ALAN  WATT  TANITO  ELOADAS

 

“AZ AMERIKAK EGYESITESE” –

ELSO NYILVANOS KIJELENTES, 2005 Marcius 23

 

2007 Augusztus 23

 

Az eloadas szerzoi jogat Alan Watt fenntartja – 2007 Augusztus 23

(kivetelek a zenei es irodalmi idezetek)

 

WWW.CUTTINGTHROUGHTHEMATRIX.COM

 

www.alanwattsentientsentinel.eu

 

 

“Es ezt meg Demokracianak hivjak” – Bruce Cockburn verse

 

Itten vonulnak, hatalommal kitomve

Uzsoras globalistak, es mogottuk a puskak

Piacra ehes haborus haszonlesok

Kiknek vilaga egy mocsar,

Kiknek homlokan a csóró áldozatok vére

 

Kik elraboljak mi jo az eletunkben,

Kik duhot nyomnak rank mint szuksegletet,

Munkatabbora teve az orszagokat,

Modern rabszolgtartok, “szabadsag hosei,”

 

Baljos, cinikus, gonosz eszkozok,

Kik az agyobol szentseget csinalnak –

Es a tirannia istenenek e felszentelese

A “fejlodo” nepek vallasos

Balvanyimadata.

 

Eszak, Del, Kelet es Nyugat

Irtsd ki a javat es vedd meg, mi megmaradt

Kolts egy kicsit hogy nyerjel egy csomot

Banjak is ok, a nep mint nyomorog.

 

Globalis Penzalap, IMF, ez a piszkos alak

Mindent felhabzsol amit csak lehet

Biztosra menve hogy mi sem maradt,

Adossaggal a markaban szorongat.

 

Nezd csak a berenc helyi csatlosokat

Kik vezetoinknek hivjak magukat

Cvikipuszit, kezrazast osztogatvan,

Biznissz haszonra, alkalomra lesve.

 

Es ezt ugy hivjak: Demokracia,

Es ezt ugy hivjak: Demokracia,

Pedig nincs ebben semmi gracia,

Pedig nincs ebben semmi gracia.

 

A gyermekek szeme aggodassal tele,

Habar probalnak boldogak maradni

Es egy nap unnepi asztalodtol felallva

Belebamulsz a fenevad torkaba

Es ezt ok ugy hivjak: Forradalom.

 

Globalis Penzalap, Vilagbank, e mocskos alak,

Mindent felhabzsol amit csak lehet

Biztosra menve hogy mi sem maradt,

Adossaggal a markaban szorongat.

 

Es ezt ugy hivjak: Demokracia,

Pedig nincs ebben semmi gracia,

Es ezt ugy hivjak: Demokracia,

Pedig mindez csak egy komedia.

 

Jonapot emberek.  Alan Watt vagyok es ez a cuttingthroughthematrix.com .   Megtalalhatnak engem az alanwattsentientsentinel.eu web lapon is.  Ma 2007 Augusztus 23-a van.

 

A legujabb zuzva csorompolo hireket, mondhatnam inkabb hogy komediat figyelve, mar ami az Amerikak egyesiteset illeti, ami Quebec-ben most folyik, amint a vezetok a harom fo orszagbol tovabbi egyezmenyeket irtak ala nyiltan, valojaban felig nyiltan.  Mert a kozonsegnek semmit sem mondanak meg nyiltan. Amit nekunk mutatnak, az a cukormaz a tortan. Nem latjuk, hogy mi van belul a tortaban.  De minket a media “etet,” hogy arrol gondolkozzunk, vagy epp ne gondolkozzunk, mi viszont azt hisszuk hogy minket nagyon jol menedzselnek a menedzserek, igy mi nem gondolkozunk sokat arrol, hogy ok mit is csinalnak.  Kapjuk toluk ezeket a homalyos kijelenteseket, amiket a 2005-ben keszult felvetelekbol adnak nekunk, met a 2005-os talalkozot mar nyiltabban kijelentettek, mint az Amerikak egybevonasat.  Maguk a politikusok – es az eljovo felvetelekrol ezt hallani fogjuk – lathatoan egy par tenyt adtak meg a kozonsegnek, amint azt mindig is csinaljak a media egyuttmukodesevel, es meg a media is elismeri, hogy az, amit a kozonseg szamara a kamerak nem mutattak, az sokkal feszultebb volt.  Kapunk olyan kijelenteseket, mint “az erossegeinkre epiteni,” ami olyan homalyos es ertelmetlen, hogy csak ugy logunk ott fent a levegoben a bizonytalansagban, mint a kotelre a szelbe kiakasztott ruha.  Hat ilyen ez. Ezeket az ostoba frazisokat adjak nekunk, amint a politikusok nem eppen furgen es ugyesen korbetancoljak a kerdeseket.  Tomor valaszokat kapunk, talan harmadrangu politikusoktol.

 

Nincs mar szukseguk elsorangu politikusokra, akiknek gyorsan jar az esze.  Mi mar annyira meg vagyunk butitva, es olyan onelegultek vagyunk.  Most, ahogyan azt prezentaltak 2005-ben Kanadaban, ez a CBC (Kanadai Hirkozlo Vallalat) hireiben kezdodott egy bejelentessel, amely a CFR (Kulugyek Tanacsa) nyilatkozata volt, azon tenyt illetoen, hogy allitolag ok alltak a torvenyek felvazolasa mogott. A Kulugyek Tanacsa nem egy valasztott testulet; ez egy nem-kormanyjellegu testuelet olyan ferfiaknak es noknek, akik az RIIA-hoz, vagyis a Kulugyek Kiralyi Intezetehez tartoznak, ami szinten nem-demokratikus szervezet, amelyet szaz-egynehany evvel ezelott allitottak fel, hogy ellensulyozzak azt, amit “demokracianak” hivtak. A vilag elitjei tudtak, hogy a parasztok kezdtek mar bekepzeltte valni, most, hogy hozza tudtak ferni egy kis muvelodeshez es egy par konyvhez. Tudtak, hogy ezek mostmar jogokat koveteltek, meg minden ilyesmi, es ott volt a Csartista [emberi jogok] Mozgalom, stb.  Ezert, mint ahogy a jo elitistak mindig is teszik, es miert is ne tennek?  Ezek mindig is uralkodtak, igy hat azt talaltak ki, hogy odaadnak nekunk egy komedia-musort, amit demokarcianak hivnak, es ahol azt jatsszak, hogy a nep megvalaszthat embereket es azt jatsszak, hogy a nep ezeket tenylegesen meg is valasztja.  A[elit utemterve az Uj Vilagrend fele] tovabbra is tortet elore, mnt a gozmozdony, mert a Kulugyek Kiralyi Intezete a sajat embereit helyezi legfelulre.  Es mindig csak ezt kell tenniuk akarmilyen embercsoportrol van szo.  Valojaban ezek szeretik a  nagy embercsoportokat.  Ilymodon egy szemely ott legfelul ezer vagy millio ember felett tud uralkodni, mert azok a milliok nem gondolkoznak a sajat fejukkel.

 

Sohasem szabad alabecsulnunk a nagy embercsoportok roppant ostobasagat. Ezt a trukkot hasznaltak ujra-meg-ujra vegesvegig az egesz tortenelmen.  A Cecil Rhodes Alapitvany egy masik resze volt a Kiralyi Intezetnek, es arra volt tervezve, hogy a vilag termeszeti eroforrasai felett uralkodjon, es kikepezzen Rhodes Tudosokat minden orszagbol, kozte az USA-bol is a globalis allampolgarsagra, hogy ezek koordinalt erofeszitest tegyenek arra, hogy a vilagot eloszor nagy kereskedelmi blokokka alakitsak, mint amilyenekrol Karl Marx beszelt. A harom kereskedelmi blokk: Europa, az Amerikak, es a Csendes-Ocean-Peremterulet; sot, meg egy Csendes-Ocean-Peremteruleti Kapcsolatok Tanacsat is felallitottak, ami szinten egy aga a Kulugyek Kiralyi Intezetenek, arra a celra, hogy a Tavolkelettel foglalkozzon. Ezek rendeztek az egesz eloadast mar reges-regota, legalabb szaz ev ota, es a nagykozonseg ezt nem is tudta.  Az emberek tobbsege ma sem tudja ezt, es sajnos, a legtobbjuk nem is torodik vele mindaddig, amig az szemelyesen nem erinti oket kedvezotlenul.

 

Majd hallani fogjuk a nyilatkozatat William Weld-nek, aki azelott Massachusetts allam kormanyzoja volt, es aki elnoke volt a Kulugyek Tanacsanak, es aminek a talakozojat a TV-ben most eloszor sugaroztak ugy, mint a sajat tanacsukat, es omellette ott ult John Manley, aki akkor a kanadai Miniszterelnok-Helyettes volt.  O epp csak otthagyta a politikat, es mot ott ul a masik szekeben, mint a Kulugyek Tanacsanak a tagja, es amikor Kanadaban van, akkor viseli a Kanadai Nemzetkozi Ugyek Intezete kalapjat. Az USA-ban ez a Kulugyek Tanacsa.  Amikor Manley Angliaba megy, akkor a Kulugyek Kiralyi Intezete kalapjat viseli.  Minden Brit Nemzetkozossegi tagorszagnak megvan a maga sajat ilyen reszlege. Ha valaki meg akarja tudni, kik ezek, akkor lepjen kapcsolatba a fiukkal ott fent, a Miniszterelnoktol lefele a Titkos Tanacs tetejeig, es akkor az ember azt talalja, hogy ezek mind be vannak zsufolva mint tagok, ebbe a nagy vilag miden reszere kiterjedo Kulugyek Tanacsaba.  Ezek mind ugyanazon az utemterven dolgoznak, ugyanazon gazdak szolgalataban, es ezek boldogan hazudnak a kozonsegnek, amikor a politikaba mennek, es atiranyitanak minket a kovetkezo fazisba, es aztan megint a kovetkezo fazisba, es aztan a politikabol visszamennek a Kulugyek Kiralyi Intezetebe, agy akarmi masnak hivjak is azt, mert a kalapok lenyegeben mind ugyanazok. Ez ugyanaz a szervezet.

 

Hall az ember a politikusoktol kifejezeseket, amik, mint mondom, olyan homalyosak a szuverenitast illetoen.  Mi mind meg akarjuk orizni a szuverenitasunkat.  Mindezt hallottuk mar, amikor az ment az Egyesult Europa dolog, es a fickok akik egyre csak irogattak ala az egyezmenyeket, es tagadtak a kozonsegnek, hogy azok teljes integraciot jelentettek.  Nem problema ezeknek a hazudozas, mert ezek ezt “nemes hazugsagnak” hivjak.  Mert [oszerintuk] mi tul nehez es buta felfogasuak vagyunk, hogy lassuk, hogy mi a mi sajat erdekunk.  Ezt mondjak ezek egymas kozott.  Ugy kezelnek miket, mint a kisgyerekeket.  Ilyenek meg a riporterek kommentarjai is, amit a kozonsegnek adnak, amikor ertelmezik azt amit a politikusok allitolag mondtak. Megfigyelhetjuk ezt minden alkalommal, amikor egy politikus beszel.  Halljuk oket, amint ujra-ertelmezik azt, amit ok allitolag mondtak.  Eszrevehetjuk ezt minden alkalommal, niutan egy politikus beszelt. Hallhatjuk oket, amint ujra-ertelmezik azt, amit mi epp hallottunk.  Ugy beszelnek, mintha gyekereket oktatnanak, es lenyegeben mi gyerekek vagyunk, mert a nagykozonseg nem figyel ertelmesen semmire sem, mert annyira el vannak butitva es telitomve cuccal a szorakoztatasbol es a media zajabol, es az éteri hangokbol, amik a radion es a tv-n keresztul jonnek. Az emerek legtobbje nem tud kulonbseget tenni a valosag es a fikcio kozott, es a donto tobbseg soha nem kepes es nem is lesz kepes elhinni, hogy micsoda egy hihetetlen utemterv halad gőzerővel  előre.

 

Es most nemcsak az Amerikak egyesiteserol beszelek.  Ha valaki figyel ezekre a felvetelekre, akkor hallhatja ezeket a fickokat, amint tenyleg azt mondjak, hogy az egesz Amerikat egybevonjak.  Csak figyelmesen kell hallgatni, mit mondanak.

 

Az elso beszelo William Weld, aki a volt Massachusetts-i kormanyzo. Itt most egy masik kalapot visel, ez a kalap most a Kulugyek Tanacsa kalapja, amikor kozlemenyt adnak ki.  Az elso nyilvanos kozlemenyt, amit valaha is lattam oket, mint egy testuletet , kiadni; epp mielott atmennek a Waco-i Konferenciara, es ezek a fickok elsokent mondtak ki, hogy az Amerikak alapveto integraciojanak az otleterol van szo.

 

Itt kezdodik a bejatszas:

 

Neil MacDonald:  Ezek elismerik, hogy ok tavolesnek a hatalomtol, es hogy az o tervuk minden esemenykor az, hogy a politikai realitast lehetoleg figyelmen kivul hagyjak.

 

William Weld:  A mi onmagunkrol kialakitott kepunk az, hogy mi igazmondok vagyunk.  A fo az igazsag kimondasa a politika-csinaloknak, es nem mindig  vacakolunk azzal, hogy figyelembe vegyuk a potencialis politikai árát vagy nehézségeit a dolognak.

 

Neil MacDonald:  De ez egy nagy, hatalmas, radikalis terv, es ez kezd nemi figyelmet nyerni, legalabbis Kanadaban.  A gondolkodok csoportja egy olyan Amerikat javasol, amelyben korlatlan, finoman kidolgozott mozgasi szabadsag van a hatarokon keresztul az Amerika lakoi szamara.  Integralt kereskedelmi politika, ugy mint az Europai Unioban, es harmonizalva lesznek a vizumok es bizonyos bevandorlasi szabalyozok. Egybeolvasztott rendorseg, a felderites es a kulfoldi latogatokrol valo informaciok teljes megosztasa.  A  NORAD-ot kibovitenenk a raketa es legvedelmen felul a tengeri felugyeletre es kozos energetikai startegiara; ha a tobbi javaslatok nem is, de ez a terv garantaltan felduhiti majd a kanadai es mexikoi nacionalistakat.  A harom orszag csatlakozna egy kozos felugyeleteben az asvanyi tuzeloanyag-tartalekoknak. Es ezen felul, John Manley hozzatette meg a munkaero teljes mozgasszabadsagat.

 

John Manley:  Miert is ne akarnank mi Kanadaba behivni a legjobbakat  es legokosabbakat, hogy azok idejojjenek es dolgozzanak a mi orszagunkban, es igy hozzajaruljanak?

 

Neil MacDonald:  A Bizottsag elismeri, hogy a kozvelemeny Kanadaban es Mexikoban nem szivelyes a Bush adminisztracioval szemben.

 

John Manley:  Fontos hogy tudataban legyunk, hogy mi felismerjuk hogy mi a helyunk a vilagban es hogy mi az erdekunk es hogy tovabb kell folytatnunk azt, amit ugy hivunk, hogy erett fejjel valo gyakorlasa a szuverenitasnak.

 

Neil MacDonald:  “Amikor a kamera nem mutatta, a Bizottsag egy elesebb logikat hasznalt.  Ha valaha is tortenne egy masik katasztrofalis tamadas itt, es ha valami okbol a kanadai vagy mexikoi biztonsag felugyeletet hibaztatnak, akkor a hatart hirtelen lezarhatnak, es a gazdasagi kar felmerhetetlen volna.  Egy ilyenfajta szenarioval, mondja a Bizottsag, jobb ha mindenki mar eleve agyba megy egymassal. Neil MacDonald, CBC News, Washington.”

 

Alan:  William Weld mellett kozvetlenul ott volt John Manley, aki Kanadanak a Miniszterelnok-Helyettese volt es epp csak otthagyta a politikat, hogy feltegye a kalapjat ugyanennek a Kulugyek Tanacsanak, ami nem mas, mint a Kulugyek Kiralyi Inezete [vagyis annak az amerikai reszlege – mert az Uj Vilagrend utemtervet a hatterbol, Londonbol iranyitjak]. A CBC riportere David Holton volt.

 

EGY ISMERETLEN RIPORTER:  “Ez egy olyan ugylet, amely a biztonsagnak, a gazdasagi es egeszsegugyi temaknak egy mindent felolelo koordinaciojat igenyli. Ez itt egy svindli. A mexikoi tars-allamfo,Vicente Fox. A vezetok ma osszegyultek a Bush-ek texasi rancsójan egy csucstalalkozora.  Alairtak egy megegyezest a meg szorosabb egyuttmukodesre, aztan lekicsinyeltek az ellenteteket.  Arra is ugyeltek, hogy onmagukat ugy fessek le, mint baratokat, de a kritikusok ramutatnak, hogy a harom “havernak” neha azert utkoznek a tervei, es hogy ez hatassal lehet az igeretekre a fokozott koorperacio teren.  David Halton jelenti a CBC től.”

 

DAVID  HALTON:  Meghivas egy rancsóra.  George Bush a maga modjan igy mutatja meg, hogy a vendegei a baratai.  Az, hogy o nem neheztel rajuk a multbeli nezetelteresek miatt. Bush, Paul Martin es a mexikoi elnok, Vicente Fox egyutt setalgatnak, egyutt ebedelnek, es ugy tunt, hogy eleg jol megvannak egymassal ahhoz, hogy Martin azt mondja, hogy o kesz arra, hogy a kovetkezo csucstalalkozot az o farmjan tartsak Quebec-ben.

 

          Meghivna maga ide a ket elnokot?

 

          BUSH ELNOK:  Hat persze.

 

          DAVID  HALTON:  Korabban egy kozos sajtokonferencian Waco-ban  Bush azt mondta, hogy a partnerseg Kanadaval es Mexikoval eros.

 

         

BUSH ELNOK:  Lesznek meg nezetelteresek es kulonbsegek, es egy csomo kerdes.  Megvan-e a kepessegunk arra, hogy tovabb menjunk elore a jo kpacsolattal?  A valasz ez: feltetlenul.

 

DAVID  HALTON:  Bush azt mondta, hogy ennek a bizonyiteka az, hogy a vezetok megegyeztek abban, hogy megerositik az Eszak-amerikai gazdasagot es megszigoritjak a hatarokon valo biztonsagi ellenorzest.  Sok egyeb kotelezettsegvallalas kozott a vezetok abban is megegyeztek, hogy csokkentik a hivatalos formasagokat, amik akadalyozzak a kereskedelmet, es hogy az embereket es szallitmanyokat hatekonyabban mozgatjak majd a hataraikhoz, es koordinaljak a strategiakat a terrorizmussal valo elbanas teren.

 

PAUL MARTIN MINISZTERELNOK:  “Amirol mi itt most beszelunk, az meg nem a Nagy Durranas.  Mi itt nagy elorehaladasrol beszelunk.”

 

DAVID  HALTON:  Bush azt mondta, hogy az egyezmeny nem vezet majd egy Europai Unio-szeru egyesuleshez, amelyet aztan tovabb kiterjesztenek, hogy magaba foglalja az egesz Latin-Amerikaval valo partnerseget is.

 

BUSH ELNOK:  “En egy olyan egyezmenyt latok, amely a szabadkereskedelmen alapszik, es amely aztan magaval hozza az elkotelezettseget a piacokhoz es a demokraciahoz, a vilagos, tiszta jatekhoz, a torveny uralmahoz.”

 

DAVID  HALTON:  Martin a maga reszerol vigyazott arra, hogy vedelmezze a sajat politikai oldalait otthon.  Panaszkodott ellenseges amerikai kereskedelmi akciok miatt, es azt mondta, hogy o nem fogja meggondolni magat azt illetoen, hogy kivul marad a BMD [raketavedelmi] USA programon. 

 

PAUL MARTIN MINISZTERELNOK:  “A BMD-t illetoen a dosszie le van zarva.  De a mi egyuttmukodesunk a honvedelem teren, ami a hatarainkat illeti, ami a mi kozos hataraink vedelmet illeti, az nemcsak hogy nagyon vilagos, hanem hangsulyozott.”

 

DAVID  HALTON:  Mint egy vezeto, a sajtokonferencian Martin azt mondta, hogy a Kanada fuggetlensetet az uj egyezmeny semmilyen modon nem veszelyezteti.

 

PAUL MARTIN MINISZTERELNOK:  “A harom orszag egyike sem akarja feladni a szuverenitasat.  Mi azt akarjuk, hogy epitsunk a mar meglevo  erossegeinkre.”

 

DAVID  HALTON:  Martin elhessentette azt a kritikat is, amit egyes kanadai biznissz-korok vetettek fel, hogy a mostani egyezmeny tul felenk, es nem fogjak vegrehajtani. O azt mondta, hogy a harom vezeto megegyezett, hogy gyakrabban tartjak majd ezeket a csucstalalkozokat, hogy bebiztositsak, hogy az elkotelezettsegeket betartjak, es hogy az uj partneri kapcsolatok valoban uj dolgokat jelentenek.  David Halton a CBC Hirektol, Waco, Texas-bol.

 

Alan:   Ez a bejatszas az ugyanazon napi CTV Hirekbol van, ahol Tom Clark volt a riporter.  Hallhatjuk itt a modszereket, amiket megvitatnak az integralas kereteben, kulonfele kodositesek alcaja alatt.  A vegen Robert Fife egy olyan riporter, aki otthagy minket azokkal a velemenyekkel, amiket ok akartak hogy kialakitsunk.

 

LLOYD ROBERTSON:  Azzal, hogy rogzitettek a hatarok es a kereskedelem biztonsagat.

 

PAUL MARTIN MINISZTERELNOK:  “En egy olyat latok, amely a szabadkereskedelmen alapszik.”

 

 

LLOYD ROBERTSON:  De mit jelent majd ez ennek az orszagnak a szuverenitasa szamara?  Joestet.  Ez egy nagy munkanak latszott, megprobalni atformalni a kontinenst egy nap alatt, de ma este a Kanada, Mexiko es az USA vezetoi  azt allitjak, hogy ok ezt tettek.  Ma a texasi csucstalalkozon alairtak egy kontinentalis kooperaciot, ami egy csomo dologra kiterjed.  Mindenre a hatarok biztonsagatol az elelmiszerek csomagolasaig, osszesen 13 temaban, megjegyezven, hogy mindig is lesznek nezetelteresek, de az egyesitett ero az, ami szamit. A CTV washingtoni irodajanak vezetoje, Tom Clark koveti nyomon ezt a sztorit Waco-bol, Texasbol ma ejjel.  Szoval, Tom?

 

TOM CLARK:  Nos, Lloyd, ezeket aligha hivhatna az ember a “harom haverok”-nak. Ezeknek a vezetoknek mar voltak problemaik egymassal, de tudtak, hogy elore kell menniuk, es ezeket hatra kell hagyniuk.  Szemtol-szembe most eloszor, miota a raketaelharitasnak a Kanada altali elutasitasa elrontotta a hangulatot, Martin es Bush megprobalta eloszlatni ezt az ellentetet.

 

 BUSH ELNOK:  “Meg vagyok lepve, hogy mennyire nincsenek eles, vagy nevezzuk oket akarhogy, ellenteteink.  Vannak nezetelteresek?  Hat persze hogy voltak.  De ezek ott voltak a tortenelmunk soran mindig, es ott lesznek ezek a jovoben is.  A BMD-t [raketavedelmet} illetoen a dosszie le van zarva.”

 

LLOYD ROBERTSON:  Ez egy erosen lezart dosszie, de egy masik van felnyitva, egy uj Eszak-Amerika.  Csak egy par peldat erre.  Egy kozos politika a hatarok biztonsaga teren, hogy segitse valojaban az Eszak-Amerikai eroditmenyt.  Kozos szabalyozasok a javakra es termekekre.  Peldaul, ugyanazok a szabalyok arra, ami akar a fagyasztott pizza-ra is vonatkoznak, mindharom orszagban, sot meg egy kozos politika arra nezve is, hogy hogyan kell eljarni a jarvanyos betegsegek kitorese eseten.

 

TOM CLARK:  Mennyire lehet ezt ugy tekinteni, mint egy elso lepest a kontinentalis integracio fele?

 

PAUL MARTIN MINISZTERELNOK:  “Amirol mi itt valojaban  beszelunk, az nem egy nagy dolog.  Mi itt nagy elorehaladasrol beszelunk.”

 

BUSH ELNOK:  Milyenfajta unio lehet ez?  En egy olyat latok, ami a szabadkereskedelmen alapszik, ami magaval hoz elkotelezettseget a piacokra es a demokraciara, vilagos, tiszta attekinthetosegre, a torveny uralmara.”

 

TOM CLARK:  De maga az “unio” szo hasznalata mar vedekezesre kesztette a Miniszterelnokot.  Kesobb a nap folyaman o tagadta, hogy a terv azt jelenetene, hogy atadjak a hatalmat Washingtonnak.

 

BUSH ELNOK:  “Mindharom szuveren nemzet, es mi ezt vilagosan kijeleentettuk, hogy ezek feltekenyen orzik a szuverenitasukat.  De azt is felismerjuk, hogy a szuverenitas sokkal-sokkal erosebb lenne, ha Eszak-Amerika versenykepes.”

 

EGY ISMERETLEN HOZZASZOLO:  Egy nyugis seta mogott, ebed utan a Bush rancson, az van, hogy a harom vezeto igen siet.  Az europai es azsiai gazdasagok gyorsan sarokba szoritjak Eszak-Amerikat, es aztan ott van a politika is.

 

Fox elnok nemsokara nyugdijba megy. Bush elnok az utolso terminusaban van, es Paul Martin egy bizonytalan politikai jovo ele nez, es ezert adtak ezek az o hivatalnokaiknak csak harom honapot arra, hogy felvazoljanak egy utitervet.

 

TOM CLARK:  Mint mindig, amikor Bush elnokkel talalkozik, Paul Martin felvetette a puhafa-ronkok temajat [az amerikaiak, a nagy “szabadkereskedelem” ellenere korlatoztak a kanadai epuletfa-eladasokat az USA-ban, bunteto vammal es mennyisegileg is]  es mint mindig, ugy tunik nincs megoldas kilatasban, ami arra mutatna, hogy talan sokkal konnyebb lenne a jovo elkepzeleseirol beszelni, mint most, amikor a jelen problemaival kuzdunk. Nos, Lloyd? 

 

LLOYD ROBERTSON (TV hír-bemondo):  Koszonjuk, Tom.  Velunk van a CBC-tol Tom Clark ma este Wacobol, Texasbol, ahol o kovette a mai napi esemenyeket.  A mi ottawai irodavezetonk Robert Fife.  Robi, hat te es en, lassuk egyutt a szelesebb osszefuggeseket.  Mik az elonyei mindennek Kanadara nezve?

 

ROBERT  FIFE:  Lloyd, en azt hiszem, a kandaiaknak arra kell figyelniuk, amik a hatranyai annak, ha nem csatlakoznak egy kontinentalis gazdasagi uniohoz.  Eszak-Amerika  kemeny versennyel all szemben a Kina es India gyorsan novekvo gazdasagaitol es az Europai Uniotol…

 

… Eszak-Amerika  kemeny versennyel all szemben a Kina es India gyorsan novekvo gazdasagaitol, valamint az Europai Uniotol.  Ha fenn akarjuk tartani a magas eletszinvonalunkat …

 

…akkor  egy versenykepes gazdasagi blokkot kell kepeznunk.  Vajon a kanadaiak tenyleg torodnek azzal, hogy mennyi sajt megy bele a kanadai fagyasztott pizzaba?  Itt  a  NAFTA kiboviteserol van szo, es a jolet kiboviteserol, azaltal, hogy versenykepesebbek leszunk

 

LLOYD ROBERTSON:  De tudja, lesznek ellenvetesek a szuverenitas korul, szoval, hogyan fogjak a kanadaiak fenntartani a fuggetlenseguket es megis elorehaladni ezzel?

 

          ROBERT  FIFE:  Nos, amikor Kanada csatlakozott a NAFTA-hoz, akkor a kereskedelmunk megduplazodott, 87 szazaleka az exportunknak az USA-ba ment, es ennek ellenere, mi nem csatlakoztunk az iraki haboruhoz.  Nem csatlakoztunk az USA raketaelharito vedelmi rendszerehez sem.  Vegyuk peldaul Europat.  Nagy-Britannia csatlakozott az iraki haboruhoz, de Franciaorszag nem.  Senki sem beszel arrol, hogy Nagy-Britannia vagy Franciaorszag elveszitette volna a szuverenitasat. 

 

LLOYD ROBERSON:  Nos, az Eszak-amerikai vezetoink mindenesetre eltokeltnek latszottak, hogy gyorsabban haladjanak elore.  Ok 90 napon beluli visszajelzest kernek.  Koszonuk, Robi.

 

Itt vege a bejatszasnak.

 

 

Alan:  Az en szamomra ebben nincs semmi uj.  Tudtam ezt meg mielott ide jottem Eszak-Amerikaba, mert olvastam az osszes konyveket, amiket kiadtak errol; olvastam az okfejteseket, amiket kozzetettek, olvastam fokent az alacsonyabb szintu szekertoloktol, a bankaroktol, stb., hogyan indokoltak az integracio szuksegesseget.  Hallja az ember a 13-as szamu pontokat is, eppugy mint az Amerikai Forradalomkor, hogy az nem kezdodhetett el addig, amig nem volt 13 allam.  Ez egyeseknek szerencsetlen szam, nemde?

 

Na, de menjunk vissza a Templomos Lovagokhoz. Nincs uj a nap alatt, igy varhattuk, hogy a porpaganda igen gyerekes.  En megprobaltam gondolkozni, amikor hallttam ezt a fajta dumat, ezt a propagandat, mint amikor egy gyerekhez beszelnek lenezoen, es akkor rajottem, hogy ez a Szovjetuniobol van.  Pontosan igy beszelt a Politburo, ilyen atyaskodoan, lefele a nephez, mint egyfajta nagypapa, amikor egy gyerekhez beszel.  Hat igy kezelnek minket ma.  Tudjak ott fent, hogy nem egy igazi ertelemmel kell banniuk. Tudjak, hogy a legtobb ember nem torodik semmivel.  Tudjak, hogy az embere, akik ma kb. 80 vagy 90 evig elnek mielott meghalnak, altalaban olyan eretlenek, mint egy 10-eves valaki.  Szomoru hogy ezt kell megallapitanunk, de igaz.

 

Minket kabitoszerekkel kezelnek (a tudtunk nelkul).  Oltasokat adnak nekunk.  Az elelmunkkel olyan sulyosan babraltak, hogy meg vagyok lepve, hogy kozulunk barki meg kepes egyenesen jarni egyaltalan, barmilyen allapotban vagyunk is, es ami a vilagos gondolkodast illeti, hat az meg inkabb meg van zavarva.  Mar regota tamadnak minket.  Mostmar ugyanez a csoport a lakossag szamat akarja csokkenteni.  Ugyanaz a csoport, akik azt gondoljak, hogy, tudod, ezek, akik ezen dolgoznak, azt gondoljak, hogy onmagukat viszont mind megmentik, mert hogy ok olyan fontosak.

 

Talan, ha elkezded atgondolkozni es ujra-atgondolni az Utemtervet, mert ha egyszer elkezdik csokkenteni a lakossagot, es elkabitani oket meg erosebben a kabitoszerekkel amiket a levegobol rank szornak, amint ezt csinaljak , amint ezzel a legi permetezessel mindennap, vilagszerte fejbe kolintanak minket ezek a nagy Oz varazslok az egbol, akkor nem lesz tobbe szukseguk ezekre a csatlosokra sem, akik most segitenek nekik, hogy minket bolonditsanak es kordaban tartsanak, ugyebar?  Nem lesz akkor mar szukseg a politikusokra, akik hazudoznak nekunk, es bepaliznak minket, es akkor mi szuksege lesz orajuk is a gazdaiknak?  De ezek sohasem tanulnak a tortenelembol.  Ezek az elsok, akik kinyirjak sajat magukat, amikor nincs celja tobbe annak hogy ok is legyenek, mert a gazdaik a teljes hatekonysagban hisznek. Ha megnezzuk a Szovjetuniot, ami igazabol egy modell volt az egesz planetara, ott azt latjuk, hogy mindenkire, aki csak a Politburonak dolgozott, es az osszes burokratakra, sokkal sulyosabban kemkedtek, mint az atlagos parasztra.  Semmi sem valtozott.  Ugyanez ment Nyugaton is.  Ez mindig is igy volt.  Tudniuk kellett, hogy mindenki azt gondolja-e, ami onekik [az Elitnek] megfelel. Ezeknek tudniuk kell, hogy mennyire kiszamithatok ezek [a szolgak].  Ezek nem akarnak olyan embereket, akiknek van egy kis tudasa, es akik kikottyanthatjak a titkok egy reszet a kozonsegnek.

 

Ezeket a felveteleket 2005 marciusaban vettek fel, mint mondom, azzal a nyito kijelentessel, amikor a Kulugyek Tanacsa, aholis mogottuk ott volt a nagy CFR zaszlo, amint ok ott ultek az iroasztalaiknal, es eloszor jottek ki a kozonseg ele mint egy testulet.  Nemcsak mint egy szemely, mint egy tanacsado; es sok ember latta oket a TV-ben, amikor egy tagja a Kulugyek Tanacsanak tanacsokat adott valakinek egy hiradas kozben, es azt akartak, hogy a kozonseg azt gondolja, hogy ez egyfajta fele hivatalos kormanytestulet, de ez nem az.  Ez  nem a szovetsegibb, mint akar a Szovetsegi Bank, vagy a Federal Express.  Ez egy nem-kormanyjellegu intezmeny, de ez egy parhuzamos kormany.  Ez a parhuzamos kormany, amelyrol Margaret Thatcher      [ magyarul: “Zsupos Margo”] beszelt  a vilagkoruli utjan, es amelynek a cime ez volt: “Az Uj Vilagrend.”  Hogy elismeteljem, ezek mar regota azt allitottak, hogy a demokracia tul lassu az elorehaladashoz, mert ezek az osszes pszichopata politikusok ott lent, nem tudnanak semmit csinalni, mert a hiusaguk osszeutkozik, es ezek mind megprobalnak statszt szerezni a tarsadalom felett.

 

Es ezeknek ott fent igaza van.  Ok jobb pszichopatak, es megertik, hogy milyen is a pszichopata termeszete.  Ezek nagyon jol megertik az “alantasabbakat” is.  Ezek ugyanezt tennek akkor is, ha ujra kezdhetnenek mindent elolrol.  Viszont, ezek tudataban vannak annak is, hogy az osszes marakodas, harc es skandalum ami folyik, nem segit nekik veghezvinni a tervuket.  Ezek ott fent nagy epiteszek. Ezek mindig massziv epitesi vallakozasokat csinaltak, meg akkor is, amikor Roma atjott Angliaba, es rajuk kenyszeritette a penzrendszeruket egy idore, mielott ujra kivonultak onnan.  Az egesz idea az volt, hogy adoban visszavegyek a penzt.  Vagyis, hasznalni a munkajukat, vagy rabszolgamunkajukat, hogy nagy varosokat es utakat epitsenek…

 

…A romaiak utakat epitettek mindenfele.  Hatalmas utakat, amik altalaban nagyon egyenesek voltak, ugyhogy a hadseregeiket nagyon gyorsan tudtak mozgatni egyi helyrol a masikra. Ezt a modszert most ugy hivjak, hogy a hadierok gyors felfejlesztese, es ezeknek szukseguk van a nagy NAFTA [allitolag a kereskedelmi forgalmat gyorsito] autopalyakra, hogy felkeszuljenek arra ami varhato az elkovetkezo huszegynehany ev soran, mondja a Hadugyminiszterium.

 

Ezek tudjak, hogy hatalmas lazadasok lesznek, mert az eletszinvonal meredeken fog zuhanni, mint egy ko.  Ezert van, hogy a Hadugyminiszterium csak kaoszt, lazadasokat es “villamgyorsan osszeverodo” csocselek-bandakat lat elore, ahogy ok ezeket hivjak.  Valoszinuleg akkor “villamcsocselekek” ezek, amikor sorbaallnak az uzletek elott, varva valami barna papirzacskora amiben rizs van, ugy mint a Szovjetunioban csinaltak, es amikor kiderult, hogy nincs tobb rizs, es miutan 6 vagy 7 orat vartak, bezarjak az orruk elott az ajtot.  Ez az a fajta dolog, amit az elottunk allo jovore nezve elkepzelnek.

 

Az alapotlet az, hogy egy europai fajta kereskedelmi blokkot hozzanak letre, es ezzel egyidoben felallitjak a Tavolkeleten a nyugati ipar atvetelet. Ahogyan ez tortent, elkezdtek integralni az Amerikakat is.  A terv az Amerikakra egy kisse mas mert  a kulonbozo kulturak es szemelyiseg-tipusok es tortenelmek szerint ezt valtoztatjak.  Kulonosen az USA-ban ezeknek egy kisse magasabb eletszinvonalat adnak egy par generacion keresztul, es aztan, azon az eletszinvonalon belul, ott van a gondolata, hogy jogaik vannak.  Tudtak ott fent, hogy ellenallas lenne, ha nyiltan eloallnanak es integralnanak, igy ezek ezt beagyaztak ezt kulonbozo kifejezesekbe, de fokent ezeknek kellett egy ok, egy nagy, mindent tulhalado fontossagu ok, amely annyira megremit minket, hogy ok eloresiethetnek az integralassal, mikozben mi el vagyunk foglalva ezekkel az okokkal, masszoval, amiket terrorizmusnak hivnak. Ezert van, hogy miert is tortent a dolog 2001-ben, hogy mindezt beinditsa.

 

Az emberek azt hiszik, hogy a “Project for the New American Century” (Az Uj Amerikai Evszazad Terve) egy uj otlet volt, amit az uj konzervativok talaltak ki, a neo-con banda [con angolul azt is jelenti, hogy bepalizni; igy ez az elnevezes a Bush-bandara azt jelenti, hogy az “uj nepbolonditok”].  Az uj CON-ok, szemben a regi CON-okkal. Viszont ez ostobasag, mert Kiplinget, amikor a Szenatusban felolvasta a koltemenyet, a Kulugyek Nemzetkozi Kiralyi Intezete reszerol kuldtek at, hogy elmondja nekik, hogy vegyek at az iranyitast. Az o feladatuk volt, hogy atvegyek azt, es az utemterv tobbi reszet keresztul nyomjak.  Az USA-t mar kivalasztottak arra, hogy vegye at [az Uj Vilagrend programja vegrehajtasat], es szolgaltassa az embereket, a finanszirozast, az ado-alapot, a fegyver-bazist Angliatol, es hogy a vilag rendore legyen.  Ez szaz evvel ezelott volt.

 

Ne feledjuk, hogy minket ravaszul iranyitanak.  Ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni.  Mi atadjuk a sajat vilagunkat mas embereknek, amikor rajuk szavazunk.  Olyanokra szavazunk, akiket nem is ismerunk.  Olyanokra szavazunk, akik [titkos] szervezetekhez tartoznak, es soha nem is gondolunk arra, hogy megkerdezzuk, mi is a celja azoknak a szervezeteknek.  Szavazunk, azt remelve hogy kapunk valamit csak ugy a semmiert, es epp ez a szocializmus: igeretek, igeretek, ez a szegeny ember lottoja. Hat ez a szavazas.  De fontos hogy legyen altalanos szavazas, hogy a bolonditasi jatek tovabb menjen.  Ebben a torvenyes rendszerben, ebben a kulonos pszichologiai bortonben amiben elunk, a politikaban es a szavazasban, mi nem tudjuk, mit csinaljunk, amikor ugy talaljuk, hogy a vezetok elmennek egy mas iranyba, ami nyilvanvaloan elore meg volt tervezve, mert gyorsan tudnak cselekedni barmiben, csak ugy maguktol.

 

Sok tervezest es kooperaciot igenyel, meg torvenyjavaslatok es szabalyozasok felvazolasat, amikor elindulnak valamilyen tervvel, osszehangolt formaban.  Mi nem tudjuk, mit kezdjunk ezzel, kiveve, hogy csak varunk, amig ok befejezik, es akkor ott van nekunk a kovetkezo bejovo banda, es az elozo, most kimeno banda.  Ez az, amit demokracianak hivnak.  Az ember kiszavazza a jelenlegi bandat, mert elegunk van beloluk, es igy megprobalunk valami mast.  Ez olyan egyszeru, es megis, ezek az emberek ott legfelul, akik olyan jo pasztorok, es egy pasztornak baratsagosnak kell lennie a birkakkal, hogy azok szeressek oket.  Azt mondjak a birkaknak, amit azok hallani akarnak.  Nagyon egyszeru ez, es ok megigernek mindent, de nincs senkijuk, aki betartana azt, es ez valami olyan, amit szeles korban megvitattak az 1950-es es 60-as evekben, kulonfele konyvekben.  Ezeknek valoszinuleg nem is kell tobbe igereteket betartaniuk, mindaddig, amig legalabb ki tudnak annyit nyogni, hogy ok ertik, mi a nep problemaja.  Termeszetesen, ezek ertik hogy mik a problemaink,  mert az elodeik okoztak azokat.  Ezek direkt problemakat csinalnak. Ezek ebben mind egyuttmukodnek.

 

Amikor egy vezeto tavozik, egy masik veszi at a helyet.  Jefferson igy emlitette ezt: “Amikor latunk egy utemtervet kibontakozni a Kongresszus kulonbozo hazaiban, amikor partok tavoznak es partok bevonulnak, akkor ugyanazt az utemtervet kovetik, es igy tudhatjuk, hogy titkos diktatori hatalom alatt vagyunk.”  Igy hat, az egesze eletunkben az alatt voltunk, es igy a szuleink is, es ugyanigy az o szuleik is, mert nekunk sohasem volt igazan az, amirol azt hittuk, hogy egyalatalan hasonlit a demokraciara.  Hogy egyaltalan adtak valamit a kozonsegnek tarsadalmilag, az reszben azert volt, hogy fekentartsak ezt a rosszul mukodo torz tarsadalmat, hogy azt valami vekony papir burkolat vagy sebtapasz ala tegyek, ugyhogy a rokkantaknak a legminimalisabb fizetest adjak, amit az ember csak elkepzelhet.  Ezek nem akarnak koldusokat az utcakon.  Ezek nem akarnak nyomorekokat kint az utcakon.  Ezeknek valahol biztos van egy kis lelkiismeretuk, amint mi egyre csepuljuk oket, igy ok elrejtik ezeket, es adnak nekik egy nyomorult kis alamizsnat azon az alapon, amit mi “emberissegnek” hivunk.Arra is tanitanak minket,   hogy szeressuk ezt a rendszert.  Ezek agymossak a gyerekeket az iskolaban, hogy alairjanak nemzeti himnuszokat, meg ilyesmi, es hogy tegyek a kezuket a szivukre, epp mint ahogy az egyiptomiakat kikepeztek hogy ezt tegyek, sok-sok idovel ezelott.

 

De ha tavolabbrol szemleljuk, es gondolkozunk errol, akkor mi az emberseges ebben?

 

Minket bolonditanak egesz eletunkon keresztul.  A media, amint egyre csak dumal  az embereknek, az egy lenyegi resze a CON-nak es a CONOLOGY-nak  [a bepalizasnak es a bepalizas muveszetenek].  Szuksegunk van mediara, hogy az odaadja nekunk a velemenyunket.  Ez az o dolguk.  Ezek a koztesek a nagyfiuk es mikoztunk.  Ezert van, hogy ok kozben vannak – ok a kozvetitok.  Ezek hulyeseget arulnak hazrol-hazra, es mi tudjuk, hogy ok ezt csinaljak. Ok is, az o kicsinyes modjukon, az o szintjukon, azt hiszik, hogy ok elitebbek, mint a nagykozonseg, mert… miert is?  Mert ok beavatottak.

 

A sznobsag, a kis felvágós emberek egói ezen a bolygon, vegig az ezereveken, az abszurd modon nevetseges.  Kis  peckes lenyek az o egoikkal es ambicioikkal, amint arra kepeznek ki minket, hogy mi mind versenyezzunk, versenyezzunk, versenyezzunk egymassal; es ezt hivjak ok “emberi nemnek,” es a “fajoknak.”  Minket arra tanitanak, hogy versenyezzunk.  A versenyzes es annak a jateka fel van maskarazva.  A jatek maskaraban megy, mert ez egy pszichopata rendszer, amelyet pszichopatak iranyitanak, akik el sem pirulnak, amikor hazudnak egy egesz lakossagnak a televizioban.  Ezt hivhatjuk ugy, hogy a pszichopatak kulonos tehetsege, ami nekik van.  Ezek nem jonnek zavarba mint mi, merta  egojuk egy szuper-ego, es nekik azt meg kell vedeniuk minden aron.

 

Az Europai Unioban, amikor a vezetok osszejonnek, hogy alairjak a kovetkezo reszet az integracionak, es amikor hazudnak a kozonsegnek, akkor ezeknek ugyanaz a kodosito terminologiaja  van a szorosabb kotelekekrol, es az erossegekrol az egysegen keresztul, es a fuggetlensegrol az egysegen keresztul, es minderrol az osszes hulyesegrol; es a szuverenitasrol az egysegen keresztul. Ugyanaz a ketertelmu beszed, amely az atlagembert elszediti, es ez igaz; mert az atlagember arra van kikepezve, hogy ezt igy elfogadja.  Ez osszezavarja ot, ezert abba is hagyja a gondolkodast errol az egeszrol.  A temat kiveti az agyabol.  Ha valaha azok, akik megertik, atgondoljak ezt egyaltalan, azok abszurdnak talaljak, mert ez tenyleg abszurd.  Ez ketertelmu beszed.  Amikor ezek az erossegeikre epitenek, mint mondjak, akkor, nos, mit is jelent ez?  Mifele erossegekre epiteni?  Hatarozzak meg elobb azokat az eroket.  De ok nem hatarozzak meg nekunk.

 

A CTV riportertol Robert Fife-tol hallja az ember a vegen, hogy egy osszefoglalot ad, miert olyan jo ez az egesz dolog.  O is valoszinuleg a Kulugyek Tanacsahoz tartozik, vagy talan egy szeket szeretne ott, mert akarki nem folyamodhat egy allasert ott, vagyis, tagsagert.  Az embert eloszor ok kerdezik meg, miutan az ember bizonyitotta, hogy mit er.  Aztan ezek dumalnak Europarol, hogy mi nem tudunk veluk versenyezni – mert nekunk versenyezni kell Europaval, es akkor ott van nekunk az egyesult Csendes-Ocean Peremvidek egy szuper-parlament alatt, es azokkal is versenyeznunk kell majd, es azok egy olyan fajta, amely ott legalul van, es veluk kell versenyezni, amint a mi fizeteseink mennek lefele, es lefele, es lefele, nyilvan, nyilvan, mert mi nem tudunk versenyezni, es nem tudunk egy termeket olyaln aron eloallitani, mint Kina, igy hat vegul hova megyunk?  Lefele. Nincs mas valasztas.

 

A vilagot szabvanyositani fogjak egy uj globalis ultetvennye.  Aztan a csinos kis emberkeket, akik szanaszet eldegelnek itt-ott, azokat osszeterelik nagy birka- aklokba, a habitat teruletekre, ami, tudod, nem meglepo, mert ezek az europaiakat hasznaltak, hogy kitakaritsak az Amerikakat, es hogy az amerikai indianokat rezervatumokba tegyek [aztan adtak nekik “joindulatbol” himlovel fertozott takarokat, hogy kiritkitsak oket – es nemsokara ugyanezt teszik velunk.]. Mostmar, hogy ez a munka kesz van, es rovidesen nincs mar ertelme annak sem hogy mi legyunk, hat most minket terelnek ossze az uj rezervatumokba egy idore, a fehereket es mindenfele szinuseket egyarant, es ezeket a helyeket ugy hivjak [az ENSZ-ben] hogy “habitat teruletek.”  Ugyanaz a dolog.  Ha valami ugy megy mint egy kacsa es ugy hapog mint egy kacsa, az egy kacsa. Eppugy mint az amerikai indianokat; az eletkorulmenyek lefele, lefele, es lefele fognak menni,  az elhalalozasi arany meg felfele, ami resze ennek az eljarasnak, mert az ott fent levo fiuk mindent a gazdasagra es a hatekonysagra alapoznak.  A jelenlegi tarsadalom az o mohosagaval a hitelkartyakra, az egy idoleges kis tarsadalom, idoleges oromokkel, ugyhogy mi teli vagyunk az orokos jatekkal, amint mindez az egesz rohan elore, mielott meg kirantjak a kezunkbol a szorakozast es a jatekot, es elkezdik a hitelkartyakat bevonni, es megszakitani a finanszirozast.

 

Ugy kezelnek minket mint a gyerekeket, es mi alkalmazkodunk ehhez a banasmodhoz intellektualisan.  Azok, akik figyelnek, azok eszrevettek a hatalmas belso hadseregek felallitasat minden orszagban, sokfele nev es urugy alatt mar 20 ev ota, es ezek mind valamire keszulnek, valami kellemetlenre, ami a nyakunkba zudul.  Nem mintha az elit barmit is a veletlenre hagyna; tavolrol sem.  Mert ok tudjak, hogy mit fognak lepesenkent rakenyszeriteni a vilag nagykozonsegere, es gudjak, hogy milyen reagalasra szamithatnak a lakossag kulonbozo szegmenseitol, es ok erre keszen allnak.  Ezert tudjak.  Ezert van,  hogy miert irta azt a Hadugyminiszterium – menjetek csak a web lapomra az “article” resznel.  Ezert van, hogy ok kaoszt emlitenek a kovetkezo 25 – 30 evre.

 

Minket arra treningeznek, hogy allitsuk meg az autoinkat az Anyak a Kabitoszerek Hatasa Alatt Valo Vezetes Ellen programban.  Igy kepeznek minket arra, hogy fogadjuk el, hogy megallitanak minket a hatosagok ok nelkul.  Mostmat a terrorizmus-ellenes ellenorzesi pontoknal kell majd megallni, es az emberek elfogadjak ezt, mint normalisat, mert mi gyorsan alkalmazkodunk; mi vagyunk a leggyorsabban alkalmazkodo fajta a foldon.  Ha van egy ima, amit az elit mond egyaltalan az o isteneikhez,  vagy sajat magukhoz, az az, hogy “hala istennek, hogy az emberek olyan alkalmazkodoak.”  Az elit szorvanyos esemenyeket fog elinditani, amikor az nekik megfelelo, hogy megkapjak azt az ellenreakciot amit akarnak, azert, hogy aztan a kovetkezo resze a sakkjatszmanak mehessen elore, mert ez az egesz egy sakkjatszma.  Ez egy nagy sakkjatszma, ahol a lakossag meg azt sem tudja, hogy ok rajta vannak a sakktablan.

 

Kulonbozo szegmensei vannak a tarsadalomnak es embereknek, akik kulonbozo fazisokban kezdenek felebredni.  Egyesek leragadnak egy fazisnal, es nem kepesek tovabb menni, mert szornyu ezzel szembenezni. A legtobb ember szamara ez egy szornyu dolog, felebredni egy alombol, at egy lidercnyomasba. Azt a dobozt nem valaszthatjuk ujra.  Azt a fedelet mar nem lehet lecsukni, es nem konnyu idegenne valni a sajat embertarsaid kozott, amikor tudsz dolgokat, amiket ok nem akarnak tudni.  Sok ember megakad ott, hogy “megmenthetjuk meg ezt. Megmenthetjuk meg azt.  Megtarthatjuk meg ezt, tarsuk meg azt.”

 

Az elit kutlurakat adott nekunk, amik egyelore megeloztek ezt a mostanit, ezt a techno-elektro kulturat.  Ezek eldontottek, hogy megvaltoztatjak a rendszeruket, mert a regire mar nincs szukseguk.  Ezek epito mesterek, mert ok tarsadalmakat es kulturakat epitenek, es ledontik oket amikor egy ujat epitenek. Az ember lebontja a regit, hogy egy ujat hozzon be, es lebontani, az azt jelenti, hogy teljesen foldig rombolni.  Hallunk kifejezeseket, amiket ma a terrorizmusra hasznalnak.  Egy kis parlamenti kepviselo a Pentagontol  kikottyant valamit, es egy masik magasabb rangu Hadugyi szovivo, akit arra terningeztek, hogy szajkozza amit az otletcsinalok kitalaltak,  es kis divatos frazisokat es kis nyilatkozatokat, amint ok a celjaikat mas iranyba tuzik ki.  Ezek valami mas celpontra szegezik a celgombot, es mi olyan gyorsan alkalmazkodunk, hogy el is felejtjuk, hogy azelott mi ellen is harcoltunk. Ez az, amirol  Orwell beszelt az “1984”-ben, hogy kivel is allunk ma haboruban.  Ez olyan konnyeden tortenik, hogy a legtobb ember egyaltalan nem is emlekszik, hogy eredetileg  kivel is alltunk haboruban.

 

Amikor 9-11 tortent, masnap epp Brzezinski beszelt a nemzeti tv-ben, mondvan, hogy Bin Laden csinalta, de o ezt akkor mondta, mielott a por meg leulepedett volna.  Hogy Bin Laden volt Afganisztanban, ilgy hat mi mind haboruba mentunk, allitolag Afganisztannal.  A barlanglako – mi itt egy Afgan barlanglakot utunk.  Ket evvel kesobb nagyobb kozvelemenykutato tarsasagok kiadtak az eredmenyeket, es beismertek, hogy a sajto maga olyan jo munkat vegzett az emberek meggyozesevel, fokent Amerikaban, hogy az USA allampolgarok azt hittek, hogy Szaddam Husszein volt a dolog mogott Irakban, es a kozonseg nem is tudott emlekezni semmire Afganisztanrol.  Hat ilyen konnyen tudnak ezek minket atterelni az egyik celpontrol a masikra, es mi nem is vesszuk eszre.

 

Ki ellen harcolunk ma, Kelet-Azsia ellen, vagy Nyugat-Azsia ellen?  Az az alattomos, hitszego Anglia, ahogy Napoleon hivta oket, aki k egyezmenyeket es szovetsegeket kotottek, es eppolyan konnyeden meg is szegtek oket ebben a furcsa jatekban, amit ugy hivnak, hogy “hatalmi egyensuly,” ahol ezek egy silanyabb orszagot feltamogatnak egy erosebb ellen – ezek allig felfegyverzik azt, azutan elinditanak egy haborut, amig a silanyabb orszagbol lesz az erosebb orszag.  Ha egyszer ez megtortent, akkor talalnak egy masik silanyabb orszagot, es leszedetik vele az uj erosebb orszagot. Errol beszelt Napoleon, es az USA felett is mar reg atvettek a hatalmat, ugyanezzel a formulaval, mert az USA tetejen az osszes fiuk mind ugyanannak a szervezetnek dolgoznak; ugyanannak a globalis szervezetnek, amelynek a bazisa kivul van mind Londonon, mind  New York-on.

 

En nem tudom, hogy sok pigmeus maradt-e a foldon, de meg vagyok lepve, mert ha van meg beloluk, ezek kepesek lennenek beloluk a leghalosabb ellenfelet csinalni, amit valaha lattunk az eletunkben.  Ez egeszen egyszeru, es a szemuk se rebben, amikor az ezzel kapcsolatos propagandat beadjak nekunk.  Szomoru azt mondanom, hogy a kozonseg bevenne azt.  Naponta hallunk serteseket az emberek intelligenciajaval kapcsolatban, meg ezek a kis magnoszalagon is – a ma esti szalag a 2005-os integracio-alairasi egyezmeny, amit hallulnk Martin urtol, a volt kanadai Miniszterelnoktol – es, mellesleg, o epp bevonult egy uj munkahelyre, amit atvett Chretientol, aki nyugdijba ment, de mielott ezt tette, Martin ur kb. 8 honapig otthagyta a politikat.  O egesz eleteben politikus volt, mindig uj volt a csucson, es ezeknek csak ez kell, ezeknek akik ott fent vannak, mint akikrol Carroll Quigley Professzor beszelt a “Tragedy and Hope” c. konyveben, es a “The Anglo-American Establishment”-ben.

 

Martin ur az ENSZ-nek dolgozott azon ido alatt, es aztan visszasetalt az ENSZ-tol, es ujra Miniszterelnok lett.  Hallani ot amint azt mondja e kis bejatszasban a konferenciarol, hogy Kanadanak voltak nezetkulonbsegei es eszrevehetjuk, hogy mi pl. most nem vagyunk Irakban.  De amit elfelejtett mondani, hogy azert nem, mert a mi dolgunk az, hogy bemenjunk Afganisztanba, es Kanada meg mindig a rendort jatssza Afganisztanban.  Hat igy kezelnek ezek minket, mint kisgyerekeket, hamis, felrevezeto kijelentesekkel, feligazsagokkal, es nagy hazugsagokkal, es homalyos kommentarokkal, mint “ero a hatalombol es hatalom az erobol,” meg az egesz ilyen ocskasag. A haboru, az beke. A beke, az rabszolgasag. [idezet Orwelltol].

 

Nezzuk a modszereket. Figyeljuk a modszereket.  Halljuk oket, amit morajlanak a fulunkben, amint a propagandistak nyomjak oket.  Az atlagembernek nem szamit, mit mondanak korulotte, mindaddig, amig o fel tud kelni masnap es elmenni az akarmilyen munkahelyere, es hazajohet es jatszhat.  Napos az ido.  Biztos ez a normalis.  Ezek nem veszik eszre a nagy halot, amit kiteritenek korulottuk es alattuk, es felettuk, es hogy azt lassan huzzak ossze.  Az egyeduli ellenszer a rendszerre, az valami, amit ugy hivnak, hogy “emberiesseg,” szemben a pszichopata rendszerrel, amiben vagyunk, agy annak az egyik antitezise, amely az ero lenne, es ez az, amit ok akarnak, mert akkor csak annyit ersz el, hogy egy masik a pszichopata banda veszi at a hatalmat, tovabbra is ugyanazt a szisztemat hasznalva.  Ismet, nem hasznalhatjuk a penzugyi rendszert, ugy, hogy kozben tisztak maradjunk.  Az mindig ugyanabba a korrupt formaba alakul vissza, a bepalizos emberekkel, es azokkal, akik egymasra kacsintanak es viccelodnek egymassal a “nagykozonseg csordaja” elott, ahogy ok hivjak a nepet.

 

En mar evekkel ezelott mondtam az embereknek, hogy ha valaki eleg buta, hogy szavazzon es hatalmat adjon onmaga felett ezeknek az embereknek, akkor jobb, ha az ember mar megkerdezi, hogy megtudja, kik is ezek az emberek, es milyen szervezethez tartoznak.  Milyen szervezetnek adtak az eskujuket, es mifele Szabadkomuves intezmenyekhez tartoznak, meg titkos tarsasagokhoz, vagy “tarasagokhoz titkokkal,” amint ok szeretik magukat hivni.  Nem az also szintu karakterekrol van szo, akik csatlakoznak egy klubhoz.  Ezek nem kulonoboznek azoktol, akik a Kereszteny templomba mennek.  Ezek egy tarsadalmi klubhoz akarnak tartozni, hasonlo szokasokkal es temakkal.  Ezek aztan, ha ambicioik vannak akkor tovabb mennek a also szintrol a magasabb fokozatokba.  Azok akik penzt keresnek, agyafurtsagbol elnek meg, es nagy dijakat szabnak ezert.  Ezeket mind megtalalhatjuk ezekben a szervezetekben.  Birodalmi klubok, kerek asztalok.  Ez volt a Lord Alfred Milner Tarsasag, amely osszeolvadt a Cecil Rhodes Tarsasaggal, amelybol aztan lett a Kulugyek Nemzetkozi Kiralyi Intezete, es a Kulugyek Tanacsa.

 

El kell vegezned egy kis hazifeladatot.  Nem igenyel sok kutatast akar a kozelmult tortenelmeben is, hogy kitalaljuk, milyen iranyba vezettek minket ezek az alakok, az elmult szazegynehany ev soran.  Sokkal-sokkal messzebb is elmehet az ember, de legalab azt kell tudnunk, hogy mi is tortent az elmult evszazadban, es miert.  A jovo kilatasai nem jok, ha ezek a fickok sikeresen vegrehajtjak a trukkjeiket ebben a kaotikus korban, mert a legnagyobb valtozasokat akkor hozzak be egy korszak vegen, amikor hatalmas, teljes kaoszt es felelmet es terrort okoznak, a szabvanyos modszereket hasznalva – jarvanyt, ehinseget, haborut.  Most ezek meg a gepeket is hozzaadtak ehhez.  Ezeknek mar magas szintu haditechnikaja, fegyverei vannak, amivel az idojarast is manipulalni tudjak, es haborut, es foldrengeseket, stb. kepesek eloidezni. Mindazt, ami benne van a HAARP egyezmenyben.  Az idojarasi hadviselesi egyezmenyt az ENSZ-ben az 1970-es evekben irtak ala.  Nezzenek csak utana maguk is.  Ne varjak, hogy en tegyem ezt maguknak.

 

Egy korszak vegen ezek szitjak azt, ami minden mas korszak vegen is mukodott, a tortenelem soran, es ez az Uj Kor.  Az amit “Uj Kornak” hivnak, az egyaltalan nem uj.  Ez ugyanaz a regi cucc, a kapcsolatteremtes a tulvilaggal, es az ontetszelgo viselkedes, es az onimadat igen jol mukodik egy csomo Uj Kor hivenel, vagy az “en” generacional.  Ezek ugyanazokat a regi modszereket hozzak be, ujra meg ujra, bizarr, furcsa mozgalmakat, amelyek tenylegesen kepesek hatalmas tomegeket vezetni, es a csoportok szelen vannak olyanok, akikvegul az idegosszeomlas szelere kerulnek, amint keresik a kivezeto utat a nehez helyzetukbol, akar ugy hogy egy istenseg megmenti oket, akar ugy hogy ok maguk istenne valnak, es ugy mentik meg magukat, hogy keresztul mennek mas dimenziokba atvezeto kapukon, meg az egyeb hasonlo modokon.  Ezt tamogatjak ma.  Ugyanaz a cucc ez, mint amit az elmult korokban is nyomtak, foleg azok vege fele.  Miert is valtoztatnanak a formulan, ami azelott mar bevalt?  Nincs erre szukseg.  Valojaban, csak utanozni kell, vissza kell hozni, es reklamozni.

 

Arra tanitjak az embereket, hogy semmi sem valosagos, es ligy, epp mint a Hinduk Indiaban, ezek hagyjak hogy a dolgok megtortenjenek veluk, kulonosen az alsobb tarsadalmi retegekben.  Ha semmi sem valosagos, akkor minek aggodni miattuk, megha meg is olik az embert vagy a csaladjat?  Hiszen ez csak egy illuzio, nem?  Amikor az emberek szive cserben hagyja oket.  Ugyanaz a regi cucc, vegig-vegig a felelmek korszakain.  Minket ugy tanulmanyoztak, mint a patkanyokat a laborban, ezer evekig.  Mindent az eletben, amit csak gondolunk vagy erzunk, szetszednek reszeire, es kritikusan es analitikusan elemzik ujra-meg ujra, ugyhogy a mesterek tokeletesen ismerik a predajukat.

 

Egyszer lattam egy videot egyes emberekrol, akiket a nacik osszegyujtottek egy olyasmi teruleten, ahol a hatter egy gyartelep-szeruseg volt; saros mezo, gyarak kulteruleten, es ez a csoport mind osszehuzodott egy csomoba, es csak talan ket-harom katona orizte oket puskaval.  Ez a kis tiszt aztan rajuk orditott, es kiragadott talan harmat-negyet egyszerre, es azt mondta nekik, hogy fussanak ehhez a loveszarokhoz, es ezek odafutottak, futottak es beleugrottak az arokba, ahol mereven alltak mint a koszobor, es ott tarkon lottek oket.  Aztan fogtak masik harmat-negyet es azt mondtak nekik, hogy fussanak bele a halalukba.  Az engedelmesseg muveszete, miert mukodik ez olyan jol, meg akkor is, amikor valaki oldalt allo nezo szamara nyilvanvalo, hogy ezek a halalukba mennek?

 

Az ok az, hogy minel inkabb megtanitjak nekunk, hogy egy magasan fejlett tarsadalomban es kulturaban elunk, az agyunk annal inkabb keptelen lesz elfogadni azt, hogy ez az elkepzelhetetlen dolog tenyleg megtortenik, es az utolso keseru masodpercig az ember nem hajlando elhinni azt, es ezert van, hogy az ember belerohan a halalaba. Ezt tanulmanyoztak mar ezer evekkel ezelott is, es ezert van, hogy ok ott felul tudjak, hogy ez mukodik; es ezeknek feljegyzeseik vannak archivumokban, es ezeket tanitjakja magasabb rangu pszichopataknak, akik szeretik csinalni ezeket a piszkos dolgokat.  Ezek beindulnak ezzel a fajta dologgal, vagy, amint mondtak a kommunista tarsadalomban, a milliok lemeszarlasa csak egy tortenlmi szuksegszeruseg.  Ez ugyanaz a terminologia, mint amit a jelen banda hasznal a parhuzamos kormanyban, hogy le kell hozni a lakossagot egy kezelheto szintre, egy szukseges szintre, egy hatekony szintre, es hogy ez csak egy tortenlmi szuksegszeruseg.

 

Ezen kaotikus korban, amikor ezek behozzak mindezt a cuccot, pillanatnyilag tobb kiabalassal mint hogy tenyleg itt lenne a farkas, de vegulis majd rank hozzak a valos dolgokat is, azonfelul amit csinalnak, ami az idojarasi hadviseles; es mar evek ota nyilvanvalo mindenkinek, aki hajlando volt egyaltalan gondolkozni, hogy ezek a dolgoknak egy egesz arzenaljat fogjak raereszteni a kozonsegre, es persze, a jarvany egy go temaja ezeknek.  Meg H.G.Wells is es egy egesz csomo reklamozoja ennek az uj rendszernek, beszeltek annak a szuksegessegerol, hogy a Fekete Halal uj formait kell behozni, meg hasonlokat, hogy csokkentsek a lakossagot.

 

Malthus beszelt errol az 1700-as evekben.  Ezt elismeteltek sokan azota, egeszen napjainkig. Meg David Suzuki is, az o nyilvanos kijelentesevel a nemzeti TV-ben, ez a genetikus, aki eloretolt embert jatszik a Vilag Allatvedelmi Alapitvany szamara; o is beszelt arrol, hogy szukseges haromnegyeddel lecsokkenteni a lakossagot, hogy megmentsuk a foldet; ezt meg kell ertenunk, ugye?  Ezek ketertelmuen beszelnek a sajat fejukben, mert az elit abban hisz, hogy onekik meg kell menteniuk az osszes termeszeti forrasokat, vagyis azt, ami meg megmaradt, a sajat maguk szamara es az o sajat utodaik szamara, mivel ok egy felsobb rendu fajta.  Mi lattuk ezt lefestve az elorejelzeses programozo filmekben, tobbek kozott a “Deep Impact” (Mely Becsapodas).  A szenarioban volt egy nagy meteorit, amely a fold iranyaba repult, es ugy volt hogy belecsapodik es kioli az eletet az egesz planetan. Igy, a szokasos drama  es hos-reszek utan, amint elmentek megprobalni, hogy szettorjek kisebb darabokra, ezek vegig mentek a folyamaton, amit akkor fognak csinalni, ha jarvanyok lesznek, stb.  Ez mar meg van tervezve, hogy kit mentenek meg a foldalatti bunkerekben es menhelyeken, amelyeknek sajat levegoellatasa van, meg szurok, stb.  A filmben lathatjuk, hogy eloszor az osszes fontos embereket mentik meg, vagyis logikusan.  Hat nem igy helyes ez?  Aztan vegul azokat a helyeket amik meg maradtak a bukerekben, azokat feltettek orszagos lotto sorshuzasra a nepnek.  Egy lotto-vilag, mert ezt kapja a nep, lottokat es “vakard meg es nyertel” cedulakat.  Aztan azok, akik nem jottek ki a lotton, hat azok csak ulnek bekesen es fesulik a hajukat, amint varjak a halalt, meg ilyesmi. Hat igy kell majd nekunk is viselkednunk, ha mindez kitor, persze szepen sorban allva, varva a sorsunkra.

 

Nem konnyu megerteni mindezt, vagy elfogadni, mert itt az elkepzelhetetlenrol beszelunk, es megis, ezzel szembe kell neznunk.  Szembe kell neznunk vele, hogy meghiusitsuk, es hogy tudassuk ezekkel a fickokkal, hogy mi mindent tudunk roluk.  Tudjuk az osszes trukkjeiket, es a terveiket es menetrendjuket. Olvastuk a konyveiket.  Az emberisegert valo donteshozas az emberekre tartozik.  Sokan ugy dontenek, hogy nem akarjak ezt tudni. Ez is egy dontes, de a valosagban, ott belul, ok is tudjak. Ez is egy dontes.  Ezekrol a szimptomakrol mar ezer evek ota beszeltek a kollektiv bunok cimszo alatt, meg minden ilyesmi.  Sokfele nevet adtak ugyanennek a jelensegnek, es megis, a vilagot gyarran egy nehany ember vezette ki a katasztrofabol, azok, akik a helyes dolgokat mondtak, es a helyes dolgokat csinaltak, a megfelelo idoben, es akik egy masféle, a kivezeto utat mutattak abbol a dialektikaban.  A problema itt az, hogy a masféle, a kivezeto ut annyira idegen a mi kondicionalt agyunknak, hogy az emberek tobbsége soha nem nem probálná meg.

 

Namost, akik egy ideje nyomon kovettek azt amit en mondok, azok tudjak, hogy en nem arra megyek, hogy eladjam, eladjam, eladjam az osszes termekeket, amiket emberi kez keszitett.  En egy nehany DVD-t es CD-t adok el, hogy egyalatalan megeljek – elfogadok adomanyokat is, amelyek fenntartanak engem, hogy folytassam, mert en biztosan tudnek irni egy csomo mast is, ha nem csinalnam ezeket az eloadasokat.  De epp most, e pillanatban muszaj terjeszteni a szot, amilyen gyorsan csak lehet, mert akarmilyen szenvedes is van jelenleg, az semmi ahhoz kepest, amit nekunk terveznek.  Ezek megterveztek azt is, hogy ok uralni is fogjak azt, amint minden elpusztul, beleertve a propagandat is, ami azzal egyutt jar majd, hogy mindenki passziv maradjon, mikozben a fold ala nyoszorgi magat.

 

Egy csomo jo ember van a vilagon, es egy csomo ember aki torodik masokkal is, de ezeket szamban felulmulja az a roppant tobbseg, akik nem torodnek senkivel, semmivel.  En egyre csak mondom az embereknek, hogy nem a szamokon mulik, hanem azon, hogyna van egy par ember, aki megvaltoztathatja az iranyt amit kovetunk ebben a “kutya-kutyat fal fel” versengo pszichopata rendszerben, amelyben vagy egyutt megyunk mi is a tobbivel a keseru vegig, megha ismerjuk is az irast a falon, es megha tudjuk is, hogy mi a vege a dolognak; vagy pedig megprobalunk egy jobb utat.  Ez egy olyan dontes, amit mindannyiunknak meg kell hoznunk e pillanatban, es a jobb ut azzal kezdodik, hogy megbeszeljuk a dolgot emberekkel es baratainkkal.  Sok kis szeminarium van vilagszerte, amely ezt a fajta temat felhozza, es legalabb szova teszi, es minden igy kezdodik, hogy a megvalosulasba beszeluk azt, a elkezdodnek a vitak.

 

A magam reszerol es Hamish a kutyam [skotul ez azt jelenti: “Hazias”] neveben itt Ontarioban, Kandaban, joejszakat kivanok, es legyen veletek a ti istenetek vagy isteneitek.

 

“A Nyerőé  Lesz  Minden” – az Abba Együttestől

 

En minek is beszeljek

Dolgok elmúltanak

Habar ez faj nekem

Ez csak történelem

Minden adum kijátsztam

S  te tetted ugyanezt,

Már nincs mit mondani

Nincs mit  kijátszani

 

A nyerőé lesz minden

Vesztőé semmi sem

A győzelmen felül

Ez az ő végzetük

 

Karjaidban valék

Hittem, ott jól vagyok

Gondoltam ez világos

Elbastyázom magam

Új otthont épitek

Ott tán erős leszek

De mily bolond valék

Tartvan szabályokat?

 

Kockáznak tán az istenek

Agyuk hideg, könyörtelen

Valaki ott lenn a mélyben

Épp elsirat valakit

A nyerőé lesz minden

Vesztesz? Pusztulni kell

Oly egyszerű ez minden

Minek hát sírni rajt?

 

De mondd, minő a csók

Mit néked adtam én,

Ugy érzel-é ma is

Ha neved hivja ő?

Ott lenn mélyen magadban

Tudnod kell, nélkuled

Nem ér az életem,

De a szabaly, az erősebb

 

A bírók majd ítélnek

Az én fajtám fejet hajt

A műsort nézők ottan

Mind meghúzzák maguk

A játszma újra megy most

Barát ez vagy szerelmes

Nagy dolog vagy kicsi

A nyertesé lesz minden

 

Én minek is beszéljek

Az csak elszomorít

De teljesen megértem

A jatszma véget ért

Hát csak elnézést kérek

Ha te ezt restelled

Hogy én feszült vagyok

Nincsen már önbizalmam

De ezt megértheted

Hogy minden a nyerőé

Vesztesnek semmi sem.

 

 

Forditotta:  Filantróp

                   Árpádnak nemzetéből

                   A Nyírség Fia