lippen blijven verzegeld

Terwijl belofte die we maken gebroken wordt

Beneden de waarheid

we angst hebben die te onthullen

Nu moet ik weten lieveling

Ik moet weten wat er aan de hand is dus c’mon

 

Er is een code van stilte dat we niet durven te spreken

Er staat een muur tussen ons in en de rivier is te diep

We doen net alsof er niets aan de hand is

Maar er is een code van stilte en het kan zo niet verder

 

Vertaling: augustus 2007, M. Eken